Contribuţia statului la organizarea festivalului "Hariclea Darclee" a scăzut din cauza inundaţiilor

Ziarul BURSA #Cultură / 21 iulie 2005

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclee" au început marţi seară, Brăila devenind astfel, timp de 13 zile, capitala artei lirice internaţionale, informează Rompres. Potrivit iniţiatoarei competiţiei, soprana Mariana Nicolesco, ediţia de anul acesta este dedicată tuturor brăilenilor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor, cărora li s-a promis o "donaţie semnificativă".

Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclee", creat la Brăila în 1995, sărbătoreşte cu această a cincea ediţie, programată în perioada 19 - 31 iulie, zece ani de la înfiinţare, ocazie cu care se vor celebra şi 145 de ani de la naşterea Haricleei Darclee.

În competiţie sunt înscrişi 165 de concurenţi din Albania, Argentina, Austria, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Italia, Israel, Japonia, Kazahstan, Lituania, Macedonia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, Spania, Taiwan, Ucraina şi Ungaria.

Regulamentul concursului prevede ca fiecare candidat să se prezinte cu cinci arii de operă la alegere, în tonalitatea şi în limba originală. În prima etapă, vor fi interpretate la alegere două din aceste arii, iar în etapele următoare alegerea ariilor o va face juriul. Printre premiile care vor fi decernate se află Marele Premiu (15.000 USD), Premiul I (10.000 USD), Premiul al II-lea (7.000 USD), Premiul al III-lea (5.000 USD), Premiile Speciale ale Juriului, Premiile Fundaţiei Darclee, Premiul pentru cel mai tînăr interpret. Premiile sunt oferite de sponsori din ţară şi din străinătate, precum şi de Ministerul Culturii şi Cultelor, al cărui efort financiar este apreciat de Mariana Nicolesco. "Menţionăm contribuţia guvernamentală de 5,5 miliarde lei, din păcate substanţial redusă în contextul recentelor calamităţi naturale din ţară", a completat Mariana Nicolesco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb