CONSILIUL AFACERILOR GENERALE AL UE: Măsurile de diminuare a efectelor unui eventual Brexit fără acord, adoptate

M.I.
Internaţional / 19 martie 2019

Măsurile de diminuare a efectelor unui eventual Brexit fără acord, adoptate

O serie de măsuri de contingenţă, având ca scop diminuarea posibilelor efecte negative ale unui eventual Brexit fără acord, au fost adoptate în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, prezidată astăzi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, în contextul în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Actele legislative aprobate pregătesc Uniunea Europeană şi pe cetăţenii săi pentru lipsa unui acord cu Marea Britanie, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, conform Agerpres.

Printre cele 11 documente aprobate la CAG se numără, conform sursei citate, proiectul de regulament referitor la protejarea drepturilor de securitate socială ale cetăţenilor UE în Regatul Unit.

Un alt act legislativ adoptat va asigura protejarea tinerilor care participă la programul Erasmus, pentru a-şi putea continua studiile chiar şi într-un scenariu "no deal". Alte măsuri cu impact asupra cetăţenilor au fost luate şi în domeniile siguranţei aviaţiei, transportului rutier sau pescuitului.

În debutul reuniunii de marţi, Consiliul a adoptat concluzii cu privire la creşterea rezilienţei statelor membre în faţa ameninţărilor cibernetice. Una dintre prevederile documentului are în vedere dezvoltarea programelor de educaţie legate de securitatea informatică şi creşterea gradului de informare în rândul cetăţenilor cu privire la ameninţările venite din spaţiul cibernetic, scrie Agerpres.

Un alt document important adoptat de Consiliu face referire la Decizia de semnare a unui acord cu Muntenegru cu privire la acţiunile desfăşurate de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă în Muntenegru. "Aceste documente reprezintă un pas important în colaborarea dintre Muntenegru, stat candidat, şi Uniunea Europeană în domeniul consolidării securităţii europene şi protecţiei frontierelor externe ale Uniunii", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb