CreditAmanet investeşte peste 1 milion de euro în digitalizarea serviciilor companiei

T.B.
Piaţa de Capital / 12 octombrie 2023

Cosmin Popovici, CEO-ul companiei

Cosmin Popovici, CEO-ul companiei

CreditAmanet alocă peste un milion de euro digitalizării. Deşi această direcţie a fost prezentă şi în anii precedenţi, în 2023 a devenit prioritară în strategia de dezvoltare, iar ritmul integrării proiectelor din domeniu a fost mult accelerat, se arată într-un comunicat al CreditAmanet, remis redacţiei.

Investiţiile companiei s-au îndreptat în direcţia implementării unui sistem integrat de management electronic al documentelor, un sistem ERP şi în dezvoltarea segmentului de e-commerce, potrivit sursei citate. Semnătura electronică a fost introdusă în toate agenţiile teritoriale CreditAmanet, iar proiectele va continuă cu dezvoltarea a două platforme digitale de tranzacţionare, transmite compania.

"Transformarea digitală a companiei este esenţială din perspectiva de creştere a holdingului CreditAmanet, pentru că susţine capitalizarea avantajelor competitive, influenţează pozitiv interacţiunea cu clienţii şi are impact benefic asupra comunităţii şi mediului", spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici. "Inovaţia este una dintre valorile pe care pariem şi ne dorim să o implementăm în toate activităţile noastre. Este corelată cu digitalizarea, care în zilele noastre nu mai este o opţiune, ci o necesitate ca să ne menţinem competitivi pe termen lung. Dar menţinerea performanţei în business nu este singurul motiv pentru care ne concentrăm în această direcţie. Credem că dezvoltarea durabilă a unei companii nu se poate face astăzi altfel decât prin politici de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) adaptate realităţilor pe care le trăim. Integrarea tehnologiilor performante în business-uri are efecte atât în mediul de afaceri, cât şi în cel social. Din acest motiv, investim peste 1 milion de euro în digitalizare şi nu ne vom opri aici", mai spune executivul CreditAmanet, se mai arată în comunicat.

Cosmin Popovici subliniază că digitalizarea este un proces complex, de durată şi multifaţetat, care se va extinde pe o perioadă de timp mai îndelungată, conform comunicatului. Reprezintă pe de-o parte un răspuns la aşteptările clienţilor, dar şi la cerinţele angajaţilor, transmite sursa citată. "Aşteptările clienţilor au evoluat odată cu apariţia tehnologiei digitale", explică CEO-ul companiei, care subliniază că diferitele proiecte de digitalizare se adresează tuturor categoriilor de clienţi, atât celor care apelează la creditarea tip amanet, cât şi clienţilor din zona de retail - CreditAmanet este şi retailer de produse electronice pre-owned, de bijuterii din aur noi, precum şi de genţi şi ceasuri de lux şi bijuterii cu diamante pre-owned, se menţionează în comunicat.

Executivul CreditAmanet consideră că investiţia în digitalizare înseamnă o mai mare apropiere de clienţi şi de necesităţile lor, potrivit sursei citate. Disponibilitatea serviciilor companiei pe mai multe canale, fizic şi online, creşte calitatea interacţiunii cu clienţii, experienţa de shopping a acestora este mai confortabilă şi se realizează şi o economie de timp, "una dintre cele mai preţioase resurse", apreciază Cosmin Popovici, transmite compania. "Dar beneficiile nu se limitează la clienţi. Echipa CreditAmanet, care este parte a succesului nostru, se bucură de fluxuri de lucru mai eficiente, performante şi rapide, iar business-ul per ansamblu îşi consolidează poziţia pe piaţa de profil. Implementarea proiectelor de digitalizare generează încredere pentru că este corelată cu asumarea responsabilităţii asupra impactului pe care-l avem asupra societăţii şi mediului", informează CreditAmanet.

CreditAmanet a înregistrat în primul semestru din 2023 rezultate financiare consolidate cu peste 25% mai mari decât în anul precedent, relatează sursa menţionată. Cifra de afaceri a holdingului cu 3 linii de business (amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile) a ajuns astfel la 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creştere de 26,22% faţă de 33,52 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania. Profitul companiei pentru prima jumătate a anului curent a atins valoarea de 4,44 milioane de lei, o apreciere procentuală de 24,11 comparativ cu 3,58 milioane de lei în primul semestru al anului trecut, conform sursei citate. Totodată, compania şi-a consolidat reţeaua naţională de agenţii şi a deschis un nou punct operaţional la Sibiu, se mai arată în comunicat. Acesta marchează implementarea unui nou concept de amenajare, care are în centru atât facilitarea interacţiunii clienţilor cu produsele şi serviciile CreditAmanet, cât şi o experienţă premium de shopping, transmite compania.

Dezvoltarea accelerată a companiei şi creşterea cu 15% a personalului raportat la anul anterior au condus la necesitatea relocării sediului principal, potrivit comunicatului. În luna iunie, CreditAmanet şi-a inaugurat birourile "verzi" din cea mai înaltă clădire din România, SkyTower, iar investiţia în acest proiect s-a apropiat de 500.000 euro, menţionează compania.

Intensificarea prezenţei online şi crearea de noi facilităţi pentru clienţi constituie unul dintre obiectivele CreditAmanet pentru următorul exerciţiu financiar, conform sursei citate. Pentru cel de-al doilea semestru din 2023, compania românească îşi propune să menţină acelaşi ritm de creştere de 25% pe toate liniile de business, atât în ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb