Consumul moderat de bere nu modifică greutatea sau masa corporală

C.C.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 3 iulie 2010

Consumul moderat de bere, cu şi fără alcool, nu provoacă o creştere în greutate şi nici modificări în masa corporală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.

Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, iar perioada experimentală a durat 10 săptămâni, timp în care toţi subiecţii studiului şi-au menţinut obiceiurile de viaţă şi alimentaţie. Singura modificare introdusă a fost cea referitoare la consumul de băuturi obişnuite şi consumul de bere cu sau fără alcool.

În timpul primei săptămâni, toţi subiecţii s-au abţinut de la orice consum de băuturi cu alcool. În următoarele patru săptămâni şi în mod aleatoriu, în funcţie de grupul în care au fost desemnaţi, au introdus în dieta obişnuită berea cu sau fără alcool, în cantitatea corespunzătoare unui consum moderat de alcool, şi anume, 20-24 g/zi pentru bărbaţi (două pahare de bere de 330 ml) şi 10-12 g/zi pentru femei (un pahar de bere de 330 ml).

Printre alţi parametri, cercetatorii au analizat modificarea greutăţii, procentul de grăsime corporală şi indicele de masă corporală ajungând la concluzia că nu se produc modificări ale acestora: "Măsurătorile antropometrice au stabilit ca un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferinţa braţului, taliei şi şoldului; nu s-au înregistrat modificări semnificative în pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetător, Director al Grupului de Imunonutriţie al Departamentului de Metabolism şi Nutriţie din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb