CONSILIUL DE SUPRAVEGHERE AL E.ON STABILEŞTE DIRECŢIA DE CONDUCERE Leonhard Birnbaum îl va succeda pe Johannes Teyssen în funcţia de CEO

J.P.
Miscellanea / 16 decembrie 2020

Leonhard Birnbaum îl va succeda pe Johannes Teyssen în funcţia de CEO

Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a decis, în cadrul şedinţei de ieri, să îl numească pe Leonhard Birnbaum în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, începând cu 1 aprilie 2021. Birnbaum îl va succeda, astfel, pe Johannes Teyssen, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Teyssen, care s-a alăturat grupului în 1989, este membru al Consiliului de administraţie din 2004 şi a condus E.ON de mai bine de zece ani.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley, a declarat: "Integrarea innogy marchează finalizarea cu succes a restructurării corporative majore a E.ON. Pentru noul E.ON, va fi important în următorii ani să se construiască pe această bază stabilă şi să se dezvolte în continuare ca motor al tranziţiei energetice europene în era digitală, pentru clienţii, societatea şi investitorii noştri. Consiliul de Supraveghere este convins că Leonhard Birnbaum este persoana potrivită pentru această sarcină. El a jucat un rol cheie în modelarea transformării industriei energetice în ultimii 20 de ani, ocupând diferite poziţii de top şi este considerat un conciliator. El a jucat un rol decisiv în conturarea digitalizării reţelelor şi a condus în mod convingător integrarea innogy în noul E.ON", a spus Kley.

În acelaşi timp, Kley i-a mulţumit lui Johannes Teyssen pentru realizările sale din ultimele două decenii: "În numele Consiliului de Supraveghere şi al tuturor celor 75.000 de angajaţi ai E.ON, aş dori să îi mulţumesc lui Johannes Teyssen pentru că a condus Grupul prin ceea ce a fost, cel mai probabil, cea mai plină de evenimente perioadă din istoria companiei de până acum. El a modelat compania timp de peste 30 de ani şi a condus-o cu precauţie, curaj şi hotărâre printr-o fază istorică, de profundă transformare a sectorului energetic. Johannes Teyssen a finalizat cu succes restructurarea Grupului. Poziţia actuală a E.ON, ca unul dintre pionierii tranziţiei energetice în Europa şi un interlocutor de încredere pentru factorii de decizie politici, economici şi pentru societate, este indisolubil legată de numele şi persoana sa".

Ca parte a planului de succesiune pentru conducerea Grupului, Consiliul de Supraveghere a anunţat, de asemenea, că Victoria Ossadnik, în prezent preşedintă a Consiliului de administraţie al E.ON Energie Deutschland GmbH, va fi numită în Consiliul de administraţie începând cu 1 aprilie 2021. Ossadnik, care s-a alăturat grupului E.ON în aprilie 2018, a petrecut anterior şapte ani la Microsoft Corporation unde a condus, cel mai recent, organizaţia internaţională a grupului Enterprise Service Data and Artificial Intelligence. În viitor, ea va fi responsabilă pentru digitalizarea grupului E.ON.

"Prin Victoria Ossadnik, Leonhard Birnbaum a reuşit să recruteze pentru viitoarea sa echipă de consiliu un expert în digitalizare, recunoscut la nivel internaţional, care în poziţia anterioară de responsabil pentru divizia de vânzări, a dovedit, de asemenea, că poate conduce o organizaţie mare în condiţii de schimbări fundamentale, generate de tehnologie. Cu un departament dedicat digitalizării la nivel de Consiliu de Administraţie, punem un semn de exclamare şi subliniem astfel că vedem importanţa elementară a tehnologiei digitale şi a inovaţiei în transformarea viitoare a întregului sector energetic şi a grupului E.ON", a spus Kley.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb