CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 14 mai 2010

Facilităţi pentru investitorii care vin în Sfântu Gheorghe

Municipalitatea din Sfântu Gheorghe a elaborat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care se urmăreşte atragerea investitorilor în zonă prin acordarea de facilităţi, în condiţiile respectării anumitor cerinţe ale Primăriei.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a anunţat, ieri, că este posibil ca această criză financiară să se prelungească pe parcursul mai multor ani, motiv pentru care a fost elaborat acest proiect de HCL.

Astfel, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe vrea ca, în următorii trei ani, să ofere facilităţi investitorilor, în funcţie de volumul investiţiei, de numărul de angajaţi şi de tipul de activitate. Astfel, facilităţile acordate ar putea ajunge inclusiv până la o scutire de 80 la sută de la plata impozitului pe proprietate şi teren.

În acelaşi timp, municipalitatea intenţionează să ofere facilităţi şi acelor societăţi care activează deja în Sfântu Gheorghe şi care vor beneficia de reduceri la impozitul pe clădiri şi terenuri, dacă vor să-şi dezvolte activitatea prin noi investiţii sau prin crearea de noi locuri de muncă. (OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov)

FAN Courier estimează în acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 10%

FAN Courier estimează pentru 2010 o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul trecut, de la 167,4 milioane de lei la 184,15 milioane de lei, a anunţat, ieri, compania de curierat. "În contextul anului 2009, care a fost unul de criză pentru întrea-ga economie, FAN Courier a luat decizia de a-şi păstra echipa şi flota la aceleaşi dimensiuni (2.300 de oameni şi peste 1.500 de autovehicule), şi a majorat cu aproximativ 50% nivelul investiţiilor", se arată într-un comunicat al companiei.

Anul trecut, compania şi-a majorat afacerile cu circa 9%, de la 153,7 milioane lei în 2008.

FAN Curier va investi, în acest an, 4,5 milioane de euro pentru a pune în funcţiune o bandă de sortare, prima de acest gen din România.

Anul trecut, firma a investit 11 milioane de euro în traininguri de perfecţionare, mentenanţa flotei, noul sediu şi banda de sortare a coletelor. Astfel, investiţia totală în banda de sortare se ridică la nouă milioane de euro. Totodată, compania vizează pentru 2010 angajarea a 200 de persoane, numărul total al salariaţilor ajungînd astfel la 2.500.

FAN Curier continuă astfel procesul de recrutare, după ce a angajat 300 de persoane anul trecut (la 2.300) şi 200 de persoane în 2008 (la 2.000).

În prezent, FAN Courier are un portofoliu de peste 14.000 de clienţi, din care aproximativ 90% sunt persoane juridice (clienţi din domeniul imobiliar, telecomunicaţii şi IT, industria auto, cosmetică, leasing).

FAN Courier, înfiinţată în 1998, este deţinută de trei persoane fizice, repsectiv Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai.

Prognoza privind producţia de grâu a României, îmbunătăţită

Institutul francez de analiză Strategie Grains a redus cu 1,2 milioane tone estimarea privind producţia de grâu cu concentraţie mare de amidon a UE din acest an, la 133 milioa-ne tone, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Vest, dar a îmbunătăţit proiecţia pentru Româ-nia, Bulgaria şi Ungaria. Astfel, institutul francez anticipează că în acest an producţia de grâu din Uniunea Europeană cu concentraţie mare de amidon va fi cu 2% mai redusă decât cea din 2009, de 129,8 milioane de tone, potrivit Reuters.

"Statele din vestul Uniunii s-au confruntat cu vreme uscată, câteodată însoţită de temperaturi reduse, şi de aceea ne-am diminuat estimarea privind producţia", se arată într-un raport lunar al Strategie Grains, citat de Mediafax.

Culturile de grâu din România, Bulgaria şi Ungaria au beneficiat, însă, de ploi abundente, adaugă raportul. În aceste condiţii, producţia cumulată pentru cele trei state a fost majorată cu 1,2 milioane de tone.

În privinţa Germaniei, raportul preconizează o recoltă de 25,3 milioane de tone de grâu, cu 800.000 de tone mai mică decât estimarea anterioară, din aprilie. Pentru Franţa, institutul anticipează o producţie cu 500.000 de tone mai redusă, de 36,4 milioane de tone.

Totodată, analiştii Strategie Grains au majorat de la 58,3 milioane de tone la 58,5 milioane de tone estimarea privind recolta de porumb din acest an a Uniunii. În 2009, recolta a fost de 57,2 milioane de tone.

Referitor la orz, institutul francez a îmbunătăţit uşor proiecţia privind producţia, de la 56,3 milioane de tone la 56,4 milioane de tone. Cantitatea preconizată pentru acest an este, totuşi, cu 9% sub cea înregis-trată în 2009. În total, producţia de cereale a UE va ajunge la 289,5 milioane de tone, cu 1,1% mai redusă decât cea de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb