Consiliul Investitorilor Străini (FIC), reprezentat de Daniel Anghel, a preluat începând cu data de 1 iulie, coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), platformă care reuneşte cele mai importante organizaţii ale mediului de afaceri, conform unui comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, România se află în faţa unei provocări de a găsi echilibrul între consolidarea veniturilor şi stimularea economiei. Prin experienţa de peste 25 de ani în domeniul fiscalităţii, dar şi în mediul asociativ în care a coordonat diferite grupuri de lucru pentru fiscalitate şi macroeconomie, Daniel Anghel este pregătit să contribuie alături de colegii din Comitetul Director al CDR la identificarea acelor soluţii care să asigure redresarea economiei, creşterea colectării contribuţiilor şi astfel, să fie atinsă bunăstarea cetăţenilor.
CDR rămâne un partener relevant pentru autorităţi prin reprezentarea asociaţiilor mediului de afaceri, camerelor de comerţ şi confederaţiilor patronale ce reunesc numeroşi experţi din diferite sectoare şi specializări care pot contribui cu documente de poziţie, analize, studii bazate pe realitatea economică, dar şi pe bune practici internaţionale.
Mandatul CDR pentru perioada următoare rămâne axat pe punctele cheie ale macroeconomiei: măsurile pentru încurajarea investiţiilor private şi publice, creşterea eficienţei colectării şi reducerea evaziunii fiscale, digitalizarea şi modernizarea interacţiunii statului cu sectorul privat, recomandări pentru implementarea reformelor şi eficientizarea absorbţiei fondurilor europene din PNRR şi Programele Operaţionale, urmărirea direcţiilor pentru tranziţia verde şi adaptarea la contextul naţional, concentrarea pe resursa umană prin măsuri dedicate sănătăţii şi educaţiei.
Într-un context economic marcat de diferite provocări şi de presiunea asupra bugetului de stat este necesar mai mult ca oricând să existe un dialog constant între Guvern şi mediul de afaceri pentru a identifica soluţii şi măsuri care să asigure veniturile necesare pentru bugetul de stat, dar în acelaşi timp să încurajeze dezvoltarea economică. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, transparenţă şi dialog cu privire la orice modificări legislative cu impact economic pentru a putea rămâne competitivi cu ţările din regiune. Astfel, CDR împreună cu Guvernul României au stabilit un cadru pentru dialog periodic în decursul următoarelor luni.
Organizaţiile membre CDR împărtăşesc aceeaşi viziune şi reiterează necesitatea unui parteneriat constant între mediul de afaceri şi autorităţi, pentru a lucra împreună şi a atinge scopul comun de dezvoltare a României, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.07.2022, 08:03)
rezultate de pana acum :
- reducerea participartiei statului la proprietatea de zacaminte
- reducerea productiei de gaze si titei pe 2021 , cand tara avea mai mare nevoie
-acordarea de dividende in afara tarii, cu reducerea investitiilor interne
- import in crestere a marfurilor alimentare si export de materie prima
- export minereu cu cupru
- export mana de lucru
import instalatii de foraj care se fabricau in Romania acum 10 ani
-Export medici , export pacienti, inchidere spitale,
....
Coalitia (...) in Romania