Coproducţie între România, Germania, Austria şi Ungaria, regizată de Radu Gabrea

Mădălina Naumencu
Ziarul BURSA #Cultură / 28 august 2006

Astăzi, încep filmările la lungmetrajul "Cocoşul decapitat", în regia lui Radu Gabrea, în colaborare cu Marjan David Vojda.

Filmul este realizat în coproducţie între România - Germania - Austria şi Ungaria şi este inspirat după romanul best seller "Cocoşul decapitat" al scriitorului Eginald Schlattner.

Domnul Radu Gabrea a declarat, vineri, la Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă că "opţiunea pentru film a fost făcută, în anul 2002, din iniţiativa României şi apoi a primit sprijin din Germania, Austria şi Ungaria. Domnia sa ne-a declarat că filmul dispune de un buget "generos".

Astfel, în România, lungmetrajul este finanţat, conform declaraţiei domnului Gabrea, de Centrul Naţional al Cinematografiei, aproximativ 14 miliarde lei vechi, Societatea Română de Televiziune, aproximativ 630.000 RON şi Fondul Eurimages al Consiliului Europei, 250.000 euro, cotă parte reprezentând circa 26%. Din Germania, filmul este finanţat de Televiziunea Bavareză (BR), Canalul Arte şi Fondul Bavarez pentru Film şi Televiziune (FFF). Din Austria, filmul dispune de investiţii ale Televiziunii Austriece (ORF) şi ale Institutului de Film Austria (ÖFI). Din Ungaria, filmul este finanţat de Fundaţia Maghiară pentru Dezvoltarea Filmului (Fundaţia Naţională de Film).

Perioada de filmare va dura 30 de zile. Filmul "Cocoşul decapitat" prezintă povestea a patru adolescenţi în perioada celui de-al doilea război mondial, culminând cu noaptea de 23 august 1944. "Povestea reprezintă de fapt începutul sfârşitului civilizaţiei săseşti", precizează domnul Gabrea. Limba de filmare este germană.

Deşi acţiunea filmului are loc în Făgăraş, locaţiile în care se va filma sunt Sibiul şi Mediaşul. Principalele zone de filmare din Sibiu sunt Centrul Istoric, Avram Iancu, Şelarilor, Podul Mincinoşilor. Printre actorii români care fac parte din distribuţie se numără Radu Gabrea, Mihai Vişan, Victoria Cociaş, Irina Deac.

Premiera va avea loc în anul 2007, cu ocazia sărbătorilor legate de "Sibiu, capitala culturală europeană".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb