CORUPŢIE FĂRĂ FRONTIERE Teleorman: Şpagă pentru adopţii

F.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 iulie 2014

Teleorman: Şpagă pentru adopţii

Actualizare 12:00 DNA: Control judiciar faţă de şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi alţi trei inculpaţi

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de directorul general al Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman şi faţă de şeful Serviciului Juridic Contencios Resurse Umane şi Evaluare Iniţială din cadrul Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acestea au făcut abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.

De asemenea, într-un comunicat al DNA, Boboc Remus Ionuţ, şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici şi Aprovizionare din cadrul Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman şi Balaban Constantin Claudiu, şef al Complexului de Servicii destinat Copilului şi Familiei din cadrul Direcţiei Generale al Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman sunt cercetaţi sub control judiciar pentru suspiciunea rezonabilă că aceştia au săvârşit infracţiunea de fals intelectual în formă continuată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale cu ceilalţi inculpaţi, precum şi cu martorii din dosar şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

"Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive", au mai transmis procurorii DNA.

-------

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, este suspectată că ar fi primit, sub formă de mită, câte 1.000 de euro pentru fiecare copil pe care îl dădea spre adopţie, potrivit Agerpres.

Din investigaţiile procurorilor, în perioada 2005-2012, 12 copii au fost daţi spre adopţie unor familii care au plătit pentru fiecare dintre ei câte 1.000 de euro.

În urma audierilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Floarea Alesu, a susţinut că nu a luat niciun ban pentru adopţii şi că nu s-au găsit dovezi care să îi certifice vinovăţia.

"Au ridicat nişte agende unde erau câteva înscrisuri şi câteva documente pe care le aveam cu DGASPC-ul la asistenţii maternali. Dumnealor mi-au spus că nu sunt acuzată, sunt doar suspiciuni. Din cauza asta au şi căutat probe. Nu am luat bani pentru adopţii. Sunt sesizări făcute de mult timp. Am avut şi la ANI. S-a constatat că totul este în regulă", a precizat domnia sa.

Procurorii DNA au făcut ieri percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiile Alexandria şi Roşiori de Vede din judeţul Teleorman, precum şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

La sediul DGASPC, programul cu publicul a fost amânat, iar depunerea dosarelor pentru persoanele cu handicap care trebuia să aibă loc la primele ore ale dimineţii, a fost reprogramată pentru marţi, săptămâna viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb