CORESPONDENŢĂ DIN SUA Cine a câştigat alegerile în SUA?

Andre Cappon
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2020

Colaj de MAKE

Colaj de MAKE

Andre Cappon

Sâmbătă, 7 noiembrie, deşi din punct de vedere tehnic alegerile prezidenţiale din SUA trebuie confirmate de Colegiul Electoral din decembrie, mass-media a anunţat rezultatul.

✓ Biden-Harris a câştigat contra lui Trump-Pence:

✓ Votul popular a fost 50,6% vs 47,7%,

Rezultatele în colegiul electoral au fost: 290 vs. 214.

Biden - Harris au câştigat prin victoria într-un "stat pivot" cheie, Pennsylvania, în ultima clipă, cu o diferenţă minusculă: 0.5% sau aproximativ 34.458 voturi.

Au fost nişte alegeri foarte strânse. Mai mult, există suspiciuni de fraudă sau "voturi falsificate". Din cauza COVID, Americanii au avut voie de data asta să voteze prin poştă în loc să o facă în persoană. Democraţii i-au îndemnat pe votanţii lor să voteze prin poştă. Acest lucru este complicat, deoarece:

În SUA, nu există un "act de identitate naţional" unic. S-ar putea dovedi foarte dificil de verificat că fiecare vot trimis prin poştă aparţine unei persoane în viaţă, eligibil să voteze (de exemplu, un infractor ar putea să-şi piardă drepturile electorale) şi competent (de exemplu, altcineva ar putea completa votul unui pacient cu Alzheimer internat la azil).

În plus, voturile trimise prin poştă trebuiau primite până în Ziua Alegerilor (Election Day) conform confirmării prin ştampila de la Oficiul Poştal. Au existat cazuri de ştampile manipulate pentru a antedata voturile primite prin poştă.

Trump anticipase că Democraţii vor comite fraudă electorală; Democraţii negaseră vehement. Ne aşteptăm ca Republicanii să conteste alegerile în următoarele săptămâni.

Pentru moment, Trump nu s-a recunoscut învins.

Rezultatele din Congres sunt după cum urmează:

Camera Reprezentanţilor: Total 435 locuri. 218 necesare pentru majoritate:

✓Democraţii 214 locuri versus 195 pentru Republicani. Republicanii au câştigat câteva locuri. Majoritatea Democraţilor a scăzut cu câteva locuri

Senat: Total 100 locuri. 51 locuri necesare pentru majoritate.

✓ Democraţii 46 locuri, 2 locuri - independenţii şi Republicanii - 48 locuri. Două locuri rămase (Georgia) sunt încă libere şi alegerile secundare urmează să aibă loc în Ianuarie 2021.

Dacă înving în Georgia, Republicanii îşi vor menţine majoritatea în Senat.

Dacă pierd şi ajung la egalitate cu Democraţii, situaţia va fi dificilă. Dacă cele două părţi sunt la egalitate la orice vot, Constituţia permite Vice- preşedintelui (Kamala Harris) să rupă egalitatea. Aceasta ar însemna că Democraţii controlează Senatul.

O ţară polarizată

În timpul campaniei din 2020, democraţii, care au beneficiat de un sprijin financiar generos al unor mari donatori, precum firmele din Silicon Valley şi George Soros, anticipaseră un uriaş "Val Albastru". Sondajele susţineau în mod constant că Biden era înaintea lui Trump cu aproximativ 8-10 puncte procentuale.

În realitate, Valul Albastru nu s-a materializat niciodată. Biden-Harris a câştigat cu o marjă foarte subţire în câteva state pivot. Statele Unite rămân foarte polarizate, foarte fracturate.

De fapt, alegătorii i-au dat lui Biden-Harris un "mandat" destul de subţire. Se pare că mulţi alegători au fost pur şi simplu "împotriva lui Trump", mai degrabă decât "pentru Biden". Este posibil ca oamenii să fi votat în primul rând pentru "răul mai mic" ...

Agenda Democraţilor

Agenda Democraţilor a fost prezentată în detaliu în timpul campaniei. Punctele sa;e cheie sunt:

Politica internă:

✓ COVID: Biden-Harris va face obligatorii măştile şi sunt probabil pregătiţi să accepte izolare totală mai lungă şi mai drastică;

✓ Creşteri de impozite - concentrate pe persoanele cu venituri mari ( >400.000 USD/an), corporaţii. Biden vrea să crească taxele pe veniturile din investiţii la acelaşi nivel ca impozitul pe venit, ceea ce este un pericol major pentru crearea de avere si pentru pensii;

✓ Investiţii în infrastructură;

✓ Reforma sănătăţii - pe scurt extinderea Obamacare într-o "asigurare de sănătate guvernamentală" pentru toţi; totuşi, asigurările private de sănătate ar supravieţui;

✓ Climatul şi energia verde - pregătirea tranziţiei de la combustibilii fosili la energia "verde" regenerabilă;

✓ Educaţie: colegii comunitare de 2 ani fără taxă (community colleges) şi educaţie gratuită la universităţile publice pentru familiile cu venituri mici;

✓ Creşterea salariului minim 15 dolari/oră.

Relaţiile internaţionale

✓ Multilateralism în loc de bilateralism;

✓ Alăturarea din nou în tratatele multilaterale şi organizaţiile din care a ieşit Trump (de exemplu acordul privind climatul de la Paris, OMS);

✓ O relaţie mai prietenoasă cu China (deşi 70% dintre Americani în prezent nu mai au încredere în China...);

✓ Probabil o încercare de a renegocia şi reface acordul nuclear cu Iranul (deşi este clar că Iranul a trişat tot timpul...).

Concluzia

Programul Biden-Harris vrea să deplaseze Statele Unite spre un model mai apropiat de "socialism" sau "social-democraţie". Cam jumătate dintre Americani aplaudă acest lucru, în timp ce cealaltă jumătate se teme că va limita dinamismul economiei americane.

În relaţiile internaţionale, programul Biden-Harris este revenirea la politicile epocii Obama. În loc să-şi confrunte rivalii săi internaţionali, America va negocia şi avea o atitudine "împăciuitoare".

Populaţia Americii rămâne extrem de polarizată. Multe depind de controlul Senatului SUA, care va fi clarificat în Ianuarie.

Pentru moment, China pare să fie câştigătorul....

Banc din anii "70:

La Kremlin, tovarăşul Mihail Suslov era responsabil pentru ideologie. Fiind un om cu aspiraţii ştiinţifice, el vrea sa cerceteze serios dacă se poate construi socialismul în America. Un astfel proiect de cercetare cere lucru pe teren, pentru care Suslov selecţionează trei tovarăşi, un agent KGB, un profesor de marxism - leninism şi un muncitor "de şoc" stahanovist. Îi convoacă la Kremlin pe cei trei şi le spune:

«Tovarăşi, v-am ales pentru că partidul are încredere totală în voi. Vă trimitem în America timp de un an, sa observaţi atent tot ce se întâmplă acolo. Când va întoarceţi, să ne spuneţi dacă e posibil de construit socialismul în America» . Zis şi făcut.

Un an mai târziu, Suslov ii aşteaptă la Kremlin.

Primul pe listă, securistul, nu apare. A fugit.

Al doilea este profesorul.

Suslov : "Tovarăşe, se poate construi socialismul în America?" Profesorul: "Absolut imposibil"

Vine rândul muncitorului:

Suslov : "Tovarăşe, se poate construi socialismul în America?"

Muncitorul stă pe gânduri câteva minute şi răspunde:

"De putut, s-ar putea...dar ar fi tare păcat".

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Banc pe cale sa devina realitate.

    Dupa UE si SUA are sanse mari sa o ia pe calea comunismului. 

    Omul nou este deja pretutindeni, infiltrat in orice institutie de o parte sau de cealalta a Atlanticului.  

    Spalarea in masa a creierului cu corectitudinea politica da roade, tovarasii demonstreaza in Times Square si aplauda frenetic in Rue Wiertz.

    Lenin zambeste multumit in mausoleu. 

    1. Sore deosebire de comunismul lui Lenin, care era parfum, ceea ce ne propun acești băieți cu arestatul în case, interzicerea micilor afaceri și masca cusuta de meclă, e fascism pur.

      Esti vulgar, confuz si semidoct. Lenin a introdus, teoretic si practic, socialismul. Comunismul este atributul teoretic al lui Marx. Fascismul este anticomunist, antimarxist si antiegalitarist, neavand nimic comun cu obligativitatea purtarii mastii. Arestarea in case si interzicerea micilor afaceri sunt interpretari fanteziste ale unei persoane de reacredinta, relativ incapabila intelectual, atentand la zadarnicirea aplicarii masurilor de preventie a pandemiei, necesare medical.

      Cuvantul "mecla" este din argou, iar expresia "masca cusuta de mecla" vrea, in mod naiv (si vulgar), sa ne sugereze, prin contrast, ca autorul comentariului ar fi un om care, chipurile, ar fi pastrat legatura cu realitatea. 

      Nu stiu sa ierarhizez, ce este mai jenant, confuzia, vulgaritatea sau semidoctismul?

      Gunoi. 

      Vorbești să te afli in treabă. Frăția dintre banci-guverne-corporatii împotriva cetățeanului de rând, precum și noul marxism (toate la pachet) nu au nicio legătură cu pamdemia ci sunt fascism pur, dictatura curata, regim opresiv de tip Coreea de Nord instaurat în societățile democratice.

      Nu exista nici o fratie intre banci si guverne, in unele locuri, guvernele sunt subordonate bancilor, in altele e pe dos. Mai citeste.

      "... împotriva cetățeanului de rând, precum și noul marxism (toate la pachet) nu au nicio legătură cu pamdemia ci sunt fascism pur": EXACT, doar ca tu te contrazici: "masca cusuta de meclă, e fascism pur". Esti atat de idiot?!  

      Mafalda, boul, trebuie sa se hotarasca: ori marxismul este fascism pur, si nu are legatura cu pandemia, ori pandemia este fascism pur si nu are legatura cu bancile-guvernele si corporatiile, ori fascismul pur este in toate astea, dar fara legatura cu staulul in care rumega boul. Noapte buna!

      interpretarile fanteziste sau intamplat , prostule , sau amnezicule . asta a fost primul pas , apoi vor face legi cu teste false si te vor lua de pe strada sa nu " infectezi " pe altii . idiotilor !

      Mesajele tale principale: prost, amnezic si idiot. Restul este umplutura ininteligibila si agramata.

      Saracul Cristian! I s-a dus dracului scenariul, pentru singurul motiv ca nu stie ce-i aia fascism pur si comunismul lui Lenin.

      mai clar atunci , ai fost inchis degeaba in case doua luni ? nu-ti mai aduci aminte ? ce este fantezie ? au ajuns la 24 nr de boli , prin care poti fi carantinat( prin lege , data recent ,) si care pina acum nu au fost ? ce este fantezie ? acum incepi sa intelegi ? si urmeaza ....

      Toți susținătorii lui Biden din Antifa (adică antifascist) care existau și în anii 1930 în Germania umblă pe la proteste cu steaguri cu secera și ciocanul. Explică-ne din nou cum a câștigat nazismul războiul când în zeci de țări dacă zici orice lucru fie și interpretat ca negativ sau chiar și disprețuitor față de evrei faci închisoare sau în cel mai fericit caz scapi cu o amendă. Hai că așteptăm.

      Dacă ar fi fost fasciști tot ar mai fi fost o chestie. Cred că ți-a scăpat că Uniunea Europeană a fost înființată pe baza concepțiilor lui Altiero Spinelli, un comunist care a făcut închisoare sub... "fasciști" tocmai pentru că era comunist. 

      Oh, da, abia acum incep sa inteleg. Iti multumesc, mi-ai luat valul; DUPE ochi! Cred ca esti obisnuit sa fii Mesia printre retardati.

    Nici Biden, nici democratii nu au spus niciodata ca intentioneaza o reapropiere de China. Inteleg pro trumpismul pe baza de melancolie pentru reaganismul anti comunist de alta data, dar isteria conservatorilor e absolut ridicola. Va intoarceti la Tea Party probabil.

    1. Autorului , ca si lui Trump pe care pare ca il simpatizeaza , ii " ..este clar ca Iranul a trisat tot timpul.." desi celelalte semnatare ale acordului si supraveghetorul , Agentia de la Viena au fost ( si sunt ) de alta parere ! Aceasta transanta "claritate ' ma face sa relativizez si restul afirmatiilor din articol .

      Asa e dar nu vor face nici razboi cu China cum dorea Trump.

    Inca nu a castigat nimeni alegerile. Numaratoea voturilor nu s-a terminat. Vor fi renumarari.

    Ca Biden s-a proclamat presedinte ales...la cat de prost e saracul...

    Sa nu uitam ca si Geoana a fost presedinte o noapte, mai mult, Al Gore o luna intreaga. 

    1. Geoana era in dizgratia statului paralel care il sustinea pe Base,Biden este sustinut de catre Deep state,asta e diferenta.

      Nimeni nu invinge Deep state,asa ca Biden este presedinte.

      Noul sistem nu va fi nici comunism ,nici capitalism,ci Sistemul Hibrid,cu elemente din ambele.

      Închiderea oamenilor în case, obligarea oamenilor să umble cu carpe la gură și favorizarea corporațiilor e fascism pur !

    Creşterea salariului minim 15 dolari/oră - Unde sunt tefelistii si ceilalti trepanati sa critice aceasta masura populista/pesedista? Exista un site care informeaza care este datoria uriasa SUA, cum sa se mareasca salariile? sa se faca alte credite care sa duca la prabusirea economiei partenerului nostru strategic? Citule dormi?

    1. Nu, dar biden a inteles ca varsta legala pt sex cu un adult sa fie 15, nu salariul minim :)))

    Frumos sa scrii de frauda "În plus, voturile trimise prin poştă trebuiau primite până în Ziua Alegerilor (Election Day) conform confirmării prin ştampila de la Oficiul Poştal. Au existat cazuri de ştampile manipulate pentru a antedata voturile primite prin poştă."

    Dar sa nu mentionezi de sefi din USPS care au dosit saci cu voturi si nu le-au mai trimis la Biroul Electoral. A existat un judecator care a SOMAT un sef USPS sa scotoceasca in tot sediul pentru sacii cu voturi si sa le trimita la biroul electoral. De forma asta de frauda si furt al voturilor facuta de trumpistii dobitoci de ce nu se scrie? 

    1. Sa informam si trumpistii dezinformatori.

      A federal judge thrashed the U.S. Postal Service Wednesday, and suggested he might seek testimony fr om Postmaster General Louis DeJoy for declining to comply with a last-minute court order to deploy postal inspectors to sweep facilities for undelivered ballots. 

      “Someone may have a price to pay for that,” said Judge Emmet Sulliivan of the U.S. District Court of Washington D.C. 

      Sullivan expressed frustration that the Postal Service’s decision to ignore his order — meant to ensure that undelivered ballots reached state officials on Election Day — and not to inform him about it until after the fact. USPS contended that the order would have required a substantial reconfiguration of its Election Day operations that proved unfeasible amid other responsibilities. 

      Corect,mi se pare ciudat ca sondajele il dadeau pe Biden cu peste 10 procente avans,si scorul a iesit atat de strans,Trumpistii erau la putere,fiind la putere ai toate parghiile statului,ce ,oare Trumpistii nu puteau,avand toate parghiile statului,sa fraudeze si ei,mai ales in statele republicane?

      îî favorizează pe Democrați. Ca să nu mai vorbim de faptul că exact Democrații se opun verificărilor :)) Nu că ar conta cine câștigă... Trumo, Biden tot un rahat.

    Cum or fi votat 85 % prin posta cu Biden? Credeau ca nu mai apuca ziua votării? Sau erau foarte hotărâți sa scape de Trump? Cam exagerat de multe voturi prin corespondenta cu un anumit candidat. O repartizare atât de diferențiată e cam suspecta.

    1. Aia care au votat prin corespondenta se temeau de Covid 19,asa ca erau mai sensibili la mesajul lui Biden de prudenta in fata virusului,deci era logic ca ei vor vota cu Biden,pe Trump il votau coronascepticii,care au iesit la vot direct,in ziua votului,asa se explica faza cu voturile prin corespondenta.

      De speriat ce era de Coronavirus. Și ăia care sărbătoreau în New York că a "ieșit" Biden nu purtau nici o mască și nici nu respectau distanțarea socială. Cum nu mai ținea nimeni cont de ea nici la protestele BLM. Nu vă mai săturați de mâncat ciocolată cu Covid-ul vostru.

      Nu tine explicatia.

      Comunistii lui Biden sustin ca in orice situatie trebuie respectata structura statistica a populatiei si ca nu exista argumente credibile impotriva acestei ineptii.  

      Deci cum ramane cu votul prin corespondenta "acordat" aproape exclusiv pentru un canditat, cel comunist?

      Apreciez ca ziarul Bursa asigura libertatea expirmarii libere, nu cenzureaza pe oricine nu este de acord cu comunismul mascat in "progresism" si cenzura pe care aceasta ideologie se bazeaza. 

    China. In dauna Rusiei :))

    1. Corect,China castiga in fata Rusiei.

      Care câștigă alegerile din SUA e Israelul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb