Consiliul Concurenţei, sesizat cu problema televizării meciurilor de fotbal

Simona Mureşan
Ziarul BURSA #Politică / 1 august 2008

Deputatul Mircia Giurgiu a depus, ieri, un memoriu la Consiliul Concurenţei cu privire la televizarea discriminatorie a meciurilor din Liga I, de către Antena 1 şi compania de cablu "RCS & RDS".

"Milioane de cetăţeni sunt nemulţumiţi că, deşi plătesc abonament TV şi cablu, nu li se permite, totuşi să vizioneze meciurile Ligii I la fotbal. Cred că şi Consiliul Concurenţei ar trebui să verifice modul în care s-a încheiat înţelegerea privind televizarea meciurilor", a declarat, ieri, Mircea Giurgiu.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au declarat ieri, pentru ziarul BURSA, că memoriul depus de domnul Mircia Giurgiu va fi analizat şi că deputatul va primi un răspuns în timp util în acord cu prevederile legii, neputând fi apreciat cu exactitate timpul de analiză a memoriului.

"Până în momentul de faţă nu se cunosc alte sesizări, iar consiliul nu s-a autosesizat cu privire la situaţia drepturilor de televizare, deoarece nu avea motiv", ne-au mai precizat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Demersul lui Giurgiu vine după ce, luni, deputatul a depus un memoriu si la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, în care reclama "monopolul" existent pe piaţa transmisiilor TV, 65 % din populaţia României neputând vedea meciurile din Liga I.

Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câstigat, în 31 martie, licitaţia pentru drepturile de televizare ale

meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Majoritatea meciurilor vor fi difuzate însă de proaspăta televiziune GSP TV, controlată de consorţiul care a câştigat licitaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb