Creatorul Business Model Canvas, profesorul universitar Yves Pigneur, va susţine primul său Masterclass în ţara noastră

G.D.
Miscellanea / 22 septembrie 2022

Yves Pigneur

Yves Pigneur

Ziua de 5 octombrie 2022 marchează o premieră pentru mediul de business din România, fiind pentru prima dată când unul dintre cei doi creatori ai Business Model Canvas, coautorul bestseller-ului "Business Model Generation", profesorul universitar dr. Yves Pigneur, vine în România pentru a aprofunda împreună cu manageri, lideri organizaţionali, consultanţi şi antreprenori din toate domeniile şi industriile metodologia Business Model Canvas, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, împreună cu unul dintre studenţii săi doctoranzi, Alexander Osterwalder, profesorul Pigneur a inventat Business Model Canvas, Value Proposition Canvas şi Business Portfolio Map - instrumente de business practice aplicate cu încredere de către milioane de practicieni din domeniul afacerilor. Abordarea sa în privinţa modelelor inovatoare este practicată în nenumărate industrii din întreaga lume, inclusiv în companii precum Bosch, Fujifilm, Gore, Mastercard, GE, Medtronic, 3M, IMD, SAP, Intel, Microsoft etc.

La nivel internaţional, Business Model Canvas este considerat a fi un "Sfânt Graal" al instrumentelor de proiectare a afacerii (de tip Design Thinking). Şablonul de management strategic este utilizat pentru dezvoltarea unor modele noi de afaceri, precum şi pentru eficientizarea celor existente, oferind o diagramă vizuală cu elemente care descriu segmentele de clienţi, ce propuneri de valoare sunt oferite prin ce canale, resursele financiare necesare, partenerii implicaţi etc.

În data de 5 octombrie, profesorul Pigneur se va adresa antreprenorilor şi managerilor români, aceştia având oportunitatea de a proiecta şi implementa un nou model de afaceri sau de a optimiza un model deja existent de business, folosind tactici de inovare valorificate de cele mai importante companii din întreaga lume, alături de unul dintre inventatorii Business Model Canvas.

"Aştept cu mare interes şi entuziasm interacţiunea cu oamenii de business din România, în cadrul unui masterclass dinamic, în cadrul căruia îi vom expune pe participanţi la aproximativ 20 de cazuri de afaceri, inclusiv prin practicarea instrumentelor şi metodelor noastre de cartografiere a mai multor modele de afaceri", declară profesorul universitar Yves Pigneur.

"De la Porter cu ale sale cinci forţe, nimic nu a avut un impact atât de mare în analiza şi crearea unui nou business ca acest model genial, care este BMC. Mii de start-up-uri de succes l-au folosit, companiile multinaţionale l-au adaptat ca model de analiză a cazului de afaceri, persoanele private îl utilizează ca ghid în dezvoltarea unei afaceri. Este un eveniment unic faptul că cel care a creat acest model, împreună cu Osterwalder, căruia i-a fost conducător de doctorat pe această temă, vine în România, să împărtăşească < secretele originare > ale BMC", afirmă profesorul universitar Ray F. Iunius, Chief Executive Officer al Winsedswiss Education Group.

Modelul proiectat iniţial de către Yves Pigneur şi Alexander Osterwalder a fost îmbunătăţit constant, inclusiv alături de 470 de practicieni ai "Business Model Canvas" din 45 de ţări, membri ai Business Model Innovation Hub care au contribuit cu exemple şi comentarii critice la manuscrisul "Business Model Generation".

Potrivit Thinkers50, Pigneur a urcat în rândurile "celor mai influenţi gânditori în management" la poziţia 4 în 2021, o onoare acordată la fiecare doi ani, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb