ZIARUL BURSA

17 noiembrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Viorel Panait; în medalion, Dan Drăgoi.

Dan Drăgoi şi Viorel Panait au preluat conducerea Comvex SA şi o tratează ca pe un SRL

Raimondo De RubeisPiaţa de Capital / 17 noiembrie 2021

Familia Drăgoi şi asociaţii săi nu se supun aceloraşi legi ca toţi ceilalţi din piaţa de capital 

Investitorii în piaţa de capital din România sunt deseori abuzaţi de diverşi administratori care tratează companiile listate precum SRL-urile lor personale. Din păcate, autorităţile statului deseori nu intervin şi rezultatul este o piaţă de capital mică unde numai cei mai aventurieri şi curajoşi investitori îndrăznesc să-şi asume riscul de a oferi încredere unor administratori de companii.

Tot mai mulţi investitori vin către BVB

Tot mai mulţi investitori vin către BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 noiembrie 2021

Circa 13.000 de investitori şi-au deschis conturi în ultimele douăsprezece luni, reiese din datele Fondului de Compensare a Investitorilor  Dragoş Mesaroş, Goldring: "Dobânzile depozitelor bancare sunt real negative, astfel încât oamenii caută randamente mai bune pentru banii pe care i-au economisit" "În ultimul an, am făcut investiţii în marketing mai mari ca niciodată", spune brokerul de la Goldring  

Nemuritoarea moştenire: "rotaţia cadrelor"

Cornel CodiţăEditorial / 17 noiembrie 2021

Cornel Codiţă

Bizar este un cuvînt cu totul neîndestulător. Pentru ce? Ca să caracterizeze neghiobia recent "fătată" de minţile irevocabil subjugate farmecului "democraţiei originale" post-decembriste de la Bucureşti. Se vede acum, clar, nici pe departe monopolul vremurilor, oamenilor şi soluţiilor politice de tip iliescian.

Comitetul Basel: Băncile trebuie să evalueze dacă au rezerve pentru inundaţii şi incendii

Comitetul Basel: Băncile trebuie să evalueze dacă au rezerve pentru inundaţii şi incendii

Bănci-Asigurări / 17 noiembrie 2021

Băncile din întreaga lume ar trebui să pună controalele asupra riscurilor financiare legate de schimbările climatice în centrul preocupărilor Consiliilor lor de Administraţie şi ar trebui să evalueze dacă rezervele lor de capital fac faţă în cazul unor inundaţii, incendii şi a scăderii bruşte a preţurilor activelor, susţin autorităţile de reglementare bancară, transmite Reuters, conform Agerpres.

Virgil Popescu

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Furnizorii de gaze care renunţă la licenţe sunt mici şi nu s-au putut adapta la votalitatea preţului"

M.G.Companii / 17 noiembrie 2021

În ultimele două luni, ANRE a primit şase cereri de renunţare la licenţa de furnizare a gazelor; cel mai mare furnizor are 23.000 de clienţi 

Furnizorii de gaze naturale care îşi depun licenţele la ANRE sunt furnizori mici, regionali, care nu au intuit şi nu s-au putut adapta la volatilitatea preţului, a afirmat, ieri, Virgil Popescu, ministrul demis al Energiei, în cadrul unei intervenţii la TVR1.

Dezastrele climatice, un risc major pentru sistemul financiar

BIROUL NAŢIUNILOR UNITE PENTRU REDUCEREA RISCULUI DE DEZASTRE: Dezastrele climatice, un risc major pentru sistemul financiar

V.R.Internaţional / 17 noiembrie 2021

Sistemul financiar global trebuie să fie parte în cursa către emisii zero de carbon şi în eforturile de atenuare a riscurilor 

Pandemia de Covid-19 şi escaladarea urgenţei climatice au transmis, în ultimii doi ani, un mesaj cheie, şi anume că riscul de dezastru este un risc financiar sistemic, conform Irinei Zodrow, cea care conduce Biroul Naţiunilor Unite pentru Reducerea Riscului de Dezastre (UNDRR).

TVA la cartea şcolară digitală scade la 5%

TVA la cartea şcolară digitală scade la 5%

O.D.Miscellanea / 17 noiembrie 2021

Elevii, dar şi editurile care se ocupă de cartea şcolară, au parte de o veste bună. Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, un proiect de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% şi pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic.

Risc major de stagflaţie în economie

Risc major de stagflaţie în economie

M.G.Macroeconomie / 17 noiembrie 2021

Economia României a încetinit puternic în cel de-al treilea trimestru din 2021, pe fondul valului al patrulea al pandemiei Excluzând agricultura, este posibil ca economia să se fi contractat marginal în trimestrul al treilea 

Economia României (PIB) a încetinit puternic în cel de-al treilea trimestru din acest an şi a crescut cu doar 0,3% în ritm trimestrial, potrivit datelor semnal publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Gabriela Scutea, Victor Alistar

PROCURORUL GENERAL AŞTEAPTĂ DECIZIA CSM Gabriela Scutea - sub lupa Inspecţiei Judiciare, dacă va fi aprobată solicitarea reprezentantului societăţii civile

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 17 noiembrie 2021

Inspecţia Judiciară aşteaptă, mâine, decizia Consiliului Superior al Magistraturii privind solicitarea lui Victor Alistar, unul dintre cei doi reprezentanţi ai societăţii civile, prin care acesta doreşte verificarea eficienţei manageriale a Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general.

"Federal Reserve s-a pus singură între ciocan şi nicovală"

BILL DUDLEY, FOST PREŞEDINTE LA NEW YORK FED: "Federal Reserve s-a pus singură între ciocan şi nicovală"

M.G.Bănci-Asigurări / 17 noiembrie 2021

Banca centrală a SUA probabil că va menţine actuala direcţie a politicii monetare şi va spera la veşti mai bune de pe frontul inflaţiei, al aşteptărilor inflaţioniste şi cel al pieţei muncii, dar speranţa nu este o strategie, spune Bill Dudley 

Federal Reserve (Fed), banca centrală a Statelor Unite, s-a pus singură între ciocan şi nicovală, iar dovezile necesităţii restrângerii politicii monetare continuă să se adune, scrie Bill Dudley, fost preşedinte al New York Fed în perioada 2009-2018 şi fost vicepreşedinte al Comitetului de Politică Monetară (FOMC) al băncii centrale americane, într-un articol publicat de Bloomberg Opinion.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 17 noiembrie 2021

Macroeconomie / 17 noiembrie 2021

Producţia industrială din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2021, până la 5,2%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un declin de 1,7% în luna anterioară.

Euro s-a depreciat la 4,9487 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9487 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 17 noiembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,02 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9487 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:20, un euro era tranzacţionat la 1,1335 dolari, în depreciere cu 0,29%...

George Simion, Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR)

"Conservatorii" dreptei

G.M.Politică / 17 noiembrie 2021

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că, în acest moment, este nevoie de o opţiune serioasă pe partea dreaptă a eşichierului politic naţional, deoarece PNL a trădat interesele dreptei politice prin alianţa...

Pieţele europene, la noi recorduri

BURSELE LUMII Pieţele europene, la noi recorduri

A.V.Internaţional / 17 noiembrie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, unele dintre acestea atingând noi niveluri record, pe fondul rezultatelor solide anunţate de companiile de pe continent.

London Stock Exchange

- Titlurile operatorului britanic de telefonie...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo