O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Gabriela Ungureanu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 mai 2021

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Delta Dunării a reuşit să depăşască pandemia şi să se poziţioneze în topul celor mai căutate destinaţii interne datorită numărului scăzut de cazuri de Covid-19 din regiune, dar şi a măsurilor de siguranţă adoptate de autorităţi.

Paradisul biodiversităţii, unde natura se dezlănţuie şi îşi lasă la vedere frumuseţea, este tot mai căutat de turiştii dornici să se aventureze cu barca pe canalele din Delta Dunării şi să plutească printre nuferi şi stufăriş.

Agenţia de turism Hello Holidays le propune turiştilor prin programele de o zi - "O zi cât o vacanţă" - să descopere diferite destinaţii din ţară, dar şi în Bulgaria. Un număr de 92 de excursii de o zi sunt organizate, în 2021, sub brandul "O zi cât o vacanţă", în creştere cu 40 de excursii faţă de anul anterior. Delta Dunării nu putea să lipsească din oferta turoperatorului, astfel că agenţia le pune la dispoziţie turiştilor care îşi doresc să guste măcar puţin din frumuseţea naturii, excursii de o zi pline de activităţi şi de gastronomie specifică. În această perioadă, tariful pentru "O zi cât o vacanţă" în Delta Dunării este de 169 lei de persoană şi include transportul cu autocar clasificat, croaznieră pe lacuri şi canale, însoţitor local specializat pe floră şi faună, însoţitor de grup din partea agenţiei şi masa de prânz.

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Hello Holidays estimează pentru acest an o dublare a vânzărilor pentru programele "O zi cât o vacanţă" în România. Pentru "O zi cât o vacanţă" în Delta Dunării, la mijlocul lunii mai au fost organizate două autocare cu 120 de turişti.

Cosmin Vasile, manager destinaţie la Hello Holidays, ne-a spus: "Este, să-i spunem aşa, un prim contact pe care turiştii îl pot lua cu Delta Dunării în cadrul acestor programe de < < O zi cât o vacanţă > >. Vrem să arătăm turiştilor români că există această destinaţie şi că este una interesantă şi care are foarte multe de oferit".

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Timpul parcă se scurge diferit când pluteşti încet pe canalele Dunării pline de verdeaţă. Pe măsură ce înaintezi cu barca în această minunată aventură de o zi, descoperi la fiecare pas noi specii de plante şi păsări, dar poţi vedea şi caii sălbatici din pădurea Letea ce pasc fără grijă pe malurile canalelor. Multitudinea de nuferi albi şi galbeni, speciile de păsări, în special pelicanii şi cormoranii, toate se înghesuie în acest colţ şi reuşesc să îţi ofere cadre de neuitat.

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Frumuseţea Deltei Dunării este recunoscută la nivel internaţional, iar pe lângă autenticitatea şi sălbătăcia naturii din acest colţ de paradis, de-o parte şi de alta a canalelor, liniştite şi colorate îşi fac apariţia satele tradiţionale pescăreşti şi casele vechi cu stuf. Aici găseşti pensiuni gata să-ţi ofere mese îmbleşugate cu peşte şi preparate din peşte ca specificul zonei să-ţi pătrundă şi mai adânc în suflet. De la acest prânz pescăresc tradiţional nu lipsesc nici dansurile şi muzica lipovenească pentru un plus de savoare.

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Nu e greu de înţeles cum a reuşit Delta Dunării să atragă turişti chiar şi în plină pandemie. Operatorii economici din zonă ne-au spus că în sezonul estival de anul trecut gradul de rezervare al unităţilor de cazare de aici a fost de aproximativ 75%. Pentru anul în curs aceştia se aşteaptă la o revenire totală a destinaţiei, cu o creştere de până la 100%, pe fondul relaxării restricţiilor impuse de pandemie, dar şi a ofertelor lansate de operatorii din turism.

Managerul unei pensiuni din Mahmudia ne-a declarat: "Sezonul trecut a fost unul bun în ceea ce priveşte turismul din Delta Dunării. Gradul de ocupare în unităţile de cazare a fost de 75%. În momentul de faţă, de regulă în weekend-uri suntem aglomeraţi cu un grad de ocupare de 90-95%".

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Cea mai potrivită perioadă pentru a explora Delta Dunării este începutul verii, iar destinaţia promite o experienţă de neuitat.

O zi cât o vacanţă în Delta Dunării

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mulțumim pentru articolul " O zi cât o Vacanță", cu o frumoasă descriere a Deltei Dunării, pe care nu am reușit să o vedem și de aceea ne dorim să mergem într-o excursie cu programul " O zi cât o Vacanță ".

    Am vazut Delta prin alti ochi! O oferta foarte buna din partea celor de la Hello Holidays si o idee foarte buna! Super articolul!

    Le mulțumim frumos celor de la Hello Holidays pentru cele mai interesante și atractive oferte.

    Super articolul! 

    1. Excursia este doar pentru cei din Tulcea ? Intreb pentru ca nu vad cum poti sa faci atatea intr-o zi - doar drumul Bucuresti -Tulcea si retur iti consuma 6-7 ore ! Anuntul e interesant -sub aspect liric - dar prindeau bine si niste precizari mai prozaice .

      Excursia ''O zi cât o vacanță'' în Delta Dunării s-a desfășurat pe traseul București- Slobozia-Tulcea-Mahmudia. Circuitele “O zi cât o vacanță” sunt disponibile și din alte orașe, în functie de program, nu doar din București.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb