CORESPONDENŢĂ DIN AZERBAIDJAN: 100 MILIOANE DOLARI - CONTRACT UPETROM - GAZPROM NEFT Comănescu: "La Romgaz şi Transgaz nu aş investi"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 martie 2013

Comănescu: "La Romgaz şi Transgaz nu aş investi"

Upetrom a încheiat, la începutul acestui an, un contract cu Gazprom Neft de aproape 100 de milioane de dolari, potrivit lui Gabriel Comănescu, preşedintele companiei autohtone.

Domnia sa a precizat: "Urmărim câteva proiecte mari cu GSP care face parte din Upetrom, pe construcţii marine - foraj şi dezvoltarea zăcămintelor marine. Am încheiat un nou contract cu Gazprom Neft, în oceanul Arctic. Contractul este pe şase luni, este vorba despre o sondă de foraj în coridorul arctic, iar sezonul începe la 15 iunie şi se termină la 15 octombrie. Este un contract cu multe zerouri, se apropie de 100 de milioane de dolari".

Domnul Comănescu a precizat că, printre altele, participă şi la o licitaţie cu Exxon, adăugând: "Singurul contract cu Exxon este cel pentru suport logistic, de la Constanţa Nord. Participăm la o licitaţie cu Exxon pe blocurile din Marea Neagră, dar contractul este în licitaţie".

În curând vor fi anunţate noi contracte ale Upetrom, în Rusia şi Mexic, Marea Nordului, despre care Gabriel Comănescu a subliniat că se află la finalul negocierilor.

Domnia sa susţine că ţara noastră are nevoie de "investitori de portofoliu" şi că domnia sa nu ar investi la privatizările care urmează, la noi, pe piaţa energiei.

"La Romgaz şi Transgaz nu aş investi. România are nevoie de investitori de portofoliu".

Gabriel Comănescu opinează că există "perspective mari" pentru ca societăţile autohtone şi cele din Azerbaidjan să încheie relaţii de afaceri.

"Fiecare companie trebuie să-şi delege o persoană care să participe la licitaţii, să prospecteze piaţa etc. Nu poţi participa la licitaţii doar uitându-te pe internet".

La forumul de business din Azerbaidjan, care a reunit circa 100 de oameni de afaceri şi care s-a derulat, ieri, în capitala azeră Baku, preşedintele Upetrom s-a întâlnit cu reprezentanţii Socar, British Petroleum şi Total.

Gabriel Comănescu a menţionat că se află în negocieri cu societatea petrolieră Total din Franţa, pentru un contract de foraj.

Reprezentantul Upetrom consideră că piaţa azeră este una dintre cele mai facile locuri din zona Mării Cas-pice, pentru dezvoltarea afacerilor şi că România ar trebui să preia naţionalismul acestei ţări.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se compara intodeauna cu fratii sai , nu cu adversarii! Comanescu nu cred ca este in masura sa faca aprecieri la adresa Transgaz sau Romgaz. Intai sa-si rezolve problemele din firma, apoi... si mai usor cu rusii.

    1. Or fi mai in masura sa-si dea cu parerea despre T si R niste alde Vosganian sau Chitoiu, asa-i? Omul asta e din industrie, cel mai probabil stie el ce vorbeste.

    felicitari emilia:)

    1. Multumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb