Tensiuni înainte de debutul Jocurilor Olimpice

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 26 mai 2021

Tensiuni înainte de debutul Jocurilor Olimpice

Incertitudinile şi tensiunile legate de JO de la Tokyo rămân la cote foarte înalte, chiar dacă până la startul competiţiei au rămas mai puţin de două luni. Organizatorii sunt optimişti, cetăţenii ţării gazdă sunt pesimişti, sportivii sunt temători, conducătorii CIO sunt foarte încrezători.

Avertismentul sanitar lansat de Statele Unite în ce priveşte călătoriile în Japonia nu va afecta Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară, a dat asigurări guvernul japonez. "Tokyo-2020 va continua să colaboreze strâns cu toate organizaţiile destinate să asigure participarea sigură şi securizată a tuturor sportivilor la Jocuri", a transmis comitetul de organizare într-un comunicat dat publicităţii. "Din ceea ce ştim, nu există nicio schimbare în poziţia americană de susţinere a eforturilor Japoniei de a organiza Jocurile", a precizat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Katsunobu Kato. Statele Unite au recomandat cetăţenilor lor să nu călătorească în Japonia din cauza coronavirusului. "Din cauza Covid-19, nu călătoriţi în Japonia", a avertizat Departamentul de Stat, care a ridicat avertismentul său la nivelul maxim. De mai multe săptămâni, Departamentul de Stat actualizează avertismentele pentru cei care călătoresc în afara graniţelor sale cu cele de la Centrele de prevenţie şi de luptă împotriva maladiilor (CDC), pentru a fi informaţi cât mai corect asupra riscurilor legate de coronavirus, un mare număr de ţări fiind clasate la nivelul 4. Dar referitor la Japonia, acest avertisment, în apropierea Jocurilor (23 iulie-8 august), are o importanţă specială într-un context în care organizarea competiţiei polisportive continuă să fie subiect de dezbatere în arhipelag, unde o mare parte este în stare de urgenţă din cauza unui al patrulea val de Covid-19.

Pe de altă parte, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a încercat să calmeze neliniştile din Japonia că întrecerile olimpice vor reprezenta o povară suplimentară pentru sistemul sanitar nipon supus deja unei mari presiuni din cauza pandemiei. La finele unei întâlniri de trei zile la Tokyo cu discuţii despre pregătiri şi măsuri contra noului coronavirus, oficialii de la CIO susţin că peste 80% din rezidenţii Satului Olimpic vor fi imunizaţi înainte de 23 iulie. Evenimentul global, care a fost amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, se confruntă cu o opoziţie crescândă a opiniei publice japoneze, iar un sondaj dat publicităţii de Reuters arată că aproape 70% din respondenţi doresc anularea sau o altă amânare a Jocurilor de la Tokyo. "'Pot spune acum că este mai clar ca niciodată că aceste Jocuri vor fi sigure pentru toţi cei care participă şi, important, sigure pentru poporul japonez'', a declarat John Coates, vicepreşedinte al CIO şi şeful Comisiei de coordonare a CIO pentru JO de la Tokyo. Acesta a adăugat că personalul medical suplimentar va fi inclus în delegaţiile străine la Jocuri pentru a sprijini operaţiunile medicale şi pentru implementarea măsurilor contra COVID-19. Organizatorii vor lua măsuri pentru a înjumătăţi numărul persoanelor care intră în Japonia ca parte a delegaţiilor străine, conform televiziunii publice NHK. Circa 78.000 de persoane sunt aşteptate să călătorească în Japonia pentru Jocuri, o cifră mult diminuată faţă de estimarea iniţială de 180.000, conform lui Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului japonez de organizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb