CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL - EDIŢIA A VII-A / VALENTIN MAVRODIN, SECRETAR DE STAT MFP: "Cea mai mare problemă a pieţei de capital este legată de educaţie"

E.O.
Piaţa de Capital / 27 martie 2018

Valentin Mavrodin

Valentin Mavrodin

Cea mai mare problemă a pieţei de capital este legată de educaţie, consideră Valentin Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Oficialul susţine că, în acest domeniu, nu se pune accent pe partea practică, apreciind: "Trebuie ca, împreună cu mediul academic, să forţăm puţin lucrurile şi să dezvoltăm nivelul de înţelegere a produselor pe care Bursa de Valori le poate oferi. Nu vom putea să avem niciodată rezultate bune cu un nivel de educaţie atât de scăzut". În opinia oficialului, este nevoie ca cei din conducerile BVB şi ASF să se alăture demersului de formare profesională, cu accent pe educaţie şi modernizare a produselor specifice.

Printre altele, Valentin Mavrodin a anunţat că, în maxim 2-3 luni, Fondul Suveran de Investiţii va fi aprobat şi se va trece la implementarea sa. Domnia sa a menţionat: "Mai avem câteva chestiuni de detaliu. Au fost discuţii cu Eurostat, pentru că nu dorim ca acest fond să fie clasificat în afara bugetului. Toate solicitările făcute în urma acestor discuţii au fost implementate. Aşteptăm aprobarea de la Parlament, iar forma finală a actului normativ va fi transmisă către Eurostat, care ne va spune dacă noul fond va fi cuprins în buget sau va fi în afara bugetului. Ulterior, vom străbate toate etapele aferente".

Potrivit lui Valentin Mavrodin, activitatea Fondului va fi independentă, noua entitate având posibilitatea să participe la proiecte de parteneriat public-privat. După înfiinţarea sa, vor urma două etape de implementare a Fondului Suveran de Investiţii - primul management va pune bazele sale, iar după o perioadă de 6-12 luni va fi selectat noul management, sub conducerea căruia va funcţiona noul fond.

Răspunzând unei întrebări, Valentin Mavrodin a subliniat că MFP a decis să emită titluri de stat prin trezorerie şi prin poştă, pe termen scurt şi mediu, şi prin Programul Fidelis, pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Da, corect, este legata de educatia voastra pe care nu o aveti dar totusi ocupati functii de conducere.

    1. La BVB daca trimiti CV-ul pe site-ul lor de cariere nu suna nici dra cu. "În opinia oficialului, este nevoie ca cei din conducerile BVB şi ASF să se alăture demersului de formare profesională, cu accent pe educaţie şi modernizare a produselor specifice". Dar voi stiti cine e angajat la educatia financiara de la ASF? Aveti idee? Printisiori de PNL-BNR, tot felul de nevastuici cu SUV-uri scumpe..de la astia va asteptati sa creasca educatia financiara.....vai de noi..

      Personajele respective stiu sa produca bani, crezi ca bunastarea si-au castigat-o prin munca? In schimb sunt curios in ce-i investesc, ca sa le pot aprecia priceperea ...

      Publicul larg trebuie educat in ce sens? Sa cumpere titluri de stat de la Posta si Trezorerie? De ce nu emite statul tiluri pt.p.fizice pe 10 - 15 ani cu piata secundara la bursa? Pt.ca se "imprumuta" la banci, inclusiv la BERD care nu sunt dornice sa investeasca in alte produse mai riscante!

    De ce firmele statului nu se grabesc sa intre la bursa?

    Trebuie implicat guvernul in mod clar si responsabil!!!!Fara HidroElectrica, Salrom, Posta Romana, Port Constanta, BVB este doar o leguma...

    Cea mai mare problema a pietei de capital precum si a tuturor celorlalte domenii din Romania o reprezinta hotii si tradatorii de la guvernare, indiferent de care guvern roman vorbim.

    Cand PUVACA lui Iliescu a distrus piata PDS-rizand fortat RAZDACUL si anuland orice ideie de PIATA DE INVESTITII ramanad doar ideia de JOC SPECULATIV .. unul ca Mavrodin poate ca era la gradinita dar noi .. cei care am suportat lovitura PUVACII stim bine cum a evoluat DEZASTRUL . Acum facem pe prostii ?? dam vina pe popor ??

    Declarii f.bune.

    Ramane de vazut si daca se vor adeveri.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb