CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI - "ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" Adrian Vasilescu, BNR: "Avem nevoie de o strategie de locuire"

E.O.
Bănci-Asigurări / 24 mai 2017

Adrian Vasilescu, BNR: "Avem nevoie de o strategie de locuire"

Ţara noastră are nevoie de o strategie de locuire, consideră Adrian Vasilescu, consilier de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR). Domnia sa a declarat: "A vorbi despre o strategie a României este foarte important, dar nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Cred că avem nevoie de mai multe strategii. Noi avem un dar - aprindem un fitil, îl lăsăm să ardă un timp şi apoi îl stingem. Am avut o strategie de locuire în discuţie, o perioadă, şi totul s-a stins. Avem nevoie de o strategie pentru locuire, de la care să pornească alte strategii. Când vorbim despre locuire şi credit pentru locuinţe, acesta, creditul, este considerat duşmanul numărul 1. Sigur că băncile mai au încă ceva timp ca să se maturizeze. Totuşi, trebuie să ştim că din cele 7,4 milioane de credite, 340.000 de împrumuturi sunt dedicate caselor, iar cele restante au o pondere de până la 10%. Avem un deficit de 1 milion de case, iar la un asemenea deficit ne trebuie neapărat o strategie de locuire inteligentă, înţeleaptă, cu faţa la realitate.

Dacă facem strategii, atunci trebuie să începem de la problemele cu care ne confruntăm. Acum avem un proiect de strategie de care văd că preşedintele trage foarte mult. Sper să se lărgească cercul şi să se ajungă şi la academicieni, la politicieni, şi să avem în final o strategie de ţară".

Domnul Vasilescu a mai spus că viteza cu care creşte PIB-ul nostru, cea mai mare din Europa, nu este suficientă dacă nu avem şi un PIB stabil.

"Într-o Europă fără adăpost, cu două viteze, trebuie să mergem înainte către zona Euro", a conchis specialistul.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Make,stiu ca-l pretuisti pe [Fragment eliminat, conform regulamentului.],dar m-am saturat de el pana la voma.El pentru ce sa mai fie pregatit?[Fragment eliminat, conform regulamentului.].Tara asta nu mai are "specialisti",?

    1. PS.Revin.

      Make te ai mai suparat ,acest .....vasilescu e depasit nu de varsta,de conceptii,de viziune....de ce vrei tu.E din alta lume.

      Daca aderam la euro,,,,,,in momentul de fata se intampla in Romania ca in Grecia....intram in faliment,,,deoarece economie nu mai avem,,,,,,BNR joaca interesele lor si a U.E.

    Indicatia dlui Vasilescu este ferma „TREBUIE SA MERGEM INAINTE CATRE ZONA EURO” !?

    Fermecatorul „specialist” (dl Vasilescu) uita se ne spuna ca fara un sistem bancar propriu nu vom putea ajunge niciodata in zona Euro ! 

    Inepuizabilul „specialist” (dl Vasilescu) evita sa ne spuna cum a reusit BNR-ul sa „supravegheze prudential” distrugerea sistemului bancar romanesc !? 

    Manipulatorul „specialist” (dl Vasilescu) are pareri foarte ferme in legatura cu cele mai diverse probleme, cu exceptia modalitatilor la care a recurs BNR-ul pentru a determina ca Romania sa fie - A C U M - singura tara membra a UE care nu mai are nicio banca comerciala proprie !? 

    1. Calomnii, calomnii, calomnii. Evident ca necenzurate "conform regulamentului" pentru ca se cenzureaza diar adevarul la bursa, nu si calomnia.

      De exemplu se cenzureaza faptul REAL ca un anumit [Fragment eliminat, conform regulamentului.](uhu, de cenzurat taticule!), ca o fosta angajata la RBS are [Fragment eliminat, conform regulamentului.] sau ca o anumita avocata este -practic- [Fragment eliminat, conform regulamentului.]. Bravo ei pentru procesele castigate insa recenta "demonstratie" prin care compara niste credite este o dovada clara ca e pe [Fragment eliminat, conform regulamentului.] in domeniul in care isi reprezinta clientii. Hai, cenzuarati ca va sta in gat ADEVARUL :-) 

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

      Mai draga, nu obosesti? Si nu inteleg ce ai cu femeile? Atata barbatie ai in tine?

      Auzi mai prapaditule... Strategia este sa nu mai permita Bursa postarile tuturor neispravitilor ca tine, care nu-si dau numele real. Sa faca un sistem de identificare cumsecade, sa stim si noi cine esti tu, cu ce te ocupi, sa stim la ce adresa sa-ti trimitem documentele si unde sa-ti facem poprirea. Pana la urma tot dam noi de tine si sa vezi atunci dans, ma baiatule.

      [Text eliminat conform regulamentului]

      [Text eliminat conform regulamentului]

      La mesajul 2.4 cetateanul Christiam DAC il ameninta cumva pe numitul Nechifor? Ca asa pare dar daca nu e cenzurat probabil ca stiti dvs. mai bine.

      Tot tu ești.

      [Text eliminat conform regulamentului]

      La 2.5 nu e de cenzurat, dar la 2.9 a fost. Bravo! Paine si cirs sa fie ;)

    Mai strangeti fratilor robinetul, ca astia is pe toate canalele. O sa-i auzim si la frigider, si la cuptor. Vasilescu, iar varsa laturi, cu traducere: "Am avut o strategie de locuire în discuţie, o perioadă, şi totul s-a stins (corect, strategia a fost fraierirea populatiei cu CHFul). Avem nevoie de o strategie pentru locuire, de la care să pornească alte strategii (corect, alte bombe de oferte, aduceti pe piata creditarea in moneda din Botswana). Când vorbim despre locuire şi credit pentru locuinţe, acesta, creditul, este considerat duşmanul numărul 1 (si antreprenorii se lauda cu societatile lor ca au 0 credite bancare). Sigur că băncile mai au încă ceva timp ca să se maturizeze (zic ca acest timp a expirat din ianuarie 2015). Totuşi, trebuie să ştim că din cele 7,4 milioane de credite, 340.000 de împrumuturi sunt dedicate caselor, iar cele restante au o pondere de până la 10%. Avem un deficit de 1 milion de case, iar la un asemenea deficit ne trebuie neapărat o strategie de locuire inteligentă, înţeleaptă, cu faţa la realitate.

    1. [Text eliminat conform regulamentului]

    Bucurestiul cate case are asa ca comparatie?

    Dupa '89 nici un oras nou acum deficit de 1 mil de case!

    Se intorc romani si eu nu stiu din Maiami de ex? 

    sa intram in zona Euro ca asa vrea MUTUL de la Cotroceni d-nule Vasilescu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb