CORONAVIRUS: Premierul britanic Boris Johnson atrage atenţia asupra riscului de spitalizare pentru nevaccinaţi

J.P.
Internaţional / 29 decembrie 2021

Premierul britanic Boris Johnson atrage atenţia asupra riscului de spitalizare pentru nevaccinaţi

Premierul britanic Boris Johnson a atras atenţia miercuri că majoritatea covârşitoare a pacienţilor bolnavi de COVID-19 care ajung la terapie intensivă nu au făcut booster-ul şi a lansat un apel la vaccinare, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare, Johnson a declarat că unii doctori i-au spus că aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 aflaţi la terapie intensivă nu au vaccinul booster făcut.

"Îmi pare său să o spun, însă majoritatea covârşitoare a persoanelor care ajung în prezent la terapie intensivă în spitale nu au booster-ul", a afirmat el.

"Am vorbit cu medici care spun că procentul (nevaccinaţilor) este de aproape 90% în rândul persoanelor de la terapie intensivă", a adăugat el.

Marea Britanie înregistrează în prezent un nivel record de infectări cu COVID-19, cu 129.471 contabilizate marţi, în special din cauza variantei Omicron a virusului, extrem de transmisibilă.

Deşi numărul zilnic de spitalizări creşte, acesta este încă mult sub criza prin care au trecut spitalele la începutul anului - circa 1.000 comparativ cu 4.000 în ianuarie.

"Varianta Omicron continuă să producă probleme reale, numărul spitalizărilor creşte, însă este evident mai mic decât în cazul variantei Delta", a declarat Johnson.

El a adăugat că britanicii ar trebui să celebreze Revelionul cu prudenţă, după ce a decis să nu înăsprească restricţiile în Anglia pentru a limita răspândirea virusului.

"Cred că toată lumea ar trebui să se bucure de Anul Nou, însă cu precauţie şi atenţie. Faceţi un test, (gândiţi-vă la) aerisire şi la alţi oameni, dar, în primul rând, faceţi-vă booster-ul", a afirmat el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mars de-aici, bai Benny Hill, cu "poantele" tale rasuflate! Nu stiu cum de te mai suporta britanicii!

    Ofensiva totală a mafiei Covid: Austria angajează persoane cu 35.000€ pe an pentru a-i urmări pe cei care refuză să se vaccineze

    Mii de peroane protestează la Viena împotriva vaccinării obligatorii 

    Persoanele nevaccinate trebuie să plătească o amendă drept pedeapsă, iar noi inspectori vor fi recrutați pentru a se asigura că procesul de colectare a amenzilor de la austriecii nevaccinați decurge fără probleme. 

    Orașul Linz are o rată scăzută de vaccinare și vrea să angajeze persoane care să-i urmărească pe cei care refuză vaccinurile și să verifice că aceștia plătesc pentru a nu se vaccina. 

    „Linz vrea acum să angajeze persoane care ar trebui să-i urmărească pe cei care refuză vaccinurile”, relatează Swiss News. 

    Rolul inspectorilor va fi să verifice „dacă cei care nu se vaccinează plătesc amenda”. 

    „Lucrarea include, printre altele, crearea de ordine penale, precum și procesarea contestațiilor”, potrivit raportului, adăugând că lucrătorii trebuie să fie „rezistenți” și dispuși să lucreze multe ore suplimentare. 

    Aceste locuri de muncă sunt deschise cetățenilor austrieci care sunt complet vaccinați sau recuperați complet de Covid-19. Conform noii legi administrative, cetăţenii austrieci nevaccinaţi pot fi condamnaţi la închisoare timp de un an. 

    Această lege le cere, de asemenea, să plătească pentru propria custodie. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu se injectează sau refuză vaccinul. Ei se pot confrunta cu amenzi de până la 8.000$ dacă nu se vaccinează până în februarie. Cei care refuză să plătească această amendă riscă o pedeapsă de un an închisoare. 

    Între timp, în următoarea dezbatere legislativă, care va începe pe 5 ianuarie 2022, Senatul și Adunarea New York ar putea adopta o legislație care să acorde permisul pentru eliminarea și reținerea cazurilor, contactelor, transportatorii sau inclusiv orice persoană suspectată că reprezintă o „amenințare semnificativă pentru sănătatea publică” și să-i separe de public pe termen nelimitat. Proiectul de lege propune lagăre de prizonieri COVID pe durată nedeterminată pentru cei nevaccinați. 

    Peste o duzină de persoane au fost duse cu forța în centre de izolare guvernamentale în Germania, în timp ce sute sunt reținute în centre similare din Australia, deoarece țările occidentale continuă să folosească centrele obligatorii de carantină COVID, toate sub pretextul terminării cu COVID-19. 

    Potrivit unui funcționar local, autoritățile australiene transferă pacienți pozitivi cu COVID-19 și rezidenți din Teritoriul de Nord într-o tabără de carantină din Howard Springs, după ce nouă cazuri au fost identificate în comunitatea Binjari. 

    Inclusiv Noua Zeelandă a anunțat că va pune toți pacienții cu COVID-19 în tabere de carantină obligatorie. Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a spus că fiecare dintre activitățile lor vor fi monitorizate în aceste tabere, iar cei care refuză să fie testați vor fi obligați să rămână în lagăre mai mult timp. 

    ciufulica asta e dintre oamenii rai din grupul de soc si distrugere al "marii resetari" marca Klaus Schwab (WEF) ... daca as fi britanic nativ as face orice sa ii iau gatzii si sa il omor!

    ciufulica asta e cel mai mare rau al UK in acest moment!  

    1. Si de ce doar britanic nativ? In asta se poticnesc principiile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb