COOPERARE ECONOMICĂ: Delegaţie franceză la Cluj-Napoca

E.D.
Internaţional / 11 martie 2014

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, a primit astăzi vizita unei delegaţii a Ambasadei Franţei în România, delegaţie formată din Pascal Fesneau, Consul Onorific al Franţei la Cluj, Benoit Gauthier, şeful Serviciului Economic al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi Caroline Socie, ataşat tehnic în cadrul Serviciului de Cooperare al Ambasadei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

În cadrul vizitei, în vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, pentru atragerea de noi investitori francezi şi, respectiv, intensificarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale, oaspeţilor francezi le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, o atenţie aparte a fost acordată Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj şi rolului benefic pe care le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice bilaterale etc.

Printre oportunităţile de colaborare identificate în cadrul vizitei se află domeniul parcurilor industriale, fiind vizate nu doar cele deja finalizate sau aflate în curs de execuţie ci şi cele a căror înfiinţare se doreşte în zonele Huedin şi Câmpia Turzii. Totodată, având în vedere avansul semnificativ pe care Franţa îl deţine în domeniu, reprezentanţii statului francez s-au oferit să împărtăşească părţii române din experienţa pe care o deţin în ceea ce priveşte domeniul clusterelor, al polilor de competitivitate şi în domeniul cercetării-inovării, sens în care vizita oficială va include şi o serie de componente referitoare la Clusterele Cluj IT şi AgroFoodInd în cadrul cărora Consiliul Judeţean Cluj are o participare semnificativă.

Totodată, în contextul noii perioade de programare 2014 - 2020 în domeniul fondurilor europene, s-a convenit asupra necesităţii identificării acelor domenii şi linii de finanţare care să permită derularea în comun a unor proiecte cu finanţare nerambursabilă. Nu în ultimul rând, a fost agreată ideea colaborării în domeniul energiilor regenerabile, în sectorul turistic, al asistenţei sociale dar şi în ceea ce priveşte colaborarea descentralizată a cât mai multor autorităţi locale din judeţul Cluj cu colectivităţi omoloage din Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb