Cooperare româno-maghiară în proiecte transfrontaliere, cu bani europeni

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 17 iunie 2008

Cooperare româno-maghiară în proiecte transfrontaliere, cu bani europeni

Judeţul Arad va beneficia de suma de 1.687.150 de euro din cadrul schemei de granturi Phare CBC/INTERREG IIIA România-Ungaria 2006, pentru dezvoltarea de proiecte transfrontaliere. Astfel, mai multe instituţii din Judeţul Arad vor beneficia de finanţări pentru o serie de proiecte care vizează infrastructura, cooperarea transfrontalieră sau încurajarea cooperării dintre instituţii şi comunităţi.

Iosif Matula, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat: "Din valoarea totală a grantului pe regiune, de 6,3 milioane de euro, Judeţul Arad va beneficia de suma de circa 1,7 milioane de euro. În cadrul acestui program, vor fi acordaţi 867.000 de euro pentru dezvoltarea integrităţii spaţiale, fizice şi de infras­tructură. Astfel, Consiliul Judeţean Arad va primi suma de 799.500 de euro pentru reabilitare DJ 792C sector Curtici - DN 79 - Etapa II, iar Consiliul Local Zerind pentru reabilitare drumuri locale". Domnia sa a mai adăugat faptul că, pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri şi a serviciilor comune, Consiliului Local Hăşmaş i-a fost alocat 66.800 euro pentru amenjarea unui centru de afaceri transfrontalier pentru agricultură, ecoturism, promovarea antreprenoriatului şi a investiţiilor în mediul rural.

În cadrul măsurii "Încurajarea cooperării dintre instituţii şi comunităţi", Complexul Muzeal Arad va primi 46.960 de euro, pentru dezvoltarea proiectului "Satul românesc şi maghiar, în context EU", program de dezvoltare transfrontalier pentru conservarea identităţii culturale locale. Consiliul Local al oraşului Sântana şi-a adjudecat fonduri de 38.700 de euro pentru proiectul "Cooperare tranfrontalieră între Sântana şi Elek (Ungaria) prin activităţi culturale, artistice şi sportive", iar Grădiniţa PP 14 din Arad va avea la dispoziţie 45.630 euro pentru schimburi de experienţă transfrontaliere.

Tot în cadrul acestei măsuri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va primi 29.250 de euro pentru organizarea unui festival intercultural de creaţie, iar Liceul de Artă "Sabin Drăgoi" a primit 44.170 euro pentru proiectul "Coabitare culturală şi identitate".

Pentru promovarea cooperării în domeniul Cercetării, Dezvoltării şi Tehnologiei şi în domeniul dezvoltării resurselor umane, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" dispune de 258.777 de euro, pentru dezvoltarea unei reţele clinice transfrontaliere şi pentru cercetarea unei abordări terapeutice noi în tratamentul rinitei alergice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb