Corlăţean: Trebuie să adoptăm rapid o decizie corectă în materia proprietăţii

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 22 aprilie 2011

Ţara noastră nu este într-o situaţie fericită, din păcate, în ceea ce priveşte volumul dosarelor aflate pe rolul CEDO. Acest lucru poate fi depăşit în măsura în care, în interiorul celor 18 luni acordate de Curte ţării noastre în cauza-pilot Atanasiu împotriva României, factorii politici vor găsi o soluţie legislativă echilibrată privind speţele referitoare la proprietate, a declarat, ieri, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Titus Corlăţean, citat de Agerpres.

Domnia sa a precizat: "În ultimii ani, constant ca număr de plângeri, de dosare înregistrate pe rolul Curţii am fost pe locul trei, după Rusia şi Turcia. La jumătatea anului 2010, pe rolul Curţii erau înregistrate un număr 11.150 de dosare.

Aproximativ 9% din totalul plângerilor la CEDO provin din România. Cifrele la nivelul anului 2009 erau cam 480 de hotărâri privind România, din care 431 de condamnare. Hotărâri în baza cărora România a plătit până la jumătatea lunii august 2010 aproximativ 43 de milioane de euro, atunci când formula de executare nu a fost alta, restituirea în natură a imobilelor naţionalizate. Statul condamnat este obligat, de fapt, ca în plus să-şi modifice legislaţia care generează mult mai multe astfel de violări similare de încălcări pentru eliminarea deficienţelor de sistem".

Potrivit acestuia, CEDO şi-a modificat poziţia vizavi de sistemele de despăgubiri create pentru executarea hotărârilor în ceea ce priveşte speţele referitoare la proprietate. Astfel, Titus Corlăţean a subliniat că s-a confirmat faptul că sistemele de despăgubiri dintr-o serie de state, inclusiv România, nu au fost funcţionale, nu asigură justa reparaţie într-un termen rezonabil.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Simplu. ptr ca aceasta constitutie de sorginte kryptokomunistoida nu garanteaza proprietatea, doar o "ocroteste", cam cum e ocrotita familia, de creste nr. de familii in ROmanika, ceva de speriat. Oare presedintele carui partid a dat "indicatii pretioase" pentru ca proprietatile sa nu fie retrocedate? Poate chiar preshul de onoare al partidului d-lui Corlatean?

    1. Daca ei ar fi avut vointa (si putirinta) politica dupa '90 ar fi dat legi (ma refer la cea de retrocedare proprietati imobiliare si cea privind terenurile agricole, paduri .....) clare, care ar fi evitat miile de procese in tara si condamnarile de la CEDO.  

      Dar cum si-ar mai fi asigurat ei viloaiele din capitala (si nu numai); ce ar mai fi facut justitia in tot acest timp si cum si-ar fi "justificat" salariile si pensiile facute plocon de clasa politica?.

      Ne mai mai miram de felul in care suntem vazuti si taxati de catre Europa ??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb