Sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină în China, astăzi, în plină recrudescenţă epidemiologică, după ce varianta Delta a noului coronavirus s-a răspândit în întreaga ţară şi a ajuns în Wuhan, primul oraş afectat de pandemia de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.
China aproape că a eradicat această boală pe teritoriul ei începând din primăvara anului 2020, iar viaţa locuitorilor a revenit aproape de normal, în pofida apariţiei unor mici focare de infectări - sporadice şi, până acum, localizate.
Dar, după descoperirea luna trecută la Nankin a unor noi cazuri de COVID-19, acel focar s-a extins cu rapiditate.
China a raportat luni alte 55 de cazuri noi de COVID-19.
La nivel naţional, cel puţin 300 de infectări, cauzate de varianta mai contagioasă Delta, au fost asociate cu acel focar.
Această creştere a numărului de cazuri rămâne încă extrem de limitată în raport cu cifrele înregistrate în alte ţări.
Totuşi, noul focar este cel mai important detectat în ultimele luni în China prin prisma extinderii sale geografice: peste 12 provincii sunt de acum afectate, inclusiv capitala Beijing, unde autorităţile locale i-au îndemnat pe rezidenţi să nu părăsească oraşul decât în situaţii de maximă urgenţă.
Cazuri noi de COVID-19 au fost detectate şi în insula tropicală Hainan din sudul ţării, foarte apreciată de către turişti.
Wuhan, metropola chineză din centrul ţării, care a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19 şi care a impus un lockdown strict pentru rezidenţii săi, a anunţat luni şapte cazuri pozitive.
Wuhan nu a mai anunţat cazuri de COVID-19 provocate printr-o transmitere comunitară din mai 2020. Autorităţile locale raportaseră totuşi câteva cazuri detectate în rândul unor persoane care s-au întors din străinătate.
La începutul lunii iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan.
În pofida vaccinării anti-COVID-19, sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină, luni, în China, în principal în Nankin şi într-un cartier din nordul oraşului Beijing.
În centrul ţării, municipalitatea din Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timpul necesar să depisteze persoanele infectate, potrivit unui comunicat oficial.
1. China arata calea, ceilalti o urmeaza
(mesaj trimis de anonim în data de 02.08.2021, 16:50)
Raportat la populatia Chinei, "Sute de mii de locuitori" plasati in carantina sunt un procent minuscul.
Intre timp, Australia, care are o populatie MULT mai mica, reintroduce periodic milioane de cetateni in carantina urmarind cu o consecventa pe cat de oarba, pe atat de fanatica politica utopica "zero COVID".
Nu poti sa ajungi la incidenta zero cu un virus ARN, care muteaza constant, si care are ca rezervor cunoscut in literatura de specialitate si alte specii (pisici, nurci, etc).
Presupunand ca bagi toata, dar _toata_ populatia in cotetze X saptamani si reusesti sa elimini virusul din oameni, acestia il vor prelua ulterior de la animalele, care actioneaza ca rezervor.
Astfel, politica "zero COVID" este utopica, iar urmarea ei fanatica este in mod necesar "o poveste fara sfarsit".