COSTEL ALEXE: "Nu pot să înţeleg de ce încă avem o reticenţă a medicilor de familie în privinţa vaccinării"

S.B.
Miscellanea / 25 mai 2021

"Nu pot să înţeleg de ce încă avem o reticenţă a medicilor de familie în privinţa vaccinării"

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că nu înţelege de ce medicii de familie au o reticenţă în a se implica în campania de vaccinare, el arătând că, dacă personalul medical are dubii în privinţa vaccinării, atunci ce să mai înţeleagă populaţia, informează news.ro.

Costel Alexe a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că această campanie de vaccinare va fi una de succes atunci când preoţii şi medicii de familie se vor implica.

"În acel moment, şi populaţia va înţelege cât de importantă este vaccinarea pentru fiecare dintre noi. Dacă la feţele bisericeşti mai poţi găsi o explicaţie, nu pot să înţeleg de ce, după un an şi ceva de când a început pandemia, încă avem o reticenţă mult peste cât ar trebui din partea cadrelor medicale. Adică dacă cadrele medicale au această reticenţă, ce să înţeleagă populaţia?", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

La rândul său, prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a afirmat că vor exista întâlniri zonale cu medicii de familie din judeţ, la care vor participa şi primarii, reprezentanţii DSP, dar şi ai Casei Judeţene de Asigurări şi că speră ca un număr tot mai mare de medici de familie să se implice în campanie.

Prefectul a dat exemplul comunei ieşene Ciurea, acolo unde medicii de familie colaborează eficient cu autorităţile locale, iar pacienţii i-au urmat în centrele de vaccinare.

"Vom organiza şi caravane în judeţ, în aceste zile punem la punct detaliile", a adăugat prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.

Până luni, în judeţul Iaşi 129.717 de persoane au fost vaccinate cu două doze, numărul total de doze administrate fiind de peste 300.000.

Numărul persoanelor care se vaccinează a scăzut în ultimele zile la Iaşi, mai puţin de o mie de oameni ajungând să se prezinte zilnic la centrele de vaccinare din judeţ pentru a li se administra prima doză.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. bam-bam-bam....!! atat!.....conferinta a fost in bam-bam-bam-gleza?....:)))

    Medicii de familie s-au invatat sa fie comozi pentru ca anul trecut au avut putini pacienti care i-au deranjat, pe fondul reticentei acestora fata de spitale, poiliclinici, cabinete medicale si riscurile de infectare cu Covid 19 asociate acestora lacasuri.

    Leafa a mers foarte bine pentru ei, munca putina spre deloc. Atunci nu au cerut reduceri de salarii pentru somaj tehnic, insa acum au pretentia la bani pentru fiecare injectie cu vaccin. 

    Asta este situatia la medicii de familie. Se poate dormi bine cu veniturile care le sunt furnizate de statul roman. 

    Militarii si politistii au iesit pe strazi atunci cand li s-a cerut (fara a solicita bani in plus pentru asta), profesorii si-au luat calculatoare, au invatat singuri sa lucreze on-line si au lucrat inclusiv in vacanta de primavara (fara sa primeasca vreun ban in plus). 

    Doctorii de familie au avut un an lejer, fara sa fie deranjati prea mult de pacienti, s-au autoizolat in cabinete iar pacientii au fost consultati prin telefoane, iar acum li se pare prea mult si prea greu sa faca niste injectii. 

    Au prea multi bani si prea multa comoditate (chiar nesimtire s-ar putea spune).

    Asta este problema! 

    1. Din experienta noastra cei din educatie si-au redus masiv programul ca durata. Sa stai acasa sa lucrezi online fara sa te deranjeze numeni si sa prestezi 1/4 din timp e un soi de concediu practic.

      Bateti campii!

      Nu aveti habar de ceea ce se intamplat dar va expuneti "experienta". 

      Cursurile din on-line s-au efectuat toate si au aceeasi durata ca si cele din scoli, deci nu s-a redus nimic (nici macar putin, daramite masiv cum va spune voua "experienta mare" pe care o aveti). 

      S-au facut cursuri in scoli in regim mixt (jumatate de elevi in sala de clasa si cealalta jumatate on-line) si a fost o mare placere pentru profesori situatia asta in care au avut de multumit atat pe unii cat si pe ceilalti, fiind nevoiti sa stea atat la tabla cat si in imediata apropiere a calculatorului simultan, cu conexiuni care ba functionau, ba nu functionau, cu unii elevi care auzeau. altii care nu auzeau si cereau sa fie repetate discursurile etc. 

      S-au mai facut cursuri on-line atat de acasa cat si din scoli. Cu clasele a VIII-a cursurile s-au facut in scoli (fata in fata) iar cu celelalte clase cursurile au fost on-line, atat din scoli, cat si de acasa (mai rar deoarece cursurile cu a VIII-a impuneau prezenta in scoala si tot acolo se continua cu celalelte clase (dar in mediul on-line). 

      Ai incearcat vreodata sa vorbesti continu 6 ore pe zi, cu masca la gura. intr-o incapere inchisa? Dar sa repeti asta 5 ore pe saptamana?

      Va doresc, voua, expertilor, astia sa aveti parte de programul "redus" al profesorilor, de conditiile lor de munca si de salariile lor iar profesorilor le doresc sa aiba parte de programul, conditiile de munca si salariile doctorilor de familie. 

    Se zvoneste ca Alexe s-ar fi vaccinat cu un vaccin care contine urme de tabla.

    borfasul asta are functii in cj , ba chiar presedinte ?

    Medicii de familie nu vor sa fie părtași la crimă de asta nu vor să facă munca guvernului.

    Eu, sa fiu în locul lor, as face la fel, aș sta departe de propaganda vaccinista de stat și mi-aș vedea de meseria și pacienții mei, ca și când am trăi într-o lume normală necontrolata de bolnavii planetei.

    1. Nu-i nicio crimă, lasă vrăjeala.

      Are legătură cu de banii pe care îi vor, confortul și incompetența anumitor doctori de familie. 

    Normal ca sunt reticenti...daca un vaccinat decedeaza, medicul a cam incurcat-o...familia decedatului stie unde sa-l gaseasca :-)

    1. In Romania tocmai s-a suspendat responsabilitatea medicului fata de urmarile actului medical ... citeste mai atent presa. . . tocmai pentru ca intreg demersul de vaccinare anticovid e un imens experiment condus la nivel planetar, la nivel de specie.

      ... va simtiti hamsteri de laborator sa se faca experimente pe voi ?... eu va invit sa continuati sa fiti oameni, nu soareci de laborator.  

    care vaccinare?

    e terapie genica experimentala, nu e vaccinare!  

    numai prostii care nu inteleg valoarea sanatatii naturale de la Dumnezeu baga toate mizeriile in ei ca asa le-a spus o voce la tv... si cand esti prost meriti sa si mori.  

    1. Parca urma o pauza de la comentarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb