CORNEL PIEPTEA, PNL: "Primarul Mutu va îndatora sectorul 6 cu 476 milioane lei"

Cristian Trincu
Politică / 31 ianuarie 2018

Cornel Pieptea (Sursa foto: Facebook)

Cornel Pieptea (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 1.02.2018 Dreptul la replica transmis de Primarul sectorului 6 Gabriel Mutu

Primarul sectorului 6 Gabriel Mutu ne-a transmis următorul drept la replică, referitor la declaraţiile domnului Cornel Pieptea: "Preşedintele PNL Sector 6 nu are capacitatea de a înţelege procedurile de finanţare, dezinformând cetăţenii. Cred că merită să îi reamintesc despre mandatul creatorului său, fostul primar Rareş Mănescu, colegul său de partid, care nu a scris şi nu a lăsat niciun proiect de investiţii pe care să îl implementez la preluarea mandatului de primar, în 2016. Am luat totul de la zero şi chiar mai rău, am preluat proiecte care au fost prost scrise şi necesită investiţii suplimentare.

Pentru corecta informarea opiniei publice şi implicit a preşedintelui organizaţiei PNL Sector 6, care nu a putut fi lămurit de consilierii locali ai PNL prezenţi la şedinţa de consiliu local din data 30 ianuarie 2018, transmit următoarele lămuriri:

La punctul 10 pe ordinea de zi a fost propusă aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de până la 207 milioane lei, din care:

- 107 milioane lei pentru refinanţarea parţială a creditului existent şi contractat în perioada 2005 - 2010, acesta fiind un credit utilizat pentru acoperirea investiţiilor din mandatele trecute;

- 100 milioane de lei pentru acoperirea cofinanţării programului de reabilitare termică din fonduri BEI, aprobate inclusiv de consilierii locali PNL în anul 2016.

Cu alte cuvinte, preşedintele PNL Sector 6, pe lângă faptul că nu are cunoştinţe elementare de administraţie, nu are nici capacitatea de întelegere a ceea ce colegii lui votează în consiliul local.

Cât priveste afirmaţia despre investiţiile din mandatul meu de primar, îi reamintesc preşedintelui PNL Sector 6 că am efectuat mai multe investiţii decât a făcut colegul său în tot mandatul de primar şi mai mult decât atât, încerc să corectez acum toate erorile pe care administraţia Mănescu şi colegii săi din PNL le-au făcut în mandatul 2012 - 2016".

(A.C)

-----------

Preşedintele PNL, Cornel Pieptea îl acuză pe primarul sectorului 6, Gabriel Mutu ca va îndatora sectorul 6 cu 476 milioane lei într-un mod nejustificat, având in vedere anul precedent, când au cheltuit cu investiţiile doar 18 milioane de lei.

Cu sprijinul majorităţii PSD-ALDE-PMP, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu va contracta 2 împrumuturi în valoare totală de 476 milioane lei pe o perioadă de 20 de ani. Decizia a fost luată în şedinţa ordinară a Consiliuliui Local Sector 6 de ieri, 30 ianuarie, potrivit unui comunicat de presa remis redacţiei noastre.

Justificând că poate obţine condiţii de creditare avantajoase, dar fără a prezenta un studiu prospectiv în acest sens, primarul Mutu doreşte ca din cei 476 milioane lei să folosească 100 milioane lei pentru refinanţarea unor împrumuturi mai vechi, iar diferenţa de circa 376 milioane lei pentru cheltuieli de investiţii.

Partidul Naţional Liberal consideră că un împrumut atât de mare nu este justificat, ţinând cont de faptul că primarul Mutu, în cursul anului 2017, a reuşit să cheltuiescă cu investiţiile doar 18 milioane lei. "În aceste condiţii ne întrebăm de ce îşi doreşte domnul primar o sumă pentru investiţii de 20 de ori mai mare decât a arătat că poate cheltui pe parcursul ultimului an." , a precizat Cornel Pieptea.

În comunicat se mai precizează: "În acelaşi sens, îi reamintim şi îi solicităm domnului Mutu să depună toate eforturile pentru a accesa liniile de finanţare europene nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor cu programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi pentru dezvoltarea reţelei de infrastructură şi facilităţi educaţionale (creşe, grădiniţe şi centre şcoală-după-şcoală)."

În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Local sector 6, reprezentaţii Partidului Naţional Liberal au votat toate proiectele de investiţii fezabile aflate pe ordinea de zi vizând construcţia de centre tip şcoală-după-şcoală, grădiniţe şi intrarea în programul de reabilitare rutieră a străzilor Pădurea Tăuzului, Cheile Orzei, Doniţei, Valea Roşie, Delineşti, Timişul de Sus, Vidra, Valea Prahovei, Cetatea Histria, Iridiului, Râul Dorna, Mohorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb