Cosmote reduce tarifele de roaming, de la 1 iulie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2009

Anumite categorii de tarife pentru apeluri şi mesaje scrise în Uniunea Europeană ale operatorului de telefonie mobilă Cosmote România vor scădea cu până la 40 la sută (voce), respectiv 63% (SMS), începând cu 1 iulie, a anunţat Cosmote România.

De asemenea, tot de la 1 iulie, tarifele pentru transfer de date în Uniunea Europeană vor scădea cu 75%.

Aceste reduceri de tarife vor fi efectuate în urma modificării planului tarifar Roaming Avantaj pentru servicii de voce şi SMS, precum şi pentru tarifele de roaming pentru GPRS.

Potrivit Cosmote, noile tarife de roaming vor scădea la 0,43 euro/minut (fără TVA), pentru apelurile de voce iniţiate dintr-una din ţările membre ale Uniunii Europene către alte state membre. Tarifele pentru apelurile primite în aceste ţări vor scădea şi ele la 0,19 Euro/minut (fără TVA). De asemenea, începând cu 1 iulie, trimiterea de SMS-uri din Uniunea Europeană va costa doar 0,11 euro/mesaj (fără TVA).

Cosmote va opera totodată şi o reducere substanţială a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zonă unde călătoresc utilizatorii serviciului de roaming-spaţiul Uniunii Europene. Când se vor afla în roaming în această zonă, clienţii vor plăti pentru traficul de GPRS numai doi euro/MB.

"Conform rezultatelor unor studii efectuate în rândul clienţilor Cosmote, pentru o mai mare claritate şi înţelegere a tarifelor Roaming Avantaj de către utilizatori, compania a decis să redefinească zonele de roaming şi a tipurile de destinaţii ale apelurilor în funcţie de criterii clare, logice şi geografice. Una dintre categoriile de destinaţii nou introduse este , deoarece mai mult de 90% dintre apelurile iniţiate din roaming sunt către casă. O altă modificare este introducerea a încă unei zone de roaming, pe lângă cele 5 existente, ca şi rearanjarea ţărilor incluse în fiecare dintre acestea", a declarat Oana Cristea, Senior Manager Roaming & Interconectare Cosmote România.

În ultimul an, Cosmote a adăugat acoperirii sale de roaming 38 de noi destinaţii. Astfel, abonaţii Cosmote pot folosi acum serviciile de roaming în 160 de ţări, prin intermediul a 342 reţele partenere, iar utilizatorii de cartela Cosmote OTE au la dispoziţie servicii în 158 de ţări, prin intermediul a 279 reţele partenere. Serviciile GPRS sunt disponibile în 39 de ţări, prin intermediul a 71 de reţele partenere.

În anul 2007, operatorul a lansat serviciul informativ gratuit "Bon Voyage", prin care toţi clienţii care utilizează serviciul de roaming, indiferent unde aceştia călătoresc, vor primi, la intrarea în ţara vizitată, un mesaj text cu informaţii despre tarifele de roaming corespunzătoare reţelei în care se află.Cosmote România este membră a Grupului Cosmote, operatorul mobil cu cea mai extinsă prezenţă din Sud-Estul Europei. Numărul utilizatorilor Cosmote a crescut cu 44,1%, în primul trimestru, comparativ cu perioda similară din 2008, ajungând în prezent la peste 6,1 milioane, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 23%.

Grupul Cosmote desfăşoară operaţiuni de succes în Grecia (Cosmote Grecia), Bulgaria (GLOBUL), Albania (AMC), FYROM (Cosmofon) şi România.

Potrivit propunerii CE prezentate în septembrie 2008, un mesaj text trimis din străinătate (fără TVA) în UE va costa cel mult 0,11 euro de la 1 iulie 2009, faţă de un tarif maxim de 0,28 euro în prezent. De asemenea, plafonul maxim pentru o convorbire telefonică în regim roaming va scădea treptat de la 0,46 euro la 0,35 euro până în iulie 2011, iar în cazul apelurilor primite scăderea va fi de la 0,22 euro la 0,11 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb