Datele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România arată că preţurile la carnea de pui la începutul acestei luni au fost în scădere comparativ cu luna anterioară. Astfel, dacă la începutul lunii ianuarie preţul puiului griler la poarta fermei era de 6,80 lei/kilogram (TVA inclus), la începutul acestei luni acesta a scăzut la 6,27 lei/kilogram (TVA inclus). Preţul puiului cu cap şi picioare a înregistrat o uşoară scădere, de la 6,05 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii ianuarie la 5,69 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii februarie, iar preţul pulpelor de pui a scăzut de la 8,40 lei/kilogram (TVA inclus) la 7,84 lei/kilogram (TVA inclus). Şi preţul ficatului de pasăre a scăzut, de la 9,13 lei/ kilogram (TVA inclus) la începutul lunii ianuarie la 8,80 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii februarie. Singura creştere a înregistrat-o preţul pieptului de pui, de la 7,73 lei/kilogram (TVA inclus) la începutul lunii trecute la 7,97 lei/ kilogram (TVA inclus) la începutul acestei luni.
Cantitatea de carne de pasăre importată de ţara noastră în primele 11 luni ale anului trecut, conform datelor Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, a fost de peste 144.653 de tone cu o valoare totală de peste 83 de milioane de euro. În ceea ce priveşte cantitatea de carne de pasăre exportată, datele Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale arată că aceasta a fost de aproximativ 48 de tone cu o valoare de peste 92 mii de euro.
CARNE DE PASĂRE
Efectivele la 1 decembrie 2006: 86.148 mii capete
Efectivele la 31 decembrie 2005: 79.000 mii capete
Producţia totală 2005: 375 mii tone
Efectivele la 31 decembrie 2004: 80.000 mii capete
sursa: MAPDR