CORESPONDENŢĂ DIN PARIS Coolere turbo-ventilate de la Schneider Electric, în contextul dezvoltării Inteligenţei Artificiale

E.O.
Companii / 20 aprilie



Pankaj Sharma, vicepreşedinte executiv la Schneider Electric

Pankaj Sharma, vicepreşedinte executiv la Schneider Electric

Odată cu dezvoltarea Inteligenţei Artificiale (AI), toţi marii jucători din domeniu, precum Google, Microsoft etc., construiesc centre de date foarte mari. Specialiştii estimează că, în următorii patru ani, puterea va creşte de până la cinci ori, evoluţie care va influenţa modul de funcţionare a centrelor de date.

În cadrul unui seminar care s-a desfăşurat, la începutul lunii, la Innovation Summit Paris 2024, reprezentanţii Schneider Electric au precizat, că, în aceste condiţii, cantitatea de căldură generată creşte foarte mult, până la un nivel mai mult decât dublul celui actual. Acest lucru înseamnă că trebuie scoasă căldura din centrele de date, au explicat sursele citate, adăugând că răcirea pe bază de aer poate elimina doar o cantitate limitată de căldură, motiv pentru care este nevoie de lichid.

În acest context, Schneider Electric a prezentat la Forumul de la Paris coolerele care funcţionează pe bază de lichid. Pankaj Sharma, vicepreşedinte executiv în cadrul Schneider Electric, a explicat: "Pentru acest sistem trebuie să poţi aduce apă rece din exterior, iar noi am dezvoltat tehnologia coolerelor turbo-ventilate. Coolerele turbo-ventilate consumă foarte puţină energie, ceea ce înseamnă că întregul tren de alimentare, fie că este vorba de numărul de generatoare sau de dimensiunea întrerupătoarelor, scade dramatic. Devine chiar mai important într-un mediu de Inteligenţă Artificală, deoarece temperatura la care apa trebuie să intre, prin CDU, trebuie să respecte cu stricteţe nivelul recomandat. Acest lucru nu-l puteţi obţine cu coolerele standard, pe care le vedeţi în multe cazuri pe acoperişul clădirii. Aveţi nevoie de tehnologie turbo-ventilată pentru asta. Prin acest sistem, apa intră înăuntru, iar acolo se creează două bucle - buclele în care CDU, unitatea de distribuţie a răcirii, produce schimbul de căldură. În funcţie de tehnologia pe care o utilizaţi, răcirea poate fi direct către cip sau se poate produce printr-o imersiune în rezervor sau în server. Acolo aveţi nevoie de apă rece, dar care trebuie să fie la o anumită temperatură şi la o anumită presiune. Astfel, sarcina CDU este să facă schimbul de căldură, iar tehnologia joacă din nou un rol foarte important. Cele două elemente esenţiale sunt nivelul de presiune şi debitul maxim al apei, iar acestea sunt foarte bine gestionate de către produsele noastre".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    1. Da. Epuri se move.

      (Cind au fost primari Duamna si Fugarul, curgea suvoaie apa calda in Bucuresti. Din conductele sparte.) 

      ...buna gluma remarcata

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb