CORONAVIRUS: Indonezia a ridicat toate restricţiile anti-COVID-19 pentru populaţia sa

M.C.
Internaţional / 30 decembrie 2022

Indonezia a ridicat toate restricţiile anti-COVID-19 pentru populaţia sa

Indonezia a ridicat astăzi toate restricţiile anti-COVID-19 pentru populaţia sa, în contextul în care situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni, dar menţine deocamdată cerinţele pentru călătorii care sosesc din anumite ţări străine, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ţara a devenit în vară epicentrul epidemiei din Asia, după sosirea variantelor Delta şi Omicron, care au pus la grea încercare serviciile de sănătate.

"Nu mai există restricţii de circulaţie sau de adunări'', a declarat vineri preşedintele Joko Widodo în cadrul unei conferinţă de presă, adăugând că principalii indicatori ai epidemiei sunt în prezent "sub" nivelurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cu toate acestea, el le-a cerut concetăţenilor săi să rămână vigilenţi, solicitându-le în special să continue să poarte măşti în interior şi în mulţimi, chiar dacă purtarea măştilor sanitare nu va mai fi obligatorie.

Numărul de cazuri a scăzut puternic de la vârful din vară asociat variantei Omicron. În prezent, conform statisticilor oficiale, sunt înregistrate mai puţin de 1.000 de cazuri noi pe zi.

"Aproximativ 98,5% din populaţie este acum imună la acest virus", a declarat preşedintele, citând un studiu guvernamental. "Imunitatea noastră este bună. Nu mai avem nevoie deci de teste PCR în aeroporturi", a adăugat el.

Guvernul intenţionează să menţină deocamdată programul de asistenţă socială instituit în timpul epidemiei.

Cu toate acestea, restricţiile rămân în vigoare pentru străinii care sosesc din anumite ţări, au precizat autorităţile, fără a oferi detalii.

"Dacă situaţia se îmbunătăţeşte în continuare, nu excludem posibilitatea de a anula unele dintre celelalte restricţii, inclusiv cele impuse călătorilor străini'', a declarat pentru AFP Suharyanto, şeful agenţiei responsabile cu gestionarea consecinţelor COVID-19.

De la începutul epidemiei, peste 160.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Indonezia. Circa 175 de milioane de indonezieni (dintr-o populaţie de 270 de milioane) au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, dintre care aproape 70 de milioane au primit o a treia doză, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb