CONPET anunţă finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport ţiţei import

G.D.
Companii / 3 aprilie 2023

CONPET anunţă finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport ţiţei import

Societatea CONPET SA a organizat, astăzi, 3 aprilie a.c., recepţia la finalizarea lucrărilor proiectului "Prestare servicii de proiectare şi execuţie lucrări în vederea realizării obiectivului înlocuire fire de legătură traversare Dunăre C1-C2 şi Braţul Borcea C3-C4", eveniment ce a avut loc în localitatea Feteşti, judeţul Ialomiţa, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, contractul de antrepriză, a cărui valoare totală se ridică la suma de 26,5 milioane de euro, a fost încheiat în data de 30 august 2021, cu Asocierea CIS GAZ S.A. şi HORIZONTAL DRILLING INTERNATIONAL S.A.S., companie internaţională specializată în foraj orizontal dirijat.

Lucrările de execuţie (Construcţii Montaj) au început în luna mai 2022 şi au fost finalizate în luna martie 2023, cu 4 luni înainte de termenul contractat.

Scopul contractului a fost ,,montarea prin Foraj Orizontal Dirijat a două noi conducte de transport ţiţei de 20" şi 28" pentru subtraversarea Dunării şi a Braţului Borcea şi realizarea legăturilor tehnologice spre punctele de lucru CONPET, în vederea înlocuirii vechilor conducte de 12 ¾", ce asigurau până la acel moment subtraversările, puse în funcţiune succesiv între anii 1968 - 1978.

Proiectul reprezintă unul dintre principalele obiective de investiţii ale societăţii CONPET S.A., cu impact major asupra mediului înconjurător, siguranţei şi securităţii naţionale.

,,CONPET dovedeşte, încă o dată, că prin programele de investiţii asumate an de an reuşeşte să aducă siguranţa în exploatare la cel mai înalt nivel. Prin soluţia tehnică adoptată, forajul orizontal dirijat etapizat, şi prin amploarea lucrărilor, proiectul este unicat în cadrul societăţii CONPET şi a implicat un efort financiar important.", a declarat Dorin TUDORA, director general al CONPET S.A..

La eveniment au participat ministrul Energiei, Virgil POPESCU, secretarul de stat în Ministerul Energiei, George-Sergiu NICULESCU, reprezentanţii top-managementului CONPET S.A., directorul general al CIS GAZ S.A., Horaţiu Sebastian CĂLUGĂR, directorul general al Horizontal Drilling International (HDI), Atef KHEMIRI, precum şi oficialităţi locale din judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

Cu acest prilej, ministrul Energiei, Virgil POPESCU, a declarat: ,,Modernizarea sistemului naţional de transport este o prioritate şi îi felicit pe cei de la CONPET pentru finalizarea acestui proiect. Mai ales că lucrările au fost finalizate înainte de termenul estimat. Asta arată că există determinare şi seriozitate. România este un hub energetic în regiune, iar investiţiile de peste 26 milioane de euro realizate aici arată că suntem parteneri serioşi şi de încredere."

,,Într-un context global marcat de instabilitatea existentă pe piaţa energiei, cât şi de schimbările climatice, realizarea acestui proiect va contribui la siguranţa aprovizionării cu energie a României, în condiţiile reducerii riscurilor de poluare. Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm cu succes un proiect de anvergură folosind cele mai moderne tehnologii disponibile la nivel global", a spus Horaţiu Sebastian CĂLUGĂR, Director General CIS GAZ.

"Fiabilitatea infrastructurii de transport a energiei este de o importanţă majoră, atât din perspectiva aprovizionării, cât şi a mediului. Finalizarea acestui proiect, prin utilizarea unor tehnici ecologice, consolidează nivelul de securitate a aprovizionării cu energie în România, reducând în acelaşi timp potenţialele ameninţări pentru mediu. Suntem mândri de contribuţia noastră la realizarea cu succes a acestui proiect de referinţă", a mai declarat Atef KHEMIRI, Director General HDI, în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb