CORESPONDENŢĂ DIN EGIPT Marsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

Irina Marin
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 mai 2021

Marsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

Amplasată într-un mare golf circular şi protejată de o serie de stânci ce formează un dig natural, Marsa Matrouh sau Riviera de nord a Egiptului oferă o experienţă completă oricărui tip de turist, fiind înconjurată de plaje lungi cu nisip alb strălucitor (ca Agiba şi Gharam), presărată cu hoteluri de lux şi având în apropiere vestigii istorice de renume mondial care se pot vizita.

Destinaţie relativ retrasă, dar totuşi plină de viaţă şi istorie, Marsa Matrouh este situată pe malul mediteranean al Egiptului. Legenda spune că însăşi Cleopatra s-a scăldat în apele liniştite şi cristaline ale Marsei Matrouh, în zona deja celebră ca Plaja Cleopatrei. Culoarea apei variază de la albastru la verde şi turcoaz, datorită diferenţelor de adâncime din golful Matrouh. Litoralul, cu relief neregulat, formează o lume subacvatică uimitoare în larg, cu munţi, văi şi specii de peşti în toate culorile, iar în apropiere de Alexandria aflându-se chiar oraşul antic scufundat Heracleion-Thonis.

Marsa Matrouh se află în colţul de nord-vest al Egiptului, la 240 de km de Alexandria şi la 440 de km de Cairo si era, acum ceva timp, un mic orasel unde locuiau mai mult beduini. Acum, aici vin multi turişti egipteni, dar şi străini care aterizează pe Aeroportul Internaţional Marsa Matruh şi se cazează în special în resorturile de lângă oraş. Doar turiştii individuali stau efectiv în oraş, deoarece au mai multă libertate de mişcare. În urmă cu 12 ani, pe aeroportul militar Marsa Matruh au început să vină primii turişti, italieni.

Din România, Christian Tour are exclusivitate pe Aeroportul Internaţional Marsa Matruh, agentia parteneră din Egipt - TRAVCO - împreună cu compania aeriană AnimaWings asigurând excursiile turiştilor români în această zonă. Primii turişti români care au ajuns anul acesta pe aeroportul din Marsa Matruh au fost întâmpinaţi într-un cadru foarte organizat şi călduros, de către primarul oraşului.

Ce pot vizita cei care aleg să-şi petreacă vacanţa în Marsa Matrouh

Clima mediteraneană de coastă conferă acestei regiuni un sezon turistic extins şi potrivit atât pentru iubitorii de plajă şi soare, cât şi pentru cei care doresc să trăiască experienţa egipteană completă şi să viziteze unele dintre cele mai râvnite obiective turistice din lume: Piramidele şi Sfinxul, oraşul Cairo (la circa 4 ore distanţă de Marsa Matrouh), minunatul oraş Alexandria (la aproximativ 3 ore de mers cu autocarul) sau grandioasa Deltă a Nilului, precum şi alte numeroase obiective unicat din zona Siwa Oasis, cu Templul lui Alexandru cel Mare, Izvorul Cleopatrei sau Muntele Morţilor. Siwa, un oraş oază, este situat în deşert, la 100 m sub nivelul marii, în partea de vest a Egiptului, la 340 de km de zona Almaza. Aici trăiesc berberi veniţi din Libia şi beduini. Alte puncte turistice din zonă sunt hotelul fără curent electric în care au stat cândva prinţul Charles şi prinţesa Diana şi Muzeul Arheologic din Marsa Matruh.

Amabilitatea şi bunul gust din resorturi - la ele acasă

Aflată la 3.970 de km de România, zona turistică este deservită de numeroase resorturi şi lanţuri hoteliere de lux, cu servicii all inclusive.

În toate hotelurile din zonă sunt respectate măsurile de siguranţă sanitară, în interiorul hotelului este măsurată temperatura turiştilor, se poartă măşti de protectie şi sunt implementate măsuri de dezinfecţie peste tot, substanţele dezinfectante fiind la îndemâna oricui, în incinta resorturilor.

Curate şi amenajate cu bun gust, hotelurile din Marsa Matrouh au personal foarte amabil, dispus să facă tot posibilul ca turiştii să se simtă bine. În prezent, în Egipt este acceptată ocuparea hotelurilor în proportie de 75%, potrivit lui Mohamed Zekry, directorului executiv al grupului hotelier Jaz Almaza.

Pachetele turistice includ şapte nopti de cazare, bilet de avion Bucuresti-Marsa Matruh-Bucurest cu charter AnimaWings, transfer aeroport - hotel - aeroport, asistenţă turistică pe tot sejurul.

Din cei 100 de milioane de locuitori ai Egiptului, în capitala ţării - Cairo - trăiesc 20 de milioane de persoane.

Grupul Jaz deţine 50 de proprietăţi în Egipt, dintre care cinci hoteluri în Marsa Matrouh

Printre resorturile de lux din Marsa Matrouh se numără lanţul hotelier Jaz. Grupul Jaz deţine 50 de proprietăţi în Egipt, conform directorului executiv al grupului Jaz Almaza, Mohamed Zekry. Acesta a spus că, în Marsa Matrouh, se află cinci dintre complexurile hoteliere ce apartin grupului Jaz. Cele mai luxoase sunt Jaz Almaza 5 *, Jaz Crystal 5 * şi Jaz Oriental (toate de cinci stele), acestea fiind urmate de Jaz Tamerina (cinci stele) şi Almazino, de patru stele.

✓ Jaz Almaza

Resortul de cinci stele Jaz Almaza are cea mai mare capacitate de cazare dintre toate cele din zonă care aparţin aceluiaşi grup, beneficiind de 395 de camere (122 camere de tip superior, 270 family deluxe şi 3 executive suites). Aceasta este prima proprietate din grup, fiind construită în 2006.

Prevăzut cu două restaurante principale, cinci baruri, cinci restaurante a la carte (mediteranean, fructe de mare, libanez, asiatic, italian), gelaterie, centru SPA, piscina interioară încălzită, kids club, program de animaţie, sală de conferinţe, magazine de suveniruri şi ATM, şezlonguri şi umbrele, preţul unei camere superioare/sejur este de 572 euro/pers, acesta ajungând la 593 euro/ persoană pentru camera family.

✓ Jaz Crystal

Construit în 2009, hotelul de cinci stele Jaz Crystal este singurul cu demipensiune, fiind recomendat turistilor egipteni, care preferă această categorie de masă.

Prevăzut cu 263 de camere (78 camere superioare, 174 camere family, opt executive suites şi trei royal suites cu piscină privată şi grădină), resortul are un restaurant principal, patru baruri şi cinci restaurante a la carte (aceleasi ca Jaz Almaza). Hotelul se va deschide după jumătatea lunii iunie, iat preţul pentru camerele superioare se ridică la 686 de euro/persoană.

✓ Jaz Oriental

Aşa cum îi spune şi numele, Jaz Oriental este construit în stil oriental, fiind prevăzut cu 212 de camere (70 - superior, 138 family, două executive suites şi două camere royal suites cu piscină privată şi grădiniţă).

Facilităţile hotelului sunt: un restaurant principal, cele cinci restaurante a la carte şi trei baruri. Pachetul de cazare costă 643 euro/persoană pentru camerele superioare, de la data de 9.06.2021.

✓ Jaz Tamerina

Situat pe linia a doua de la plajă, Jaz Tamerina foloseşte aceeaşi zonă de plajă şi aceleaşi baruri cu Jaz Oriental. Hotelul are 191 de camere (78 superior şi 113 family), iar preţul pentru camera superior este de 572 euro/persoană.

✓ Almazino

Tot din linia a doua, resortul Almazino este situat langa Jaz Tamerina. Este un hotel micut, gen boutique, recomandat pentru cupluri cu buget mai mic, prevăzut cu 96 de camere superioare. Are aceeasi plajă cu Oriental, dar cu propriul beach bar şi oferă shuttle bus până la Jaz Oriental (500 m).

Almazino este prevăzut cu un restaurant principal şi trei baruri (pool bar, beach bar şi sky lounge), iar sejurul costă 536 de euro/persoană.

Fiecare hotel are destinată şi amenajată o anumită zonă pe plajă, dar în acelaşi timp clienţii (indiferent de resort) pot alege singuri zona preferată pentru plajă. Şezlongurile şi umbrelele sunt gratuite atât la piscină, cât şi la plajă, excepţie făcând acele pavilioane (beach lodges) care sunt contra cost & rezervare.

Pe lângă hotelurile din Grupul Jaz, Marsa Matrouh dispune şi de resorturi individuale de lux. Printre ele se numără următoarele:

✓ Carols Beau Rivage Matrouh

Carols Beau Rivage Matrouh este situat la cea mai mică distanţă faţă de aeroport, respectiv la 20 de km. Cu 289 de camere standard, dintre care patru Junior Suite si 10 deluxe suite, unitatea hotelieră beneficiază de centru SPA & wellness, un restaurant principal şi trei baruri, un club, un loc de joaca pentru copii, un amfiteatru cu program de animaţie copii şi adulţi, restaurante a la carte (arăbesc şi fructe de mare), cafenea. Preţul unei camere standard se ridică la 664 euro/persoană.

✓ Rixos Alamein

Rixos Alamein face parte din lanţul hotelier Rixos şi oferă servicii de lux. A fost construit în 2015, ultima renovare fiind realizată în 2019. Resortul se întinde pe o suptrafaţă de 209.000 mp şi este situat în El Alamein, la o distanţă de aproximativ 180 de km de aeroport. Hotelul are un număr de 248 de camere (162 camere superioare, 64 deluxe, 11 junior suite, două executive suite, patru presidential suite, două royal suite, trei vile). Toate camerele superioare sunt cu vedere la mare şi toate camerele deluxe sunt cu vedere la piscină.

Printre altele, hotelul beneficiază de un restaurant principal cu preparate de lux, şase baruri, două restaurante a la carte, program de entertainment, muzică live, animaţie pentru copii, trei piscine, două piscine pentru copii, un kids club, un centru SPA şi wellness, cabane pe plajă cu/fără jacuzzi, suite lounge by the beach. În cadrul unităţii hoteliere pot fi făcute şi sporturi pe apă şi pot fi organizate evenimente private pe plajă, cine romantice sau nunţi. Camera superioară costă 1400 de euro/persoană.

✓ Al Alamein

Al Alamein este un hotel cu 14 tipuri de camere, de la standard - pentru două persoane - până la vile pentru zece persoane. Acesta dispune de kids club, sală de fitness, închirieri biciclete, centru sporturi de apă, plajă amenajată cu şezlonguri şi umbreluţe, crystal water.

✓ Aura Resort Sidi Abd El Rahman

Situat tot în El Alamein, Aura Resort Sidi Abd El Rahman dispune de 700 m de plajă şi oferă shuttle bus gratuit la fiecare 30 de minute. Cu 151 de camere standard, preţul pachetelor pentru camerele superioare se cifrează la 771 euro/persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb