Consumatorii preferă produse 100% româneşti, calitativ superioare şi cât mai naturale

Alexandru Costea
Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 4 noiembrie 2015

Producătorul şi procesatorul de carne de pui Aaylex, deţinătorul brandului COCORICO a participat în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie la cel mai mare târg din sud-estul Europei specializat pe industria cărnii - CARNEXPO 2015.

"Ne-am dorit ca la această ediţie a Carnexpo să venim în faţa consumatorilor cu un nou stand personalizat care să reprezinte cât mai fidel noile preferinţele de consum ale românilor care se îndreaptă în număr din ce în ce mai mare către produse 100% româneşti, calitativ superioare şi cât mai naturale. Este un lucru evident că piaţa de carne de pasăre a progresat în permanenţă în ultimii zece ani. Astfel, pieptul de pui, un produs care acum câţiva ani era considerat un produs scump, se bucură deja de o cerere constantă şi serioasă pe piaţa românească. Ambalate în caserole inovative care conferă un termen de garanţie mai lung, de până la 14 zile, produsele noastre proaspete răspund foarte bine preferinţelor consumatorului român", a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.

Potrivit statisticilor oficiale (INS, Eurostat), consumul de carne de pui în România este în prezent de aproximativ 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeană. Piaţa internă rămâne principala piaţă de desfacere a Cocorico - aproximativ 70% din producţie fiind comercializată în România.

"Avantajul nostru ca şi producător român este că în fiecare zi putem livra marfă proaspătă în orice supermarket din România, în gamă completă", a concluzionat Bogdan Grama.

Puiul Cocorico este un pui gustos, sănătos, crescut cât mai aproape de condiţiile sale naturale, de aceea se diferenţiază prin gust şi textură. Calitatea sigură, constantă, mixul nutriţional al puilor 100% sunt asigurate din ingrediente vegetale, fără hormoni (interzişi şi prin lege), făinuri animale sau aditivi. Creşterea acestora în condiţii naturale, lipsite de stres, sub observaţia zilnică a medicilor veterinari sunt în conformitate cu exigenţele codului european de bune practici în domeniu.

Compania Aaylex, deţinătoarea brandului Cocorico este şi unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un portofoliul de clienţi externi provenind din 17 state printre care se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia şi Slovacia. 80% din produsele cerute la export sunt reprezentate de pieptul de pui. În total, anual, Aaylex produce şi comercializează peste 60.000 tone de carne de pasăre, 100% românească.

În cadrul CARNEXPO, care anul acesta a fuzionat cu INDAGRA FOOD, au participat peste 170 companii de prestigiu la nivel internaţional, cât şi principalii jucători din industria alimentară românească. Târgul a reunit cererea şi oferta celor mai importanţi producători din piaţă, importatori şi furnizori din industria alimentară, deschizând vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele şi tehnologiile actuale, în scopul dezvoltării agriculturii şi industriei alimentare din România, în acord cu cele mai exigente standarte internaţionale.

Despre Grupul Aaylex

Grupul Aaylex deţine 18 ferme cu o capacitate totală de aproximativ 36 milioane pui vii/ an. Acestora li se adaugă 2 staţii de incubaţie de 18 milioane ouă/an, 2 ferme de reproducţie de pasări-adulţi cu o producţie de 20 milioane ouă/an şi 2 ferme de reproducţie tineret. Fermele au operaţiuni în 6 judeţe: Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu şi Prahova. Aalyex Prod gestionează un abator propriu localizat în Buzău, acesta fiind unul dintre cele mai mari şi moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuală de abatorizare este de 9.000 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis în anul 2011, noul abator reprezintă o investiţie greenfield în valoare de 54 de milioane de euro.

Companiile grupului deţin o serie de certificări internaţionale privind managementul integrat al calitatăţii şi siguranţei produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS - cel mai înalt standard, LAREX, acreditări BELCERT, UKAS şi DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A în inspecţia GMP&R, precum şi certificarea Halal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb