Coronavirus tremens sau operaţiune de compromitere?

Octavian Ştireanu
Miscellanea / 22 aprilie 2020

Coronavirus tremens sau operaţiune de compromitere?

Declaraţia de marţi a dlui Iohannis a lămurit subiectul carantinării forţate a celor de peste 65 de ani. Nu savurez întotdeauna teoriile conspiraţiei, dar de data asta sunt înclinat să cred că această idee, lansată joia trecută de ministrul Sănătăţii - ca primă şi singură sursă oficială - a fost ticluită special pentru a-i da posibilitate lui Iohannis s-o nege. Marţi, el a luat poza marelui salvator, căruia septuagenarii ar trebui, nu-i aşa, să-i fie veşnic recunoscători; mai ales la votul din toamnă.

După cum s-au desfăşurat lucrurile, planul pare să fi fost a punerii focului pe mirişte, special pentru a-i da lui Iohannis ocazia să-l stingă. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Dar asta n-a fost destul. Trebuia inventat şi piromanul. Şi acesta a fost găsit în persoana prof. Streinu-Cercel, nu a ministrului Sănătăţii, care anunţase planul şi declanşase spaima oamenilor. Din nou, nu zic vorbă mare, dar Streinu-Cercel era cel care urma să înceapă în aceste zile testarea eşantionată a populaţiei din Bucureşti, proiect pe care talibanii din PNL îl vor distrus cu orice risc. Pentru ei, este mai importantă sabotarea Primăriei conduse de Firea decât să accepte o cercetare medicală care ar putea indica starea epidemiologică reală în Bucureşti. După ce toate tertipurile de împiedicare a proiectului testării au eşuat, soluţia compromiterii lui Streinu-Cercel era "glonţul de aur". Liberalii nu pot gândi o asemenea operaţiune, dar au "grupul suport" din pădure.

Carantinarea fusese anunţată de ministru, dar, imediat după declaraţia lui Iohannis, propaganda iohannisto-securistă, frăgezită în prealabil, a şi plasat această idee catastrofală în cârca lui Streinu-Cercel, nu a lui Tătaru! În acest fel, se atingeau două ţinte dintr-o lovitură: Iohannis devine marele salvator, iar Streinu-Cercel, "criminalul" care vroia să ne bantustanizeze, nu mai are ce căuta în nici un proiect de testare organizat în Bucureşti. "Si non e vero e ben trovato"...

Fără nicio speculaţie, faptul istoric care va rămâne din această tărăşenie este că singurul anunţ oficial care a descris, cu subiect şi predicat, posibilitatea deportării celor peste 65 de ani din casele lor a fost al ministrului Sănătăţii, membru în Guvernul Orban-Iohannis. Iată ce anunţa acest ministru în data de 14 aprilie, la Realitatea Plus: "Ne-am gândit efectiv şi la nişte metode, să îi ducem într-un hotel, să rămână într-o cameră cu tot confortul în care să vină cineva şi să stea să aibă grijă de ei. Ne-am gândit şi la asta, dar rămâne în funcţie de evoluţie. Sunt într-adevăr puţine spaţii, dar când este stare de urgenţă şi cazurile continuă şi ei trebuie protejaţi şi nu-şi mai găsesc liniştea în niciun caz la ei, atunci spaţiile le vom găsi, în hoteluri, rechiziţionate sau nu, contra cost sau nu", spunea ministrul Nelu Tătaru, joia trecută, la tv Realitatea Plus.

Acest anunţ, pe lângă inepţia dramatică a unei decizii de tip nazist, mai cuprindea şi unele prevederi absurde, dacă n-ar fi de-a dreptul comice. Mai întâi, cei peste 65 de ani care "nu-şi mai găsesc liniştea în niciun caz la ei (acasă)" (să traducem - care au devenit recalcitranţi?) vor fi luaţi din case şi duşi "într-un hotel, să rămână într-o cameră cu tot confortul" (care hotel? care confort?). Asta înseamnă deportare sau recluziune forţată.

Mai departe: acolo "vine cineva" (cine? de unde vine?) "să stea să aibă grijă de ei" (unde să stea? în camera alăturată? şi pe ce bani să-i îngrijească?). "Spaţiile le vom găsi, în hoteluri, rechiziţionate sau nu, contra cost sau nu", rezolva Neluţu Apendicită şi acest amănunt.

Dacă ţineam seamă că numai în Bucureşti trăiesc cu acte peste 483.000 de persoane cu vârste peste 65 de ani, putem realiza ridicolul dramatic al întregii "construcţii" relatate la detaliu - repet - de ministrul Sănătăţii.

Admitem că cei de la Institutul "Balş" au produs o enormitate cu iz nazist. Întrebarea este de ce a acceptat-o întocmai ministrul Sănătăţii, popularizând-o la ore de vârf? Sunt două variante de răspuns: fie pentru că aşa era jocul, conform ordinului pe unitate, fie pentru că nu l-a dus mintea să înţeleagă aberaţiile pe care le scoate pe gură. Concluziile le trageţi singuri.

Mai trebuie spus că, deocamdată, în afara declaraţiilor fără echivoc ale ministrului Sănătăţii, nu sunt cunoscute alte versiuni oficiale ale acestei idei.

Documentul publicat de Mediafax are antetul şi coordonatele Institutului "Balş", dar nu este semnat de nimeni şi nici nu are menţionat un colectiv de autori, aş cum este regula oricărui elaborat ştiinţific. Poate că proiectul acesta - denumit "Vacanţa mare", precum o operaţiune securistă - a fost elaborat, într-adevăr, în Institutul "Matei Balş" , prin luna februarie.

În acest caz, sunt două variante:

a)dacă cele 9 pagini sunt opera unui colectiv, este imposibil ca toţi membrii echipei să tacă, iar autorii să n-aibă chip şi nume, încât să nu se afle cine sunt;

b)iar dacă a fost opera unui singur om, din nou sunt două variante: fie că respectivul a fost beat sau în transă, fie că, dimpotrivă, personajul a fost foarte lucid, pentru că a avea o misiune specială pe care şi-a îndeplinit-o impecabil, reuşind o colosală operaţiune de compromitere nu numai a unui profesor cu prestigiu neştirbit până mai ieri, ci şi a unui întreg institut, cu un palmares ştiinţific greu de egalat, care duce greul în această pandemie.

Această a doua variantă mi se pare mai plauzibilă. Ştim că toate unităţile medicale colcăie de aşa-zişii "avertizori de integritate", denumirea euro-atlantică" (!) a foştilor CI-işti "de obiectiv" din vremea securităţii ceauşiste. Sistemul medical - la fel ca şi cel de învăţământ, la fel ca şi cel administraţiei - a devenit tot un "câmp tactic", aşa cum este sistemul judiciar. Prin spitale şi policlinici bântuie aceşti informatori cu acte, persoane jalnice care umblă prin birouri cu microfoane pe la sutien sau la ceasul de mână ca să provoace şi să tragă de limbă pe unii şi pe alţii şi care îndeplinesc la ordinul "brancardierului" (funcţia doboară gradul...) diferite operaţiuni de compromitere. Cea mai recentă victimă a fost Prof. Beuran, care trebuia compromis şi dat afară ca să facă loc soţului unei consiliere de la Cotroceni.

Deocamdată, prof. Streinu - Cercel tace. La fel, şi conducerea Institutului. Sunt atâţia medici de acolo, foarte prezenţi în spaţiul media cu tot felul de declaraţii şi interviuri, care ar trebui să spună urgent ce ştiu ei despre acest document. A fost scris în Institut? De cine anume? Care este echipa care l-a conceput? A fost discutat şi asumat de conducerea ştiinţifică a Institutului sau este un samizdat apărut prin nişte redaţii de nu se ştie unde?

Coronavirus tremens sau o antologică operaţiune de compromitere?

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Medicul Cercel nu tace, a avut un interviu la Antena 3 in care si-a asumat documentul si a explicat punctul lui de vedere, ca a fost vorba de un draft, ca s-au preluat de actuala putere cateva puncte de acolo, ca izolarea batranilor nu era de fapt izolare, ci un tratament in niste spatii comune, lucruri din astea.. de intes.

    Adica documentul chiar a fost scris de Cercel, dar a fost prost interpretat si folosit ca arma politica de catre baietii de la putere.

    Subiectul, deci este epuizat dar ideile totalitare raman in aer.. - vezi obligatia de a sta in spatii inchise cu masca pe figura dupa 15 mai ... vreau sa-l vad si eu pe ala care poate purta la job timp de 8-10 ore + metrou, STB masca pe figura, fara sa aiba efecte secundare, ca urmare a unei proaste oxigenari a creierului, mai ales daca vine si canicula.  

    serviciile si-au facut treaba...urmeaza arafat! cat priveste jalnicii de la conducere, lor doar la alegeri le gandul. nu au ei treaba cu natia, cetatenii, covid ...etc....etc. ce era scroafa urcata in copac la cotroceni, dar ce scroafa a aparut la victoriei....pare mai scroafa decat aia din deal.

    Am spus, problema noastră nu e una medicala ci una de drepturi și libertăți.

    În rest vendete din astea bazate pe exces de putere ai fost și vor mai fi. Chiar se vor înmulți. 

    Avem de ales: păstrăm cadrul democratic, va fi cat de cat ok, scăpăm lucrurile din mana, vom avea exces de putere la tot pasul.

    Văd că televiziunea Securității statului își antrenează publicul pentru abuzurile de după 15 mai, sa se obișnuiască inca de pe acum cu ideea. 

    atenti la poza autorului! Eu cred ca e in fata oglinzi si in oglinda i se arata virusul in toata splendoarea lui!

    Acel document marca Streinu Cercel nu conținea numai masuri medicale, de competenta medicului Cercel ci și măsuri specifice unui stat totalitar centralizat - suspendarea plății taxelor, statul plătește "fiecăruia după nevoi", adică chestii de stat ceaușist care nu au ce sa caute într-un document medical. Deși pot fi justificate in contextul crizei, astfel de măsuri le propune Guvernul, nu-și poate da cu părerea un medic ce taxe se suspendă...pe bune.

    În rest, faptul că a fost lucrătură securistica, marca Iohannis, e clar, nu mai trebuie discutat, că oricum discutam degeaba. 

    De ce nu se doreste o testare mai ampla?Probabil,sa nu se vada realitatea,fiind sigur sa fie un numar mult mai mare de infectati.Daca nu se face o testare mai mare e posibil safie infectati de cei bolnavi un numar si mai mare de oameni si sa creasca durata de reducere a infectarii.Tragera de timp boala sigura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb