Creanţa din Libia îngreunează dosarul lui Patriciu

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 22 august 2006

Procurorii au schimbat încadrarea juridică în dosarul în care Dinu Patriciu este acuzat de infracţiuni economice ca urmare a faptului că au găsit "un act depus acum un an", a spus ieri omul de afaceri Dinu Patriciu la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La dosarul verificat de procurori a fost adusă în discuţie "aşa-numita creanţă din Libia", după cum a spus Dinu Patriciu.

Patriciu este acuzat că şi-ar fi însuşit banii cuveniţi statului din contracte de exploatare a ţiţeiului din Libia, aducând statului un prejudiciu estimat la aproximativ 75 de milioane euro. Deşi acuzaţiile se bazează pe o Hotărâre de Guvern din 1993 care stabileşte că profitul companiei "Rompetrol" din afacerea libiană trebuie vărsat la buget, Dinu Patriciu a spus în câteva rânduri că această creanţă nu este a statului.

Ovidiu Buduşan, avocatul omului de afaceri, ne-a spus că "Rompetrol a valorificat o creanţă proprie şi a plătit impozit la stat pentru acest lucru, iar restul acuzelor sunt doar născociri". Acest lucru nu poate fi adevărat deoarece "actul cu pricina este un contract de cesiune în care este implicată o firmă din grupul Rompetrol".

Domnia sa spune că "schimbarea de încadrare a infracţiunii poate avea ca efect, în condiţiile în care cineva se pliază pe părerea procurorilor, sporirea pedepsei", dar a adăugat că "şansele sunt de 0% să se întâmple aşa ceva". Acest spor de pedeapsă s-ar putea adăuga la infracţiunea de delapidare, însă în opinia reprezentantului în instanţă a omului de afaceri nu este niciun risc să se producă aşa ceva pentru că "nu s-a produs nicio infracţiune în legătură cu acest act sau cu alte acte din dosarul Rompetrol".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb