Consiliul Concurenţei pune în dezbatere angajamentele formulate în cadrul investigaţiei pe piaţa producţiei cărnii de pasăre

F.D.
Miscellanea / 10 aprilie

Consiliul Concurenţei pune în dezbatere angajamentele formulate în cadrul investigaţiei pe piaţa producţiei cărnii de pasăre

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi mai multe companii pentru a înlătura îngrijorările concurenţiale identificate care au condus la declanşarea investigaţiei pe piaţa producţiei şi/sau comercializării cărnii de pasăre din România, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, investigaţia vizează comportamentul producătorilor şi/sau comercianţilor de carne de pasăre, precum şi al asociaţiei din care aceştia fac parte care ar fi participat la schimburi de informaţii sensibile, în cadrul unor întâlniri ale asociaţiei, iar companiile ar fi intenţionat să limiteze livrările de carne de pasăre, ceea ce ar fi putut restrânge concurenţa pe piaţa din România.

"Angajamentele propuse de UCPR şi companiile investigate se referă, în special, la anonimizarea şi agregarea informaţiilor care pot circula în cadrul asociaţiei, prin implementarea unui sistem de tip black box, care va primi şi centraliza informaţiile transmise de companii. În plus, companiile investigate au propus implementarea unor proceduri interne privind fluxurile de informaţii atât interne, cât şi externe şi a unor programe de conformitate cu legislaţia în domeniul concurenţei", se arată în comunicat.

Astfel, UCPR se angajează să îşi modifice statul de funcţionare, urmând să prelucreze şi să disemineze doar informaţii agregate despre evoluţia pieţei cărnii de pasăre. De asemenea, va disemina buletine informative către terţi şi le va publica pe pagina proprie de internet.

Părţile implicate în investigaţie sunt Transavia SA, Ave Impex SRL, Vis Agri SRL, Safir SRL, Avi Top SA, Avicola Buzău SA, Avicola Dragoş Vodă SA, Avicod SA, Agricola Internaţional Bacău SA, Agrisol International RO SRL şi Uniunea Crescătorilor de Păsări din România.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 10 mai 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb