ZIARUL BURSA

26 mai 2021
Ediţia din 19.10.2024
Ilustraţie - MAKE

200 de ani de la Tudor Vladimirescu

Octavian DanCultură / 26 mai 2021

Tudor Vladimirescu reprezintă una dintre figurile tragice ale istoriei naţionale. Importanţa revoluţiei conduse de el în urmă cu 200 de ani a fost una incontestabilă, chiar dacă au existat numeroase manipulări ale tendinţelor şi resorturilor acesteia în perioada comunistă.

Bogdan Chiriţoiu: "Reuşim să avem o rată foarte bună la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptele constatate, ceea ce descurajează companiile să conteste sancţiunile aplicate. În acest moment doar jumătate dintre companiile sancţionate mai atacă deciziile Consiliului Concurenţei".

Bogdan Chiriţoiu, încă 5 ani la conducerea Consiliului Concurenţei

George MarinescuPolitică / 26 mai 2021

Bogdan Chiriţoiu va rămâne încă cinci ani în fruntea Consiliului Concurenţei, instituţie pe care o conduce neîntrerupt din anul 2009. El a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de către Colegiul Consultativ alcătuit din 17 membri - reprezentanţi ai mediului academic, ai societăţii civile, ai sindicatelor şi patronatelor, apoi aprobat de Guvern şi ieri, avizat favorabil în şedinţă comună de comisiile reunite de buget, finanţe, bănci, de comisii şi industrii şi de politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor şi Senat.

Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce spune

Cornel CodiţăEditorial / 26 mai 2021

Cornel Codiţă

Din ciclul "Lumea începe cu mine", un sindrom tipic al multora dintre cei care, la un moment sau altul al istoriei noastre recente, s-au trezit cu frîiele puterii în mînă, aflăm din gura unui i-lustru personaj politic că trăirăm ultimii treizeci de ani sub cupola "socialismului cu faţă umană".

Marsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

CORESPONDENŢĂ DIN EGIPT Marsa Matrouh - o experienţă turistică completă pe malul mediteranean al Egiptului

Irina MarinCompanii / 26 mai 2021

Amplasată într-un mare golf circular şi protejată de o serie de stânci ce formează un dig natural, Marsa Matrouh sau Riviera de nord a Egiptului oferă o experienţă completă oricărui tip de turist, fiind înconjurată de plaje lungi cu nisip alb strălucitor (ca Agiba şi Gharam), presărată cu hoteluri de lux şi având în apropiere vestigii istorice de renume mondial care se pot vizita.

Încrederea în economia germană atinge maximul ultimilor doi ani

Încrederea în economia germană atinge maximul ultimilor doi ani

Mihai GongoroiMacroeconomie / 26 mai 2021

Clemens Fuest, preşedintele institului Ifo: "Economia germană  

începe să prindă viteză"

Indicele Ifo al climatului de afaceri din economia germană, cel mai urmărit indicator din Germania, a continuat să crească în luna mai, cu un ritm peste aşteptări ce denotă un optimism din ce în ce mai ridicat în rândul companiilor cu privire la dinamica motorului economic al Uniunii Europene. Numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 a scăzut puternic în ultima perioadă în UE, campania de vaccinare a prins viteză, iar autorităţile naţionale au început să facă primii paşi către redeschiderea economiilor.

China va avea cea mai mare capacitate de rafinare a petrolului din lume

ESTIMĂRI CME GROUP PENTRU 2021: China va avea cea mai mare capacitate de rafinare a petrolului din lume

V.R.Internaţional / 26 mai 2021

Creşterea economică a revenit în China la sfârşitul anului 2020 şi, odată cu aceasta, ţara şi-a extins capacitatea de rafinare a ţiţeiului Patru proiecte de profil din ţară, aflate în curs de dezvoltare, sunt estimate să depăşească întreaga capacitate de rafinare a Regatului Unit 

Pandemia de Covid-19 a adus o schimbare majoră în industria globală de rafinare a ţiţeiului: în timp ce unităţile de profil din China continuă să îşi extindă capacitatea, multe unităţi de procesare din Occident şi-au închis activităţile, conform unei analize realizate de Nicolas DuPuis, director al diviziei de produse energetice din cadrul operatorului bursier CME Group.

Agricultura de subzistenţă, o constantă a fermierilor din ţara noastră

Agricultura de subzistenţă, o constantă a fermierilor din ţara noastră

I.Ghe.Companii / 26 mai 2021

Peste 600.000 de fermieri din zona agriculturii de subzistenţă deţin circa 50% din suprafaţa agricolă a ţării, dar realizează 10-15% din producţia agricolă, a declarat, ieri, Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, în cadrul unei videoconferinţe privind agricultura inteligentă.

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Gabriela UngureanuCompanii / 26 mai 2021

Delta Dunării a reuşit să depăşască pandemia şi să se poziţioneze în topul celor mai căutate destinaţii interne datorită numărului scăzut de cazuri de Covid-19 din regiune, dar şi a măsurilor de siguranţă adoptate de autorităţi.

"Regulile bugetare vor fi reactivate în 2023"

VALDIS DOMBROVSKIS, VICEPREŞEDINTE COMISIA EUROPEANĂ: "Regulile bugetare vor fi reactivate în 2023"

M.G.Macroeconomie / 26 mai 2021

România este în procedură de deficit excesiv şi s-a angajat să revină sub 3% în 2024 

Regulile europene privind disciplina bugetară vor fi reactivate în 2023, pentru ca infuzia prea îndelungată de lichidităţi să nu ducă la "riscuri fiscale", a declarat, ieri, Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene (CE), citat de euractiv.com şi cursdeguvernare.ro.

Alocaţii "prelungite" pentru elevii din şcolile speciale

PROIECT Alocaţii "prelungite" pentru elevii din şcolile speciale

O.D.Politică / 26 mai 2021

Nevoile elevilor din şcolile speciale necesită mai multă atenţie din partea autorităţilor, astfel încât efortul acestora să nu se risipească tocmai la finalul anilor de studiu. Elevii majori din şcolile speciale ar putea beneficia în continuare de alocaţie, chiar dacă au împlinit vârsta de 18 ani, conform unei iniţiative legislative depuse de senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie.

Tensiuni înainte de debutul Jocurilor Olimpice

Tensiuni înainte de debutul Jocurilor Olimpice

O.D.Sport / 26 mai 2021

Incertitudinile şi tensiunile legate de JO de la Tokyo rămân la cote foarte înalte, chiar dacă până la startul competiţiei au rămas mai puţin de două luni. Organizatorii sunt optimişti, cetăţenii ţării gazdă sunt pesimişti, sportivii sunt temători, conducătorii CIO sunt foarte încrezători.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 mai 2021

MACRO NEWSLETTER 26 mai 2021

Macroeconomie / 26 mai 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut peste aşteptări în luna mai 2021, până la 99,2 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani, de la 96,6 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo