COSMIN MARINESCU, CONSILIER AL PREŞEDINTELUI KLAUS IOHANNIS: "Trebuie lăsată în urmă iluzia că putem crea prosperitate pe bază de datorie"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 septembrie 2015

"Trebuie lăsată în urmă iluzia că putem crea prosperitate pe bază de datorie"

România are nevoie de un nou model de dezvoltare economică, bazat pe competitivitate şi responsabilitate, a spus Cosmin Marinescu, consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, ieri, la un eveniment dedicat investitorilor la New York.

Domnia sa a prezentat mesajul preşedintelui, potrivit căruia trebuie eliminate toate barierele din calea comerţului liber.

Conform lui Cosmin Marinescu, ţara noastră trebuie să lase în urmă iluzia că putem crea prosperitate pe deficit şi pe baza datoriei publice, iluzia că politicile fiscale pot compensa lipsa de reforme şi iluzia că, odată ce este obţinută, prosperitatea nu poate dispărea.

"Putem recăpăta încrederea investitorilor numai prin îmbunătăţirea protecţiei proprietăţii, reducerea birocraţiei şi prin rezolvarea problemei corupţiei", a mai precizat domnul Marinescu.

Conform domniei sale, rolul statului trebuie redefinit, în sensul reducerii rolului economic şi creşterii celui instituţional.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis, prin vocea consilierului său, că parteneritul dintre România şi SUA poate fi extins prin profitarea de oportunităţile de investiţie.

Cosmin Marinescu a precizat că energia, un sector strategic, poate deveni un vector de performanţă economică.

În opinia acestuia, piaţa de capital românească oferă un potenţial de investiţie major. Domnul Marinescu a menţionat succesul privatizărilor companiilor de stat şi a transmis investitorilor că alte companii vor fi listate la Bursă.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Lumea moderna functioneaza pe datorie, banii in sine sunt o datorie, iar el ne vinde baliverne si ne arata ca nu stie macar pe ce lume traieste!

    1. SA STII SI TU , ANONIMULE , CA LUMEA DE AZI TRAIESTE PE DATORIRIE DAR NU PE CEA DE CONSUM CI PE DATORIA PRIN CARE FACI INVESTITII DE LA CARE OBTII UN PROFIT CU CARE ACHITI DATORIA CA DACA ACHITI DIN TAXE SI IMPOZITE ... ESTI PE DUCA

      Cu excepția unor țări cu resurse minerale, precum Norvegia sau Rusia (în Europa). Pentru celelalte, datoria publică se plătește din taxele publice. Punct.

    Povestea cu discutia despre bunastarea pe datorie mascheaza o tema importanta, cea ca Johannis a fost la marea poarta si a promis sa plateasca tributul. Industria energetica este un monopol care are milioane de consumatori captivi si de aceea americanii o vor. Au muls-o niste securisti pentru a o aduce la pretul pe care americanii ar fi dispusi sa il platesca , cei care au bagat-o in insolvente raman cu banii, cei care au incercat sa o scoata au deja dosare penale. Discutia nu este despre bunastarea pe datorie, lucru care dealtfel este evident.

    1. Cum dracului Johannis a gasit singura industrie in care trebuie adusi investitori energia? De ce nu a gasit industria auto, opetrochimica, medicamente, agricultura, masini prelucratoare ci doar monopolul energetic?. De asta nu e bine sa iti voteze "diaspora" presedintele !!!!!

    Romania are capitalism de import. Bruma de capitalism autohton a cam distrus-o DNA-ul+DIICOT-ul si ANAF-ul cu sprijinul nemijlocit al SRI-ului. Firmele romanesti sunt prea mici si nu pot creste din profituri "cinstite", asa ca singura lor sansa de dezvoltare sunt creditele bancare. Capialismul occidental, pana sa ajunga la ce e azi, a jefuit, a ucis si a inscavizat cat cuprinde...

    ne dovedeste clar ca nu suntem in stare sa gazdaluim corect bunurile si posibilitatile pe care le avem. Statul este pur si simplu napadit de paduchi, oamenii normali, odata ajunsi la conducerea Statului, se transforma in porci si in paduchi. Statul nu mai are cum se apara. Se pare ca singura solutie care-i ramine este sa nu mai opuna nici o rezistenta in fata strainilor si sa ajunga la o solutie de compromis cu acestia, adica, acestia, sa jefuiasca cit mai putin si sa dezvolte tara cit mai mult.

    Experienta ultimului sfert de secol arata ca societatea romaneasca in ansamblul ei a evoluat, dar pare a fi dificil, daca nu imposibil, de cuantificat pretul platit.

    In lipsa de alte variante aplicabile, pretul platit, nestiut si oricare ar fi el, pare a fi pretul corect. 

    1. Sistemul de selectie este de natura sa selecteze doar canalii. Nu se ajunge pe o lista electorala decat contra unor sume obscene. Este anormal sa ne mintim ca politicienii se schimba dupa ce au fost alesi. Politicienii care au platit 30-100.000 de euro pentru a fi pe o lista, cu siguranta vor sa ii recupereze. Politicienii ajunsi pe liste fara a fi platit, au facut compromisuri pentru a ajunge pe acele liste. In ce priveste strainii care de bunavoie dezvolta o tara, putem vedea ce fericiti sunt egiptenii, libienii, irakienii, afganii, ucrainenii si toti cei care au fost ajutati sa scape de dictatura, sa aleaga democratia si sa infaptuiasca o economie de piata. Cat de curand ne vom da seama ca numai prin noi insine putem creste, cu atat mai bine.

      ca alegatorii pun stampila pe niste porci, care sa-i reprezinte! Credibila este situatia ca ei aleg niste oameni normali, care dupa ce sunt alesi sufera o transformare. Probabil in timpul ritualului de depunere a juramintului sacru fata de tara si popor.

      Pe listele electorale exista doar porci. Oamenii aleg raul cel mai mic in totala necunostinta de cauza. Listele sunt prezentate cat mai tarziu pentru ca onorabila noastra presa sa nu apuce sa deverseze galetile de zoaie in capul competitorilor. Noi votam in necunostinta de cauza, dosarele de santaj pastrate de cunoscatori si care sunt un criteriu eliminatoriu al accesului pe lista fiind aduse la cunostinta noastra doar cand marioneta refuza sa joace cum o ghideaza sforile. Dosarul Turceni a fost mult invocat pentru santaje impotriva lui Ponta de Macovei, Basescu etc dar pana sa il execute efectiv Johannis, a mai durat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb