CONSILIER PREZIDENŢIAL UCRAINEAN: ''Trupele ucrainene au pierderi mari, dar cele ruse au pierderi colosale''

G.U.
Internaţional / 29 aprilie 2022

Sursă foto: Oleksii Arestovici/Facebook

Sursă foto: Oleksii Arestovici/Facebook

Ucraina a recunoscut astăzi că armata sa are pierderi grele în luptele cu trupele ruse în est, dar susţine că acestea din urmă au pierderi şi mai mari, relatează Reuters, conform Agerpres.

Trupele ucrainene au pierdut controlul asupra unor oraşe şi sate după lansarea ofensivei ruse în estul Ucrainei, însă potrivit Kievului trupele ruse au obţinut aceste câştiguri cu preţul unor mari pierderi umane şi materiale.

''Avem pierderi serioase, dar pierderile ruşilor sunt mult mai mari. Ei au pierderi colosale'', a susţinut Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit evaluării Institutului pentru Studiul Războiului din Washington, după ce s-au retras din nordul Ucrainei pentru a se concentra pe estul şi sudul acestei ţări, trupele ruse adoptă un tipar mai eficient de mişcări operaţionale, unul dintre obiective fiind aparent învăluirea trupelor ucrainene în Donbas. Cu toate acestea, ofensiva rusă în estul Ucrainei a făcut progrese minore joi.

Potrivit Statului Major al Ucrainei, în Donbas trupele ruse nu au efectuat operaţiuni ofensive în ultimele ore vineri, dar continuă atacurile intense cu artileria şi chiar cu aviaţia pe linia de contact, continuând în acelaşi timp atacurile asupra ţintelor importante din punct de vedere logistic pentru deplasarea şi aprovizionarea trupelor ucrainene.

Trupele ruse au bombardat astfel un important nod feroviar în oraşul Liman, în regiunea Doneţk. Ruşii încearcă ''să avanseze dinspre nordul regiunii, care se învecinează cu regiunea Harkov, în direcţia (oraşului) Liman, şi fac tot posibilul pentru a intra pe o rută directă către (oraşele) Sloviansk, Kramatorsk, astfel încât să-şi atingă obiectivele strategice în regiunea Doneţk'', declară pentru CNN şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, Pavlo Kirilenko.

''Inamicul nu poate pătrunde. Liman este sub controlul forţelor armate ucrainene'', adaugă acesta, menţionând de asemenea că trupele ruse folosesc artileria şi loviturile aeriene pentru a le împiedica pe cele ucrainene să-şi fortifice poziţiile defensive.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. de aia tot continua ofensiva, de pierderi uriase ce au :-)

    1. Asa...ce nu intelegi? Nu cunosti vorba? Multi...da prosti...

      Esti cu ei? 

    Ucrainianul este un blogger, are 200000 de urmaritori pe facebook, si 1.2 milioane pe youtube, candva a fost actoras, a mai studiat biologie o vreme scurta si teologie si mai scurta.

    Sunt convins ca informatiile pe care ni le da gratis sunt valoroase, si multumesc ziarului Bursa pentru efort. 

    1. Zelenski, tot actoras.

      Putin, kgb-ist de elita. Scoala sovietica pervii klass. Gradinita KGB. Scoala Generala KGB. Liceu KGB. Scoala de ofiteri KGB. Cariera politica KGB. Mausoleu KGB.

      Mostenire KGB. Alt KGB-ist la Kremlin. 

    Informatiile despre pierderile extrem de mari ale Rusiei in cadrul 'operatiunii militare speciale' (sau cum se numeste in zona mai libera a lumii .. invazie militara /razbor) sunt confirmate de mai multe servicii de informatii. Mai mult, nici Kremlin-ul nu le infirma :). Inca vreo 3-6 luni in stilul asta si scapa rusii de Putin prin aplicarea metodelor standard rusesti de succesiune a puterii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb