Consilierii locali USR PLUS şi PNL îi cer primarului Negoiţă intrarea în legalitate a staţiei de sortare de la Căţelu

A.B.
Politică / 11 martie 2021

Consilierii locali USR PLUS şi PNL îi cer primarului Negoiţă intrarea în legalitate a staţiei de sortare de la Căţelu

Viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele şi reprezentanţi ai consilierilor locali USR PLUS şi PNL i-au cerut joi primarului Robert Negoiţă ca staţia de sortare a deşeurilor din satul Căţelu să intre în legalitate, transmite Agerpres.

Într-o transmisie live pe Facebook, realizată la faţa locului, aceştia au precizat că miercuri seara Comitetul local pentru situaţii de urgenţă din Sectorul 3 s-a întrunit, sub conducerea primarului Robert Negoiţă, stabilind ca staţia de sortare să îşi continue activitatea pentru şase luni, după ce i-a fost suspendată autorizaţia de mediu.

Lucian Judele (USR PLUS) a declarat că până pe data de 8 martie a deţinut funcţia de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 3, dar că a fost suspendat, iar atribuţiile i-au revenit din nou primarului Robert Negoiţă.

"Ieri, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a dat o hotărâre prin care pentru încă şase luni deşeurile din Sectorul 3 vor fi în continuare aduse aici. (...) Domnul primar al Sectorului 3 a întrunit acest comitet şi a luat această hotărâre. O hotărâre ilegală care va fi contestată. De opt ani, domnul primar, de când este în funcţie, încalcă regulat legile. Le încalcă cu bună ştiinţă. Nu există niciun motiv pentru care am putea să înţelegem aceste încălcări repetate ale legii. Îl rugăm pe domnul Robert Negoiţă să intre cât se poate de repede în legalitate şi noi, consilierii USR PLUS şi cei de la PNL, am cerut Consiliului de Administraţie al acestei societăţi să vină să ne prezinte punctual şi în detaliu de ce am ajuns în această situaţie şi de ce cetăţenii Sectorului 3 riscă să rămână îngropaţi în gunoaie", a spus viceprimarul.

Lucian Judele a menţionat că staţia de sortare, a cărei realizare a costat 11 milioane de euro, bani de la bugetul local, a primit mai multe amenzi, dar că, în loc să fie remediate aspectele semnalate de către autorităţile de mediu, aceasta şi-a continuat activitatea.

Constantin Neagu, consilier local PNL, a subliniat că sortarea şi depozitarea deşeurilor trebuie să se desfăşoare în condiţii de legalitate.

"Vreau să ştie cetăţenii Sectorului 3 şi cei din satul Căţelu că noi am venit aici pentru a arăta susţinere şi faptul că ne pasă de această problemă, că nu vom mai tolera astfel de lucruri, că totul trebuie să intre în legalitate, că nimeni nu mai trebuie să sufere de pe urma acestei gropi de depozitare şi a incompetenţei celor care conduc această societate. Vom face tot ce este posibil ca lucrurile să revină la normal, să avem un mediu curat şi sănătos şi să nu mai avem astfel de probleme", a spus el.

Eugen Matei, consilier local USR PLUS, a menţionat că de câteva zile cetăţenii din satul Căţelu pichetează zona, deoarece în proximitatea halei de sortare "există foarte mult gunoi" rezultat în urma procesului de selecţie şi că acest gunoi conţine resturi animale şi vegetale care pot să pună în pericol sănătatea populaţiei.

"Pe data de 8 martie această societate a primit interdicţie de a mai opera, în sensul că i s-a suspendat autorizaţia de mediu, pentru neconformităţi constatate la verificările anterioare. Înţeleg că începând cu 2019-2020 au fost verificări succesive de la Garda de Mediu şi de la ANPM şi Apele Române şi au fost constatate lucruri care au condus la această situaţie neplăcută. În Sectorul 3, societatea Consiliului Local este singura în măsură să prelucreze deşeurile care au fost colectate de Direcţia de Salubritate a Primăriei. În contextul în care acest circuit este închis, riscăm să rămânem cu cantităţi foarte mari de deşeuri care nu se pot duce direct la groapă. Cel puţin din ce ştim, ca şi consilieri, nu există un contract al Direcţiei de Salubritate cu o groapă de gunoi sau alt operator care să poată să scape de acest gunoi", a spus Eugen Matei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ca va impiedica sa stabiliti in consiliul local amenzi pentru cei care arunca gunoi menajer in containerele pentru reciclabil sa nu mai aveti voi o problema cu "sortarea" resturilor animale si vegetale iar daca nu sunteti in stare tot consiliul de securisti : sa stati voi la fiecare container sa goniti ciorditorii care "sorteaza" din menajer in recilabil sau sa sortati voi cu mainile voastre inainnte sa fie ridicat containerul si sa nu mai faceti voi atatea valuri pe placul mafiei gunoaielor ce nu au facut investitii ca Negoita din bugetul local ca sa ramana local , nu deturnat de voi.

    PAi mr. Negoita alias Betonita care crede ca joaca MONOPOLY, atunci cand guverneaza si coordoneaza activitatile Primariei sectorului 3 si a companiilor la care este actionar majoritar PS3 se afla intr-o confuzie care poate atrage cu siguranta probleme de natura PENALA atat lui cat si ”pretenilor” . SA SPERAM CA ANUMITE INSTITUTII ALE STATULUI SE VOR AUTOSESIZA SI VOR INCEPE ANCHETE PENALE SUPLIMENTARE FATA DE CELE DESCHISE DE CELE GARDA DE MEDIU BUCURESTI!

    Din prisma legislatiei privind mediul are deja 3 dosare penale pentru ca infractiunile au fost mentionate in toate notificarile Garzii de MEdiu Bucuresti. 

    Astfel, incepand cu data de 10 martie 2021 prin Hotararea nr. 2 a Comitetul local de situatii de urgenta (CLSU) a Sectorului 3 condus in personam de ROBERT NEGOITA se erijeaza in a fi GARDA de MEDIU si-si da singur autorizatie de functionare Statiei de Sortare care se afla in gestionarea tot a PS3. OR acesta situatie poate conduce la o situatie de natura penala, incontinuarea celor de mai sus constatate de Garda de mediu Bucuresti, deoarece în exercitarea atribuţiilor de serviciu, PRIMARUL si conducerea Societatii SD 3 Salubrizare si Deszapezire nu a îndeplinit un act sau l-a îndeplinit în mod defectuos (A SE VEDEA TOATE NOTIFICARILE GARZII DE MEDIU DIN ANII 2019-2021) şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Adica interesele legitime sunt ale cetatenilor conferite de art 35 din Constitutia Romaniei. 

    De asemenea in completare amintesc si de Art. 298: Neglijenţa în serviciu si Art. 300: Uzurparea funcţiei din Legea nr. 286/2009.....care pot fi asimilate faptelor si deciziilor PRIMARULUI PS3! 

    OR, PRIMARUL sectorului 3 SI ACOLITII DE LA SD 3 Salubrizare si Deszapezire ne transmit ca in conformitate cu adresa nr.65/13.01.2021 inregistrata la SRL-ul de mai sus si emisa de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. ca in conformitate cu Legea 101/2006 art. 2, al.3, lit. c sau e) si i) salubritate = autorizare statie de sortare deseuri! TOTAL FALS pentru ca in componenta situatiilor de urgenta intr-adevar intra si eşecul utilităţilor publice! Dar ROBERT NEGOITA SI PRETENII SI SUBORDONATII DE LA SD 3 Salubrizare si Deszapezire nu au INDREPTAT SI NU AU LUAT NICI O MASURA pentru A INDREPTA SI A INTRA IN LEGALITATE CU STATIA DE SORTARE IN CONFORMITATE CU TOATE NOTIFICARILE GARZII DE MEDIU DIN ANII 2019-2021. DECI SITUATIA DE URGENTA NU EXISTA SI AU CREAT-O EI SISTEMATIC, CU INTENTIE SI BUNA STIINTA ! 

    Conform atributiilor altor Comitete locale si municipale 

    .................E şecul utilităţilor publice se refera la: 

    Reţele importante de radio şi televiziune 

    Reţele importante de comunicaţii şi informatică 

    Reţele importante de energie electrică şi de gaze 

    Reţele importante de energie termică 

    Reţele importante de alimentare cu apă 

    Reţele importante de canalizare şi epurare a apelor uzate şi pluviale 

    MAI MULT ne aflam intr-o situatie neexistenta si prin care se doreste a perturba atentia publica de la situatia de fapt si de a simula o situatie de urgenta prin mentionarea adresei emise de A.N.R.S.C. . Daca SITUATIA ERA URGENTA atunci prin Hotărârea nr. 746/28.11.2019 privind aprobarea “Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor la nivelul Sectorului 3” trebuia avut in vedere aceasta SITUATIE DE URGENTA si acest risc. MAi mult, acest plan trebuia actualizat in fiecare an si din analiza informatiilor publice postate pe site-ul PS3 acesta nu exista actualizat, nici macar forma initiala, dar paradoxal exista o HCL de aprobare! As vrea sa vad acest risc identificat care sunt masurile legale din acest plan

    SITUATIA REALA ESTE CA AUTORII INFRACTIUNILOR REPETATE SI CONSTATATE DE GARDA DE MEDIU AU CONDUS LA AGRAVAREA ACESTEI SITUATII PRIVIND STATIA DE SORTARE si CRED CA ACESTEA NU VOR RAMANE LA STADIUL DE CONSTATARI! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb