Constructorii ieşeni trebuie să se unească într-un holding ca să cîştige lucrări finanţate cu fonduri europene

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 7 iunie 2006

Şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Iaşi, domnul Valerică Andronache, crede că marile companii de construcţii ieşene nu îndeplinesc, în acest moment, criteriile necesare pentru a participa la licitaţiile organizate pentru executarea unor obiective cu finanţare europeană.

Domnul Andronache a făcut această observaţie în contextul în care Ministerul Integrării Europene pregăteşte licitaţiile pentru desemnarea executanţilor a două dintre cele mai mari proiecte ieşene finanţate de Uniunea Europeană: construirea Centrului Expoziţional "Moldova" şi reabilitarea ansamblului istoric Golia. Centrul Expoziţional "Moldova" este un proiect în valoare de 6,9 milioane de euro, 80% din sumă urmând să fie asigurată prin intermediul Programului Phare, iar finanţarea necesară reabilitării ansamblului istoric Golia a fost estimată la 3,7 milioane de euro.

Valerică Andronache susţine că, în cazul unor proiecte cu o valoare mare, societăţile de construcţii din Iaşi, chiar şi cele de tradiţie, nu îndeplinesc în totalitate cerinţele legate de experienţa în lucrări similare, număr de angajaţi, dotare cu utilaje etc. "Din acest motiv, cred că se impune ca marile societăţi de construcţii din Iaşi să se asocieze într-un holding, pentru a avea acces la licitaţiile pentru lucrări finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi pentru a putea face faţă concurenţei companiilor de profil din spaţiul european", a afirmat şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Iaşi.

De asemenea, domnul Andronache a mai atras atenţia că o mare parte dintre primăriile comunelor ieşene nu vor putea accesa fonduri nerambursabile după momentul integrării Româ-niei în Uniunea Europeană, deoarece nu au fost realizate planurile urbanistice generale ale localităţilor respective. În această situaţie, conform datelor de care dispune domnia sa, se află circa jumătate din numărul total al comunelor ieşene, motiv pentru care administraţia judeţeană ar trebui să acorde atenţie acestui aspect şi să finanţeze realizarea documentaţiei respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb