Peste un milion de angajaţi sunt necesari în construcţii, turism şi industria din ţara noastră, iar din cauza lipsei forţei de muncă, şase din zece oameni de afaceri vor să aducă personal din străinătate, relevă o serie de studii recente, citate de unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii software pentru ges-tionarea procesului de producţie al unei companii (ERP) şi pentru managementul eficient al afacerilor (CRM).
În acest context, reprezentanţii SoftOne Technologies susţin că folosirea forţei de muncă, din domeniile construcţiilor şi imobiliarelor poate fi optimizată cu ajutorul programelor informatice de eficientizare a resursei umane.
Un comunicat de presă al SoftOne Technologies arat: "Un singur soft îi ajută pe antreprenorii din domeniul construcţiilor să eficientizeze activitatea angajaţilor, să optimizeze procesul de comunicare cu partenerii şi să reducă semnificativ costurile de aprovizionare. Dezvoltatorul imobiliar Urban Invest, cu peste 12 ani de experienţă, un portofoliu de 10 proiecte rezidenţiale şi peste 4.000 de apartamente, este unul dintre cei care au implementat un program de eficientizare a activităţii. În 2015, dezvoltarea companiei venea cu o serie de nevoi care nu mai erau satisfăcute de softul de contabilitate utilizat: numărul utilizatorilor care aveau nevoie să introducă date în sistem crescuse considerabil, iar firma avea nevoie de o mai bună administrare a informaţiilor legate de contracte, administrarea blocurilor, proiecte de construcţii, facturare şi plăţi (...). Pentru asta, firma a apelat la serviciile partenerului autorizat al companiei SoftOne - QBS Retail&Logistics. Un plus semnificativ l-a constituit instalarea modulului de Business Intelligence (BI) QlikView care a îmbunătăţit activitatea de procesare a datelor şi a eficientizat utilizarea şi exploatarea acestora la nivelul întregii companii".
Potrivit sursei citate, valoarea unui program informatic de gestiune a afacerii variază de la câteva sute de euro, la câteva zeci de mii, în funcţie de cât de mare şi extinsă este compania în care va fi implementat.
SoftOne Technologies este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii software ERP, CRM şi aplicaţii web mobile din Europa de Sud-Est. Cu sediul central în Atena (Grecia), SoftOne oferă opţiuni de găzduire a soluţiilor de business atât pe serverul clientului, cât şi în Cloud/Software as a Service (SaaS), companiilor de talie mică, medie, cât şi organizaţiilor mari.
Compania are, în prezent, peste 100 de angajaţi, o sucursală în Salonic şi trei subsidiare în România, Cipru şi Bulgaria. SoftOne Technologies este "Microsoft Gold Certified Partner".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dan în data de 11.11.2019, 15:30)
scuzati limbajul !!
Dati-ne in p... Salariu decent si venim ;
aceleasi slujbe in europa 1000- 1500 euro pe luna
In Romania 400-700 Euro daca ai noroc ,plus ca te umileste patronu in fiecare zi .
2. fără titlu
(mesaj trimis de Alina în data de 12.11.2019, 10:57)
nu sunt de acord cu sugestia din articol. Doar pentru că o firmă are „deficit” de angajați nu rezultă că trebuie să se chinuie statul să-i aducă automat niște migranți de cine știe unde. Poate are firma „exces” de capacitate, nu? De ce să suporte românii niște experimente doar pentru că firmele au chef să crească mai mult decât populația româniei - vorbesc in cunoștință de cauză pentru că am trăit dincolo să văd dezastrul politicilor de migrație - firmele au făcut lobby agresiv să le aducă oameni, au adus cu toptanul. Companiile și-au sel ectat ce-au putut apoi au aruncat restul masei de migranți pe bugetul public să se chinuie societatea cu ei. Așa cum spune comentariul de mai sus, dacă aveți deficit măriți salariul să convingeți oamenii să nu mai meargă in Germania, nu aduceți zeci de mii de pakistanezi care apoi vor avea probleme de adaptare și o să ajungem ca germanii să vorbim toată ziua numai de dificultățile de adaptare ale migranților. Atenție mare la politicile de migrație - firmele vor profit, le doare in cot de externalități, ele gandesc pe termen scurt si doar pentru interesul lor, apoi noi vom fi obligați să dăm ajutoare de stat pentru integrare etc, ca in germania unde un migrant costă peste 20.000 de euro pe an