CORONAVIRUS: Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

N.R.
Internaţional / 22 iunie 2022

Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

Confruntându-se cu o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, Danemarca, o ţară în care campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este în prezent suspendată, va propune începând de săptămâna viitoare cea de-a patra doză de vaccin pentru persoanele din categoriile cele mai vulnerabile, a anunţat astăzi prim-ministrul Mette Frederiksen, informează AFP, conform Agerpres.

"Autorităţile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta şi de aceea noi acţionăm acum (...) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili şi pe persoanele în vârstă", a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, precizând că danezii din cele mai vulnerabile categorii vor putea să primească a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 încă de săptămâna viitoare.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această ţară are o populaţie de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populaţiei, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă şi la alte categorii.

"Acesta este avizul autorităţilor sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei", a adăugat şefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricţiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenţionează să reintroducă astfel de măsuri.

"Strategia noastră vizează o societate fără restricţii, de aceea trebuie să prevenim boala" mai mult decât contaminarea, a subliniat în timpul aceleiaşi conferinţe de presă directorul Autorităţii pentru Sănătate Publică din Danemarca, Soren Brostrom, care le-a recomandat persoanelor cu simptome să se testeze şi să se izoleze dacă rezultatele sunt pozitive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb