Consiliul Judeţean Galaţi grăbeşte investiţiile în infrastructura sanitară

ANA FELEA
Miscellanea / 31 august 2021

Consiliul Judeţean Galaţi grăbeşte investiţiile în infrastructura sanitară

Galaţiul continuă investiţiile în modernizarea secţiilor din spitale, iar, de curând, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat ce modernizări vor fi făcute în Spitalul TBC şi în secţia de cardiologie din Spitalul Judeţean Galaţi. Pe de altă parte, şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Puchenau a anunţat încă un proiect cu fonduri europene la Maternitatea "Buna Vestire".

Consiliul Judeţean Galaţi a depus spre finanţare până în acest moment patru proiecte pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, axa privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în valoare totală de aproape 100 de milioane de lei.

"Proiectele vizează modernizarea instalaţiilor de fluide medicale de la Spitalul Judeţean şi achiziţionarea de aparatură medicală modernă, precum şi de echipamente sanitare şi materiale de protecţie pentru Spitalul Judeţean Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul din Tecuci. Pregătim o nouă investiţie cu bani europeni pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare de 9 milioane de lei. Este vorba despre refacerea instalaţiei electrice, montarea unui sistem modern de alarmare în caz de incendiu sau atunci când concentraţia de oxigen este peste limitele normale, precum şi de realizare a unei instalaţii noi de ventilaţie şi tratare a aerului. A fost aprobată documentaţia proiectului, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să fie depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020", a spus Costel Fotea.

De asemenea, Consiliul Judeţean are în derulare o investiţie la secţia nouă de cardiologie intervenţională de la Spitalul Judeţean Galaţi.

"La primul etaj al Ambulatoriului de Specialitate se munceşte la amenajarea unei secţii doar pentrucardiologie intervenţională. Noua secţie va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu tot mobilierul necesar, spaţiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi şi stimulatoare cardiac, cabinete medicale şi oficiu alimentar. De asemenea, secţia va fi dotată cu peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervenţională, proceduri care în acest moment se desfăşoară într-un spaţiu al secţiei de Radiologie. Fondurile pentru realizarea lucrărilor şi pentru achiziţionarea dotărilor sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliul Judeţean Galaţi", a scris pe Facebook Costel Fotea.

Într-o altă postare, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a vorbit despre cât de importante sunt aceste investiţii care au fost făcute în această perioadă de pandemie şi că această aparatură ultramodern poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte atunci când sănătatea unui pacient atârnă de un fir de aţă şi are nevoie de intervenţii rapide.

Costel Fotea a menţionat: "Aparatura medicală de ultimă generaţie salvează viaţa pacienţilor. O spun medicii care au acum şansa de a lucra cu echipamente peformante, dotate cu tehnologie de ultimă generaţie. Spitalul Judeţean este una dintre puţinele unităţi medicale care au în dotare un tomograf retinian pentru investigaţii oftalmologice. În doar câteva clipe, în urmă cu aproximativ 10 luni, când acest acest aparat untraperformant a fost adus de Consiliul Judeţean în secţia de Oftalmologie, modul în care ochiul uman este investigat s-a transformat complet - pentru medici şi mai ales pentru pacienţii. Iar acest lucru se vede pe chipul celor vindecaţi, care acum pot să citească din nou, să se joace cu nepoţii sau să se bucure din nou de frumuseţea vieţii. Este extraordinar să poţi şterge suferinţa de pe chipul unui om şi să-i redai zambetul. Pentru că acum, cu acest aparat minune, medicii pot descoperi anumite boli mult mai repede, atunci când se mai poate face ceva pentru salvarea vederii, pot descoperi leziuni ale ochiului care înainte nu se puteau observa cu metodele clasice şi pot monitoriza cu adevărat evoluţia în timp a pacientului şi mai ales eficienţa tratamentului administrat. Anumite boli ale ochiului sunt extrem de agresive şi răpesc în scurt timp vederea unui om. De aceea, este vital ca medicii să vadă şi cele mai mici leziuni în stadii incipiente, fie că vorbim de glaucom, de tumori şi hemoragii ale ochiului sau de leziuni interne ale retinei. Mai mult, acum, cu ajutorul noilor echipamente, medicii fac şi cercetare, pentru a înţelege mult mai bine şi pentru a găsi soluţii în cazul bolilor produse de diabet la nivel ocular. În plus, o întreagă generaţie de medici oftalmologi se pregăteşte deja în spital cu ajutorul acestor noi echipamente.

De aceea am investit, investim şi vom continua să investim în sănătate. Pentru că trebuie, pentru că gălăţenii merită şi pentru că sănătatea este cel mai preţios lucru pe care îl avem".

Pe de altă parte şi primarul municipiului Galaţi a anunţat un nou proiect cu fonduri europene la Maternitatea "Buna Vestire"

"Sănătatea rămâne o prioritate. Am obţinut finanţare europeană pentru noi lucrări de modernizare, la Maternitate, la trei dintre corpurile de clădire: la pavilionul B (ginecologie şi ATI), corpul administrativ şi corpul pentru centrală. Valoarea proiectului este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local. La Maternitatea Buna Vestire mai avem în implementare un proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriului. Tot pentru Maternitate a fost semnat şi un contract de finanţare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unităţii cu echipamente şi consumabile medicale în contextul COVID-19", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb