"Conservatorii" dreptei

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2021

George Simion, Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR)

George Simion, Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR)

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că, în acest moment, este nevoie de o opţiune serioasă pe partea dreaptă a eşichierului politic naţional, deoarece PNL a trădat interesele dreptei politice prin alianţa cu PSD, iar USR este mai mult o formaţiune politică de centru-stânga decât de centru-dreapta (n.red. - "de centru dreapta" este expresia folosită de Dacian Cioloş şi Dan Barna, conform rezoluţiei programatice adoptată anul trecut de membrii USR).

"Absenţa unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a ţării. Guvernele socialiste şi «liberale» din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică şi socială a României. Refacerea unei coaliţii de tip USL 2.0 este doar o soluţie improvizată şi nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiaşi găşti de pradă care se roteşte la putere de peste 30 de ani. Această situaţie de fapt trebuie urgent depăşită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta", a declarat George Simion.

De aceea, AUR a iniţiat discuţii despre formarea unui "pol conservator", invitând mai multe partide să se alăture demersului său. George Simion a precizat că au fost invitate să adere la acest pol politic Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 şi Forţa Moldova), PNŢCD, Alianţa Creştin Democrată şi Coaliţia pentru Naţiune (partid condus de Dan Chitic). Copreşedintele AUR susţine că a discutat şi cu liderii PMP formarea unui pol conservator care să identifice căi de acţiune comune având ca fundament valori şi principii conservatoare, printre care credinţa şi morala creştină, familia, tradiţia şi cultura, proprietatea privată, dreptatea, meritocraţia, statul de drept.

"România are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici şi truditori. Suntem încredinţaţi că Polul Conservator pe care îl iniţiază AUR va oferi românilor alternativa reală de normalitate şi şansa unei viitoare Românii puternice", a afirmat George Simion.

Liderul AUR a mai arătat că din viitorul pol politic ar putea să facă parte şi formaţiunea politică pe care doreşte să o înfiinţeze Ludovic Orban după excluderea sa din PNL.

În ceea ce priveşte PMP, Cristian Diaconescu, preşedintele respectivei formaţiuni politice menţionează că pentru realizarea unui pol conservator, AUR trebuie în primul rând să îşi clarifice poziţia privind apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană, la valorile acesteia şi privind relaţiile cu partenerii strategici şi cu NATO.

Amintim că în ţara noastră Partidul Conservator a fost înfiinţat în 3 februarie 1880 şi că în perioada 1880-1918 a fost una dintre cele două forţe politice ale României, cealaltă fiind Partidul Naţional Liberal. După primul război mondial, Partidul Conservator s-a rupt în mai multe facţiuni, care au fost absorbite de celelalte formaţiuni apărute pe scena politică a României Mari. Numele Partidului Conservator a reapărut pe scena politică românească în 7 mai 2005, când "soluţia imorală", Partidul Umanist Român - formaţiune politică înfiinţată de Dan Voiculescu -, a preluat denumirea fostului partid istoric. Din acel moment, Partidul Conservator a fost nelipsit din Parlamentul României până în 19 iunie 2015 când a fuzionat cu Partidul Libertal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu şi au alcătuit ALDE. După desfiinţarea Partidului Conservator, Dan Voiculescu şi oamenii din jurul său au înfiinţat Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte buna initiativa voastra de a forma o mare fortza conservatoare, Simioane tata! Dar sa spui ca ii aduci aici, pe Sica si pe impostorii-mafioti din jurul lui, asta chiar e blasfemie! Hai, pot sa inteleg ca e acceptabil sa il aduci pe Sica, pe persoana fizica, pt ca veti castiga astfel cel mai bun barman si degustator din AUR, dar sa aduci si nulitatile alea mafiote care-au plecat cu el, chiar nu da bine electoral deloc!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb