Credit de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, cu garanţie EximBank, pentru Pigna România

Comunicate de presă / 12 mai 2021

Credit de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, cu garanţie EximBank, pentru Pigna România

UniCredit Bank şi EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est în domeniul producţiei de caiete scolare şi pentru birou, conform unui comunicat remis redacţiei.

Concret, compania a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

"Ne menţinem angajamentul de a sprijini clienţii, atât persoane fizice, cât şi juridice, oferindu-le finanţările de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garanţii guvernamentale şi/sau europene, şi de a contribui astfel la relansarea economiei româneşti. Sistemul bancar este parte a soluţiei de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm şi este capabil şi disponibil să finanţeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situaţie financiară echilibrată şi proiecte viabile", a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

"Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental  de sprijin pentru companiile româneşti demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piaţa bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanţările de care au nevoie rapid pentru depăşirea dificultăţilor acestei perioade. Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluţii financiare accesibile pentru menţinerea activă a  lanţurilor de producţie sau pentru derularea planurilor investiţionale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendinţa de creştere a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

"Declanşarea crizei sanitare şi impunerea restricţiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învăţământ prin desfăşurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact şi asupra companiei noastre, în condiţiile în care produsele şcolare deţin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reuşit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, şi avem încredere că, beneficiind şi de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank şi EximBank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa pe care activăm", a spus Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb