COTAR îşi doreşte ca echilibrul existent în ultimii doi ani pe piaţa asigurărilor să se menţină

V.V.
Bănci-Asigurări / 30 august 2019

COTAR îşi doreşte ca echilibrul existent în ultimii doi ani pe piaţa asigurărilor să se menţină

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îşi manifestă îngrijorarea faţă de "o campanie de dezinformare" lansată de ASSAI, "o asociaţie care atacă piaţa de asigurări, trimiţând către mass-media un comunicat ce conţine cifre şi date nereale", se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, COTAR îşi doreşte ca echilibrul existent în ultimii doi ani pe piaţa asigurărilor să se menţină, iar în următoarea perioadă, lucrurile să evolueze în aceeaşi direcţie.

Reprezentanţii COTAR au transmis că: "Dacă miza a fost aceea de a face un exerciţiu de imagine, iar campania rămâne doar la nivelul unui joc de PR, le transmitem felicitări, pentru că şi-au atins scopul: au devenit cunoscuţi. Dacă această campanie, însă, va continua, le cerem să nu mai lanseze atacuri bazate pe "fake news", pentru a reinstaura haosul pe piaţa asigurărilor, după ce abia s-a obţinut un echilibru dorit de toată lumea. Dacă interesul este de a înlocui un asigurator mare cu altul, care vrea să intre pe piaţa românească prin presiuni, îi avertizăm că printr-o astfel de campanie nu vor reuşi decât să arunce toată piaţa în haos - situaţie care nu e de dorit pentru nicio companie, nici dacă ar vrea să devină lider de piaţă aici".

În acelaşi timp, COTAR îşi manifestă îngrijorarea şi nu susţine acţiunile punctuale ale unor reprezentanţi cu interese ascunse, care pot afecta echilibrul pieţei asigurărilor, indiferent că vorbim despre asiguratori, transportatori, service-uri sau brokeri.

Totodată COTAR atrage atenţia cu privire la practicile folosite de cei care intenţionează să dezechilibreze piaţa asigurărilor, prin prezentarea unor informaţii incorecte, adică a unor ştiri false: "Toate aceste derapaje, dacă sunt luate în serios de beneficiari, pot afecta echilibrul existent pe piaţa asigurărilor, echilibru la care s-a ajuns cu eforturi mari din partea noastră, a transportatorilor, dar şi din partea supraveghetorului acestei pieţe. Presiunea nejustificată din partea unor aşa-zişi reprezentanţi ai câtorva unităţi reparatoare membre ASSAi poate duce la dezechilibre în piaţa asigurărilor. Dacă tot au făcut aluzie la anumite dezvăluiri, de ce nu le fac? Cunoaştem această practică. Am vrea să ne explice tuturor de când îi interesează pe ei poliţele RCA ale noastre, când fără modificările aduse legii RCA, făcute la iniţiativa transportatorilor, stateau şi acum pe la uşile ASF, aşteptând să-i primească Mişu Negriţoiu. ASSAI ar face bine să declare câţi membri mai are în asociaţie", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

COTAR salută, în acelaşi timp, eforturile celor care contribuie la buna desfăşurare a activităţii în această piaţă şi atrage atenţia asupra faptului că există riscul ca piaţa asigurărilor să ajungă înapoi, în haos, din cauza acestor campanii de PR bazate pe "fake news", campanie în spatele căreia putem vedea adevăraţi profesionişti în manipularea informaţiilor nereale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb