Coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău: "Sufleteşte sunt fericită că am făcut pasul către normalitate"

Ana Felea
Miscellanea / 22 ianuarie 2021

Coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău: "Sufleteşte sunt fericită că am făcut pasul către normalitate"

La trei săptămâni de la primul buzoian care a primit serul anti-COVID, a venit rândul la vaccinare şi al coordonatorului campaniei de imunizare la Buzău, subprefectul Adina Moiseanu. Domnia sa s-a vaccinat astăzi, vineri, 22 ianuarie, la un centru din municipiul Buzău. Adina Moiseanu a venit singură la locul în care urma să fie imunizată, a stat la rând, după care a fost invitată să completeze formularul. A trecut prin triajul epidemiologic şi cum totul a decurs normal, în doar câteva minute de la sosire a primit serul anti-COVID. După cele 15 minute de aşteptare, Adina Moiseanu a declarat că se simte normal şi că-şi va continua programul deja stabilit la Prefectura Buzău.

Domnia sa a declarat: "M-am vaccinat! Aşa cum am considerat întotdeauna a fi normal, vaccinarea era următorul pas pentru protecţia mea, a familiei mele şi a tuturor celor din jur! Nu am să fac o descriere a felului în care am simţit fizic vaccinarea, dar am să vă mărturisesc că sufleteşte sunt fericită că am făcut pasul către normalitate, către revenirea la firescul de dinaintea pandemiei! Mulţumesc echipei medicale şi apreciez efortul pe care întreg personalul medical îl face în această perioadă".

Până la ieşirea din centrul de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare a fost reţinut, preţ de câteva minute, de către medicul de familie care coordonează centrul respectiv, un punct cu trei fluxuri de imunizare, care a dorit să-i aducă la cunoştinţă situaţiile cu care s-au confruntat de la startul celei de a doua etape de vaccinare.

Mai exact, Angela Mazdrag, medic de familie, a vorbit despre faptul că nu primesc suficiente informaţii şi că trebuie să caute singuri mereu soluţii la toate situaţiile care se ivesc, dar a ridicat şi probleme de ordin tehnologic cum ar fi blocarea tabletelor sau faptul că nu au putut elibera adeverinţele de vaccinare.

De asemenea, o alt problemă cu care se confruntă Buzăul este sistarea temporară a programărilor. Inclusiv, Adina Moiseanu a recunoscut că de la mijlocul acestei săptămâni şi, inclusiv săptămâna viitoare programările sunt blocate pentru că locurile sunt deja ocupate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare de la Buzău a declarat: "Pentru această săptămână nu se mai pot face programări. Sunt pentru toată săptămâna persoane programate. Singurul număr autorizat este cel de la Call Center. Sunt foarte multe persoane care accesează platforma, dar au fost şi foarte mulţi buzoieni care s-au prezentat direct la centre, fără a se programa iniţial pe platformă".

Aceeaşi situaţie este şi în alte judeţe din ţară, motiv pentru care programările au fost sistate temporar.

Un comunicat de presă remis în această săptămână de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 informa: "Ca urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimate pentru perioada următoare. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente".

Oficialii de la Bucureşti anunţă că în curând vor începe programările pentru vaccinare în perioada februarie - martie, dar şi că vor deveni operaţionale noi centre de vaccinare: "În scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică".

Noi centre de vaccinare anti-COVID vor fi deschise la Buzău.

Într-o intervenţie în direct la Focus Tv, coordonatorul campaniei de vaccinare de la Buzău, Adina Moiseanu, a anunţat că se preconizează că se vor mai deschide centre la Pogoanele, la Pătârlagele şi încă unul la Berca sau vom vedea.

"Trebuie să ţinem cont şi de populaţia din zona aceasta, Nehoiu-Pătârlagele, pentru că e distanţă foarte mare să se deplaseze la centrele existente. Centrele trebuie să fie funcţionale deja pe 8 februarie", transmite Adina Moiseanu.

În prezent, în judeţ sunt deschise 4 centre cu 7 fluxuri de vaccinare. Până acum, Buzăul a primit patru tranşe de vaccin, respectiv două a câte 975 de doze, una de 500 de doza şi ultima de 1095 de doze. Duminică este programat să ajungă la Buzău al cincilea transport cu 2100 de doze, însă, în cea mai mare partea acestea vor fi destinate rapelului care începe din 25 ianuarie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oamenii sunt înșiși in eroare că prin vaccinare își protejează familiile. Nimic mai fals întrucât ei pot fi in continuare purtători de virus, fara probleme.

    1. Pătârlagele şi încă unul la Berca sau vom vedea....cam peste tot colcaie virusii astia !

    Daca te ai vaccinat poti sa mori fericita..Mare este gradina lui Dumnezeu..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb