CONSULTĂRI LA COTROCENI: Preşedintele Iohannis a discutat cu partidele pe legile securităţii naţionale

Ioana Dogaru
Politică / 12 aprilie 2016

Preşedintele Iohannis a discutat cu partidele pe legile securităţii naţionale

Actualizare 15:40 Iohannis: "În procesul de îmbunătăţire a legislaţiei securităţii naţionale este nevoie să păstrăm echilibrul"

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că în domeniul securităţii naţionale este nevoie de un cadru legal actualizat şi coerent, precizând că în procesul de îmbunătăţire a acestei legislaţii este important să se păstreze echilibrul.

"Am avut astăzi prima rundă de consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul securităţii naţionale. Este nevoie de un cadru legal actualizat şi coerent şi am constatat că liderii formaţiunilor politice cu care m-am întâlnit împărtăşesc aceeaşi opinie. În procesul de îmbunătăţire a legislaţiei este important să păstrăm echilibrul, să nu pierdem din drepturi şi libertăţi, dar nici să nu punem în pericol siguranţa cetăţenilor", a scris astăzi preşedintele pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

---------

Actualizare 12:13 Preşedintele discută cu membrii UDMR

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii UDMR pe tema legilor securităţii naţionale au început, marţi, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia UDMR fac parte Kelemen Hunor, Marko Bela, Verestoy Attila, Mate Andras Levente şi Tanczos Barna.

Marţi, preşedintele Iohannis a mai discutat pe acest subiect cu delegaţiile PSD şi PNL, urmând ca miercuri aceeaşi temă să fie dezbătută cu reprezentanţii UNPR, ALDE şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

(I.D.)

----

Actualizare 12:05 Liberalii nu vor să participe la redactarea celor trei legi privind securitatea naţională

Liberalii nu sunt de acord cu liderul PSD, Liviu Dragnea, care propusese ca fiecare partid să participe la redactarea celor trei legi privind securitatea naţională, la care lucrează Guvernul şi care ar urma să fie trimise Parlamentului spre dezbatere.

"Nu am discutat acest lucru şi nici nu cred că ar fi bine să participăm. Deci la nivel de Parlament se constituie o comisie lucrativă, cu câte doi oameni trimişi de partidele politice. Păi ei ce mai fac, ce mai analizează dacă sunt în grupul de redactare (de la Guvern-nr.). Nu prea înţeleg lucrul acesta ", a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis, copreşedintele PNL Vasile Blaga.

La rândul ei, Alina Gorghiu, a afirmat că este nevoie de modificarea legislaţiei în materie de securitate naţională, arătând că şeful statului le-a transmis că Guvernul va trimite în Parlament pachetul celor trei legi "undeva la sfârşitul lunii mai".

"Concluzia cea mai importată la care am ajuns este că e nevoie de actualizarea legislaţiei, că această actualizare nu poate fi făcută la iniţiativa unui singur grup parlamentar - am mai avut un eşec . Delegaţia PNL a agreat să participăm, alături de reprezentanţii celorlalte partide, în comisia care va genera noua legislaţie", a adăugat Gorghiu.

Ea a ridicat problema echilibrului între drepturile cetăţeneşti şi nevoia de securitate naţională.

Totodată, liberalii au susţinut nevoia unui control parlamentar mult mai puternic asupra serviciilor din România, chiar constituirea unei singure comisii parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi SIE, faţă de două, cum există acum în Parlament.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că PSD vrea să participe la elaborarea celor trei legi privind securitatea naţională, la care lucrează Guvernul şi care ar urma să fie trimise Parlamentului spre dezbatere.

(I.D.)

-----

Actualizare 11:16 Klaus Iohannis se consultă cu liderii PNL

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii PNL pe legile siguranţei naţionale au început, marţi, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia PNL fac parte copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, secretarul general, Ilie Bolojan, prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Stroe.

Înainte de delegaţia PNL, şeful statului s-a consultat cu reprezentanţii PSD. Tot marţi, preşedintele Iohannis se va consulta pe tema legislaţiei privind siguranţa naţională cu reprezentanţii UDMR. Consultările pe acest subiect vor continua miercuri cu reprezentanţii UNPR, ALDE şi cei ai minorităţilor naţionale.

(I.D.)

-----

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele şi formaţiunile parlamentare au început marţi, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia PSD, transmit televiziunile de ştiri.

Din delegaţia PSD, condusă de Liviu Dragnea, mai fac parte: preşedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, vicepreşedinţii Mihai Tudose şi Georgian Pop, precum şi Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor.

De asemenea, la consultări participă consilierii prezidenţiali Simina Tănăsescu, Mihaela Ciochină, Laurenţiu Ştefan şi Ion Oprişor.

Înainte de începerea consultărilor, Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnalişti dacă au cartele prepay. Aceştia au răspuns negativ.

"Foarte rău. Luaţi cât se mai poate", le-a spus, în glumă, Dragnea.

După consultările cu reprezentanţii PSD, şeful statului va discuta cu PNL şi UDMR.

Consultările pe marginea legilor securităţii naţionale vor continua miercuri cu reprezentanţii UNPR, ALDE, minorităţilor naţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O ipoteza: daca Putin vrea Romania in cat timp o are ?

    Crimeea in cat timp a avut-o ? 

    1. Ai observat că de cca un an nu mai apar știri de tipul "bombardiere rusești s-au apropiat de Marea Britanie", "avioane rusesti au inghesuit si amenintat un avion NATO", etc? Acum un an, la fiecare două săptămâni, venea câte o știre bombă.

       

      Acum un an, în feb-mar 2015, NATO începea "Atlantic Resolve" cu 3-4000 de soldați și echipamente în Țările Baltice iar Norvegia făcea în mar 2015 cele mai mari manevre cu soldați la granița Rusiei cu 5000 de soldați. 

       

      Ca răspuns, Rusia a planificat să scoată 40000 de soldați și echipamente (acesta era planul pe 16 mar 2015). Pe 19 mar 2015, s-a ordonat mobilizarea în 24 de ore a încă pe atât. 80000 de soldați și 220 de avioane. 

       

      În iulie 2015, NATO a scos la încălzire 15000 de soldați iar în septembrie 2015, în operațiunea Center-2015, Rusia a scos la joc 95000 de soldați, 7000 de mașini de luptă, 170 de avioane și 20 de nave. 

       

      Cred că lucrurile s-au mai reașezat între timp. Sau NATO își caută noile metode de agitare a partenerilor. Poate a constatat că umflarea penelor natoiste nu ajută la nimic: armata Rusiei nu este cu nimic mai prejos celei americane și este infinit mai mobilă și mai capabilă de reacție în zona imediat apropiată de Rusia, iar China își vede în continuare de interesele ei strategice din Marea Chinei de Sud. 

       

      România are vreo 70 de mii de militari activi. Față de aviația rusească, pe care am putut-o vedea în Siria, România are capabilități meritorii de apărare anti-aeriană doar în Brigada 1 rachete sol-aer ,,General Nicolae Dascalescu” care apără Bucureștiul (pe o suprafață de 20000 kmp). Aceasta are în dotare rachete Hawk MIM-23 pe care americanii le-au scos la casare prin anii 1990 când le-au înlocuit cu Patriot. 

      Cam asta a fost apărarea românească. Nu înțeleg de ce trebuie să provocăm mereu Rusia la luptă? Noi nu avem cu ce.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb