CREDERE Împrumutaţii în CHF au înfiinţat o asociaţie pentru consumatori

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2018

Împrumutaţii în CHF au înfiinţat o asociaţie pentru consumatori

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) a lansat, pe pagina de Facebook, Asociaţia CREDERE, dedicată consumatorilor.

Dorin Tănase, preşedintele noii asociaţii, a scris: "Au trecut mai mult de trei ani şi jumătate de când grupul a luat fiinţă, la initiţiava Andreei Cristoforidis şi, tot de atunci, a existat în permanenţă ideea şi dorinţa înfiinţării unei asociaţii. Ştim că starea noastră de spirit nu este la un nivel tocmai bun, că speranţele (mai ales în instanţă) sunt de cele mai multe ori năruite, însă am repetat în nenumărate rânduri că lupta noastră este una de anduranţă şi că dacă vom ceda, atunci vom fi luptat degeaba. (...) Subsemnatul, Anca Spânu, Ion Robu şi Beatrice Aldea am decis că constituim Asociaţia CREDERE. Aceasta este denumirea scurtă prin care ne vom promova. Denumirea completă este Asociaţia CREDERE pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor. Ştim că mulţi vă întrebaţi: «ce-i cu numele ăsta pentru asociaţie?», de aceea, iată şi explicaţia - totul pleacă de la înţelesul cuvântului credit, care îşi are originea în latinescul «creditum» şi în cuvântul derivat «credere». În traducere liberă, cele trei cuvinte înseamnă acelaşi lucru: încredere. De aici şi sloganul asociaţiei noastre, «Construim înCREDERE».

Până la urmă totul de aici porneşte, nu?! Am avut încredere că Banca va respecta legea atunci când am încheiat contractul, dar pe parcurs am văzut cu toţii că lucrurile nu stau deloc aşa. Am trecut, mulţi din acest grup, prin momente extrem de dificile. Şi încă trecem. Situaţia este departe de a fi rezolvată. Chiar dacă vom acorda o atenţie sporită, trebuie spus din start că nu ne vom rezuma doar la cauza CHF.

Pe scurt, prin intermediul Asociaţiei CREDERE ne propunem să vă asigurăm consiliere de calitate. Îndrumare şi informare permanentă. Proiecte de educaţie financiară, ghiduri juridice, conferinţe pe teme de interes pentru dumneavoastră (clauze abuzive, darea în plată, insolvenţă etc.). Şi, nu în ultimul rând, vrem să luăm parte la toate dezbaterile importante din Parlament care vizează proiecte de legi în materie de protecţia consumatorilor şi, în acelaşi timp, să ne asigurăm un loc la orice dezbatere care vizează consumatorii".

Potrivit lui Dorin Tănase, finanţarea asociaţiei pare a fi cea mai mare problemă, la acest moment: "Degeaba ai un plan de acţiune şi numeroase idei dacă nu le poţi pune în practică din lipsa banilor. Noi încercăm să acoperim o parte dintre costuri din veniturile proprii, însă nu putem face asta la nesfârşit. (...) De asemenea (...), nu putem să ne derulăm activitatea fără un spaţiu de lucru adecvat. La acest moment sediul asociaţiei nu este deloc propice şi el a fost ales doar pentru că legea ne impunea să avem un sediu. Un cost vom avea şi pe partea de logistică, dar şi cu forţa de muncă. Vrem ca activitatea asociaţiei să fie de tip full-time, cel puţin 8h/zi.

Avem speranţa că în ultimii ani am reuşit să vă câştigăm încrederea prin toate demersurile noastre. Aţi avut ocazia, în dese rânduri, să ne evaluaţi. Să vedeţi cu adevărat ce fel de oameni suntem. Şi cred că, atât eu, cât şi colegii mei, vom ţine mereu capul sus.

Am primit multe mesaje de la dumneavoas-tră. Atât în privat, cât şi pe grup. Legate de dorinţa de a avea o asociaţie care să se nască din grupul nostru şi pe care să o sprijiniţi pentru a produce o schimbare. Pare că acum este momentul de a ne demonstra că nu au fost simple vorbe. (...) Împreună vom reuşi să facem ceva fără precedent în România la nivel de asociaţie de protecţia consumatorilor".

Dorin Tănase este preşedintele Asociaţiei, Anca Spânu şi Ion Robu - vicepreşedinţi, Beatrice Aldea şi Andreea Cristoforidis - colaboratori, potrivit postării pe GCCC.

Preşedintele CREDERE subliniază că noua asociaţie nu a fost creată ca un concurent la adresa celor existente, precizând: "Suntem aliaţi, suntem cu toţii de aceeaşi parte a baricadei. Şi suntem convinşi că aşa va rămâne. Singura schimbare este că de astăzi consumatorii vor avea încă un pilon de care să se sprijine. Cu cât suntem mai multe voci impunătoare, cu atât mai mult avem şanse de reuşită. Şi, după cum spuneam, ideea asociaţiei nu a venit aşa din neant, ci din dorinţa noastră de a avea o asociaţie născută din acest grup".

Potrivit lui Dorin Tănase, lansarea oficială a noii asociaţii va avea loc, cel mai târziu, la data de 1 noiembrie 2018.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Multumim de articol!

    1. Ar fi mai simplu pentru a sarbatori si 4 ani de la Marea Fuziune cand au intrat Cinci miliarde si jumatate in sistemul financiar la periferie dupa ce au iesit din centrul sau diafan.

    Multumim, vom urmari posibilitatile de sustinere a activitatii.

    Infiintam asociatia smecherilor sa se ocupe de gestionarea fraierilor. Am un deja vu cu asociatii de genul asta. Cat e cotizatia sa intri in aceasta asociatie? Intreb si eu pentru un prieten. Vai de noi.

    1. Nu puteți voi abuza câte asociații se pot înființa.

      Nu exista cotizatie obligatorie. Daca vrei sa sustii cauza, pur si simplu contribui. Sa nu fim hateri fara motiv.

      Aceasta asociatia a fost facuta pe spatele amaratilor cu credite in chf si a fost facuta pentru o rampa de lansare pentru unii care nici NU au credit, oare membri grupului pana acum ,nu si au dat seama. Aceasta asociatie promovaza csalb si anpc entitati care in decursul timpului s au dovedit ca tin cu bancile si am destule exemple.Ne place sa pozam prin parlament , conferinte de promovare csalb pentru clientii care isi doresc frimituri din ce au platit cu truda si sudoare.DESTEPTA TE ROMANE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb