Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

A.M.
Comunicate de presă / 26 iunie 2018

Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

Consilierul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi fost ministru de externe, dl. Lazăr Comănescu, a fost decorat, luni, 25 iunie, cu Legiunea de Onoare în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franţei la Bucureşti, conform comunicatului remis redacţiei noastre.

În cadrul ceremoniei a fost subliniată contribuţia dlui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, dar şi în ceea ce priveşte începuturile parteneriatului strategic România-Franţa. Totodată, au fost apreciate eforturile dlui Comănescu în dezvoltarea relaţiilor de cooperare România - Franţa, dintr-o perspectivă europeană.

În contextul preluării de către România a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, dl. Consilier Lazăr Comănescu a făcut referire la relaţiile bilaterale România-Franţa şi la perspectivele României în acest context: "România va deţine pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare şi mai puternică între România şi Franţa, atât în plan european, cât şi bilateral. Pe plan european, sunt conştient de rolul esenţial al Franţei, alături de Germania, în proiectul european şi sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră preşedinţie ca să ne apropiem, printr-o contribuţie constructivă şi de substanţă, de evoluţia acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene", a declarat Lazăr Comănescu, se mai arată în comunicat.

E.S. dna Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei la Bucureşti a declarat: "Aţi dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaţionale şi aproape de fiecare dintre partenerii şi interlocutorii săi şi aţi fost un artizan şi un actor esenţial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregăteşte să preia pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteţi printre cei care ştiu mai bine ce datorează România Europei, dar şi ce datorează Europa României".

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, l-a însoţit pe dl. Lazăr Comănescu la ceremonia desfăşurată la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, exprimându-şi cu această ocazie aprecierea pentru implicarea domnului consilier în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce priveşte promovarea comunităţii de business românesc în afara graniţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb